fbpx
Connect with us

Nieuws

10.000 springtouwen voor kinderen in Arnhem

De komende twee weken krijgen 10.000 basisschoolleerlingen in Arnhemse wijken een gratis springtouw om lekker in beweging te blijven tijdens de corona-crisis. Aan deze springtouwen is een challenge gekoppeld om zo vaak mogelijk te springen. De actie is een initiatief Sportbedrijf Arnhem in samenwerking met de Teams Leefomgeving.

Foto: Pixabay – Hans

Voldoende sporten en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker tijdens deze corona-crisis is het voor kinderen lastig om voldoende en veilig te bewegen. Om het bewegen te stimuleren krijgen 10.000 kinderen in de gebieden Schuytgraaf, Elderveld, Presikhaaf, De Laar, Elden, Rijkerswoerd en Vredenburg de komende week een gratis springtouw.

Challenge

Voor de kinderen is de uitdaging om zo vaak mogelijk achter elkaar te springen. Elke dag mogen ze een nieuwe poging doen om hun record te verbreken. Ze kunnen dit opschrijven op de recordkaart, die ze bij het springtouw krijgen. Als ze een foto van deze kaart insturen, maken ze kans op een mooie prijs. Vanzelfsprekend mogen ook kinderen uit andere wijken meedoen als ze zelf een springtouw hebben. Op de site van Sport in Arnhem staat meer inspiratie en challenges.

Corona-proof

Touwtjespringen is een veilig spel. Omdat je elkaar niet met je touw wilt raken, sta je automatisch op voldoende afstand van elkaar. Bij het uitdelen, dat loopt via 24 scholen, zijn vanzelfsprekend ook alle veiligheidsregels van kracht. Teams Leefomgeving, diverse andere organisaties in de wijk en Sportbedrijf Arnhem hopen op deze manier een klein sportief lichtpuntje te zijn voor kinderen in deze lastige periode.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Minister: ‘boa’s beter uitrusten, maar geen wapens’

Minister Grapperhaus gaat bekijken hoe buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) betere uitgerust kunnen gaan worden. Maar een wapenstok of pepperspray krijgen ze wat hem betreft niet.

Foto: Willem 90 – Wikipedia

Laatste tijd hebben boa’s het niet makkelijk. Er is een toename van geweld tegen de gemeentelijke handhavers. Zij hebben nu de taak om toe te zien of mensen zich o.a. houden aan de 1,5 meter afstand. Dit loopt regelmatig uit de hand. Zo werd er met Pinksteren een tweetal boa’s mishandeld in IJmuiden. De minister wil met boa- en politiebonden in gesprek over het eventuele gebruik van een noodknop of een bodycam. Daarnaast is de minister van mening dat de politie direct aanwezig moet kunnen zijn als een boa in de moeilijkheden komt. 

‘Wapenstok is geen gerantie’

Maar het inzetten van geweldsmiddelen als een wapenstok of pepperspray is een brug te ver. Deze middelen mag volgens de minister alleen gebruikt worden door politie. “Een feit dat je een wapenstok meekrijgt, is nog geen garantie dat je dat soort hufters tegen het lijf loopt.” laat Ahmed Marcouch weten aan RTL nieuws.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair