fbpx
Connect with us

Nieuws

100.000ste bezoeker bij Focus

Op dinsdag 24 september ontving Focus Filmtheater de 100.000 e filmbezoeker van 2019. Bij de kassa werd de nietsvermoedende Hedie Moor uit Doesburg verrast met een bos bloemen en een Focus-kortingspas voor een jaar. Hedie is een graag geziene gast in Focus. Ze gaat gemiddeld maar liefst zes keer per week naar de film en had zo een grote kans om als 100.000e bezoeker over de drempel te komen.

Hedie kijkt niet alleen bijna alles in Focus; als ze een film goed vindt gaat ze er gewoon meerdere keren naar toe. Zo zag ze het afgelopen jaar de film The Sisters Brothers wel tien keer en Der Goldene Handschuh kon rekenen op acht bezoeken in het Arnhemse filmtheater. Omdat Hedie al een Cinevillepas heeft – waarmee je onbeperkt naar de film kunt – werd de ‘F-pas voor een jaar’ omgezet naar cadeaubonnen voor Focus | Eten + Drinken. Hedie: “Ik ben echt enorm verrast! Met de bonnen ben ik
heel blij. Ik ga zo – voor de tweede keer vandaag – naar de film en ga er meteen even wat drinken van halen.”

Snel stijgende lijn

Focus Filmtheater is inmiddels ruim een jaar gehuisvest in het nieuwe pand aan het Audrey Hepburnplein te Arnhem en kent al sinds de opening een snel stijgende lijn wat betreft de bezoekersaantallen. In januari maakte het filmtheater de bezoekerscijfers over overgangsjaar 2018 bekend, die ondanks de verhuizing en alles wat daarbij komt kijken al ver boven verwachting uitkwamen.

40% meer

Na een volledig jaar op de nieuwe locatie, maakte Focus afgelopen zomer opnieuw de balans op. Wederom waren de aantallen veel hoger
dan verwacht: van mei 2018 t/m april 2019 bekeken ruim 137.000 bezoekers een film in het Arnhemse filmtheater, maar liefst 40% meer dan waar rekening mee was gehouden. Nu de 100.000 e bezoeker al in
september over de drempel is gekomen, ziet het ernaar uit dat ook 2019 een goed jaar gaat worden voor het filmtheater.

Verwacht in Focus

Focus is blij met het snel groeiende aantal bezoekers en is van plan dit de komende jaren verder uit te bouwen. Met vijf filmzalen, een openluchtzaal op het dak en een eigentijds café-restaurant biedt het nieuwe pand veel mogelijkheden voor een veelzijdige programmering en een divers publiek. Naast gemiddeld drie à vier premièrefilms per week, zet het filmtheater in op speciale programma’s als festivals, cursussen en randprogrammering. Zo heeft Focus dit najaar onder andere een klassiekerreeks met zes
films van de Russische grootmeester Andrej Tarkovski, een uitgebreid film- en activiteitenprogramma voor kinderen in de herfstvakantie, films uit het archief van Museum Bronbeek met live-muziek door studenten van ArtEZ, de Nederlandse Filmnacht met een voorpremière van Halina Reijns regiedebuut Instinct en een filmprogramma rondom de Biënnale Gelderland. Daarnaast starten de komende maanden diverse
cursussen, waaronder de succesvolle Cursus Boek & Film, de Filmclub, de (nieuwe) Focus Eetclub en Screening Sex, over de rol van seks in film.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderen kunnen op tour met de boer

Samen met de boer de stal in! Kinderen kunnen 7 maart op Tour met de Boer! Tijdens deze leuke en leerzame activiteit gaan kinderen samen met de boer de boerderij rond. Ze maken contact met de dieren, helpt mee met de verzorging en komt van alles te weten over het leven op de boerderij. Dus trek je overal en je laarzen aan en doe mee!

Foto: Pixnio – Bicanski

Natuurcentrum Arnhem organiseert deze leuke activiteit voor kinderen. Ze leren dat groente en vlees niet alleen uit de supermarkt vandaan komen maar van de boer. Meedoen? Meld je kind dan voor 5 maart 2020 even aan via onderstaand activiteitenformulier.

Het kost €5,- en €2,50 voor kinderen met Gelrepas. De kosten voor deelname kunnen worden afgerekend op de dag zelf bij de winkel of in boerderijcafé de Hooijmaat. (Marius van Beeklaan 5)

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Hoogte80 Festival investeert in inclusie, diversiteit, participatie en talentontwikkeling

Sinds 2009 verbreedt Hoogte80 Festival de horizon met een meerdaags podiumkunstenfestival. Het festival heeft een interdisciplinaire programmering met theater, muziek, dans, circus, literatuur en straattheater. Hoogte80 Festival verbindt dit inhoudelijke programma met een unieke buitenlocatie, een adembenemend uitzicht en een feestelijke sfeer van ontmoeting. De twaalfde editie vindt plaats van 21 t/m 24 mei 2020. 

Foto: Jip de Jonge

Dit jaar gaat Hoogte80 Festival de diepte in met een drietal laboratoria: talentontwikkeling, inclusie & diversiteit en participatie. Het festival wil daarmee de impact van kunst & cultuur onderzoeken, makers, stakeholders en bezoekers inspireren en de in de sector aanwezige kennis delen en vergroten. De laboratoria vinden dagelijks plaats tijdens de eerste uren van het festival en bestaan uit debatten, workshops, interviews, presentaties, masterclasses en speeddates voor, door en met makers, professionals en stakeholders. “Talentontwikkeling, participatie, inclusie en diversiteit zijn belangrijke pijlers van de verdiepingslaboratoria op Hoogte80 Festival. Hoe blijven we onszelf ontwikkelen? Wat mist er in de culturele sector, waar liggen kansen? Hoe zorgen we ervoor dat we niet alleen praten óver maar juist mét de mensen die dit aangaat? In mei breken we tijdens de eerste uren van het festival de muren af tussen toeschouwer en maker, professional en student, kaders en kaderlozen.” aldus Caro de Feijter, Iris Romeijnders en Sarah Goorhuis van Verdiepingslaboratoria

Hoogte80 Cafe op 12 maart

 Ontmoeting en participatie zijn centrale waarden van Hoogte80 Festival. Om die reden worden er naast het festival ook een aantal bijeenkomsten georganiseerd: Hoogte80 Cafés. Deze openbare bijeenkomsten geven vrijwilligers van het festival en andere geïnteresseerden de kans elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen met de organisatie. Het festival gebruikt deze cafés dan ook om programma’s te toetsen en de wijk, stad en regio bij de totstandkoming van het festival te betrekken.

Ieder Hoogte80 Café heeft een ander thema, de eerste staat in het teken van vrijwilligers. Er zal worden verteld over de toekomstplannen van het festival en de beschikbare vrijwilligersvacatures, en er is de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de coördinatoren. Het eerste café vindt plaats op donderdagavond 12 maart in Showroom, Architectuurcentrum CASA (Langstraat 20, Arnhem). 

Meer Arnhem nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse verliest nipt van PSV

Vitesse is er niet in geslaagd om PSV te verslaan. In GelreDome gingen de Eindhovenaren er met een 1-2 zege vandoor. Tim Matavž zette Vitesse na 50 minuten op voorsprong, maar binnen een kwartier draaide PSV de achterstand om via Sam Lammers (strafschop) en Cody Gakpo. 

Foto’s: Vitesse

Bij Vitesse kreeg Joshua Brenet zijn eerste basisplaats en dat ging ten koste van Max Clark. Met de oud-PSV’er aan de start kregen de Arnhemmers de eerste mogelijkheden in een verder aftastende openingsfase. Een schot van Sondre Tronstad ging naast en Matavž en Bryan Linssen konden net niet bij een voorzet komen van Nouha Dicko.

image

Na ruim een halfuur moesten beide ploegen noodgedwongen wisselen. Aan Vitesse-zijde kon Linssen niet verder. Hij werd vervangen door Thomas Buitink. Bij PSV ging de geblesseerde Jorrit Hendrix eraf voor Érick Gutiérrez. In het resterende kwartier van het eerste bedrijf bleven de kansen schaars, al kwam Matavž nog dichtbij met een diagonaal schot en kopte Armando Obispo maar net naast. PSV zorgde nauwelijks voor gevaar bij het doel van Remko Pasveer.

image

Vitesse kwam ijzersterk uit de kleedkamers, want vijf minuten na de onderbreking zette Matavž de 1-0 op het scorebord. Buitink ontfutselde de bal van Daniel Schwaab en daardoor stond Matavž plots oog in oog met Lars Unnerstall. De Sloveen bleef kalm en schoot beheerst raak. Daarmee kreeg het duel de treffer die het nodig had.

image

Hoewel PSV nog niet tot grote kansen was gekomen, kreeg het na 59 minuten wel de gelegenheid om langszij te komen. Denzel Dumfries werd in het zestienmetergebied neergelegd door Obispo en scheidsrechter Danny Makkelie legde de bal op de stip. Sam Lammers schoot de strafschop binnen: 1-1. PSV kreeg vleugels na de gelijkmaker en niet veel later werd het zelfs 1-2. Gakpo kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot via de binnenkant van de paal raak.

image

Daardoor moest Vitesse voor het eerst in de achtervolging. Via Oussama Tannane kregen de Arnhemmers een goede mogelijkheid, maar zijn vrije trap van zo’n twintig meter ging naast het doel van Unnerstall. In de slotfase perste Vitesse er nog een offensief uit en een volley van Matavž ging maar net over. De gelijkmaker viel helaas niet meer, waardoor de Arnhemmers de zege aan PSV moesten laten.

image

Volgende week zaterdag 29 februari (19.45 uur) speelt Vitesse een uitduel vs PEC Zwolle. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Vitesse is op zaterdag 7 maart. Dan is FC Twente om 19.45 uur de tegenstander in GelreDome.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair