fbpx
Connect with us

Nieuws

100.000ste bezoeker bij Focus

Op dinsdag 24 september ontving Focus Filmtheater de 100.000 e filmbezoeker van 2019. Bij de kassa werd de nietsvermoedende Hedie Moor uit Doesburg verrast met een bos bloemen en een Focus-kortingspas voor een jaar. Hedie is een graag geziene gast in Focus. Ze gaat gemiddeld maar liefst zes keer per week naar de film en had zo een grote kans om als 100.000e bezoeker over de drempel te komen.

Hedie kijkt niet alleen bijna alles in Focus; als ze een film goed vindt gaat ze er gewoon meerdere keren naar toe. Zo zag ze het afgelopen jaar de film The Sisters Brothers wel tien keer en Der Goldene Handschuh kon rekenen op acht bezoeken in het Arnhemse filmtheater. Omdat Hedie al een Cinevillepas heeft – waarmee je onbeperkt naar de film kunt – werd de ‘F-pas voor een jaar’ omgezet naar cadeaubonnen voor Focus | Eten + Drinken. Hedie: “Ik ben echt enorm verrast! Met de bonnen ben ik
heel blij. Ik ga zo – voor de tweede keer vandaag – naar de film en ga er meteen even wat drinken van halen.”

Snel stijgende lijn

Focus Filmtheater is inmiddels ruim een jaar gehuisvest in het nieuwe pand aan het Audrey Hepburnplein te Arnhem en kent al sinds de opening een snel stijgende lijn wat betreft de bezoekersaantallen. In januari maakte het filmtheater de bezoekerscijfers over overgangsjaar 2018 bekend, die ondanks de verhuizing en alles wat daarbij komt kijken al ver boven verwachting uitkwamen.

40% meer

Na een volledig jaar op de nieuwe locatie, maakte Focus afgelopen zomer opnieuw de balans op. Wederom waren de aantallen veel hoger
dan verwacht: van mei 2018 t/m april 2019 bekeken ruim 137.000 bezoekers een film in het Arnhemse filmtheater, maar liefst 40% meer dan waar rekening mee was gehouden. Nu de 100.000 e bezoeker al in
september over de drempel is gekomen, ziet het ernaar uit dat ook 2019 een goed jaar gaat worden voor het filmtheater.

Verwacht in Focus

Focus is blij met het snel groeiende aantal bezoekers en is van plan dit de komende jaren verder uit te bouwen. Met vijf filmzalen, een openluchtzaal op het dak en een eigentijds café-restaurant biedt het nieuwe pand veel mogelijkheden voor een veelzijdige programmering en een divers publiek. Naast gemiddeld drie à vier premièrefilms per week, zet het filmtheater in op speciale programma’s als festivals, cursussen en randprogrammering. Zo heeft Focus dit najaar onder andere een klassiekerreeks met zes
films van de Russische grootmeester Andrej Tarkovski, een uitgebreid film- en activiteitenprogramma voor kinderen in de herfstvakantie, films uit het archief van Museum Bronbeek met live-muziek door studenten van ArtEZ, de Nederlandse Filmnacht met een voorpremière van Halina Reijns regiedebuut Instinct en een filmprogramma rondom de Biënnale Gelderland. Daarnaast starten de komende maanden diverse
cursussen, waaronder de succesvolle Cursus Boek & Film, de Filmclub, de (nieuwe) Focus Eetclub en Screening Sex, over de rol van seks in film.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Meldkamer Arnhem en Nijmegen gaan samen

De meldkamer van Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid gaan samenwerken. Dit omdat er problemen waren rondom bezetting van de meldkamers.

Foto: Dawid Skalec – Wikimedia

Vanaf dinsdag 19 november werken de meldkamers van de politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid samen in de gezamenlijke Meldkamer Arnhem-Nijmegen. De meldkamer zal in Arnhem gevestigd worden. Alle 112-meldingen komen vanaf vandaag in Arnhem binnen en worden zoals altijd deskundig afgehandeld. 

Krapte in personeel

Beide meldkamers kampten met een personele krapte, waardoor het steeds lastiger werd om 24/7 de telefoontjes van mensen in nood te beantwoorden. Ook moesten beide regio’s investeren in de techniek om de meldkamer draaiende te houden. Door deze samenvoeging naar een gezamenlijke meldkamer worden roosterproblemen opgelost en hoeft de investering in techniek slechts één keer te worden gedaan. 

Meldkamer naar Apeldoorn

De samenvoeging van de meldkamers in Nijmegen en Arnhem is een natuurlijke ‘tussenstap’ in de samenvoeging naar de nieuwe Meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn die op de planning staat voor medio 2022. 

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Mediakunst Festival Arnhem in Focus

Museum Arnhem en Focus Filmtheater presenteren op zondag 24 november van 11.00 tot 22.00 uur het Mediakunst Festival Arnhem. Een dag vol mediakunstwerken uit Nederland van de afgelopen decennia, waarbij kunstenaars hun eigen werk toelichten.

Foto: Focus

Het dagprogramma van het Mediakunst Festival Arnhem is opgedeeld in vier blokken, met elk een overkoepelend thema. Bezoekers kunnen een passe-partout voor de hele dag kopen, maar er zijn ook tickets per blok beschikbaar. Alle blokken worden ingeleid door de kunstenaars die hun eigen werk toelichten. Blok 1 (11.00 – 13.00 uur) met Jeroen Eisinga gaat over performancekunst en video. Blok 2 (14.00 – 16.00 uur) met Lydia Schouten behandelt feminisme en seksualiteit. In blok 3 (16.30 uur – 18.30
uur) met Julika Rudelius staan fictie, mens en maatschappij centraal, en de dag wordt afgesloten door blok 4 (20.00 – 22.00 uur) met Barbara Visser over politieke betrokkenheid.

Boekpresentatie

Tijdens het festival is er van 19.30 – 20.00 uur een presentatie van het boek ‘A Critical History of Media Art in the Netherlands: Platforms, Policies, Technologies’. In het boek staan kunstenaars die hun opleiding
volgden aan ArtEZ en kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de collectie van Museum Arnhem. Marga van Mechelen overhandigt het boek aan Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem. Conservator
hedendaagse kunst van Museum Arnhem, Mirjam Westen, licht het belang van het boek toe. De presentatie is vrij toegankelijk.

Meer informatie en kaarten zijn te verkrijgen via focusarnhem.nl of aan de kassa van Focus Filmtheater.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Leger des Heils collecteert in Arnhem

Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 25 tot en met 30 november langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt.

Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. “Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels en de soepbus.” laat het Leger des Heils ons weten.

Voor deze buurtgerichte activiteiten ontvangt het Leger des Heils geen subsidie. Deze activiteiten worden dus volledig betaald uit donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 25 tot en met 30 november. De gift vanuit de Arnhemmers zijn daarbij hard nodig, want samenleven doe je dus niet alleen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair