Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

1.700 handtekeningen voor Meinerswijk ‘geweldig signaal’

Overdracht handtekeningen referndum Stadsblokken-Meinerswijk aan griffie

“Een geweldig signaal aan de wethouder en de raad”, juichen de initiatiefnemers van het referendum over bouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Zij hebben gisteren ruim 1.700 handtekeningen mogen overhandigen aan de griffie van de gemeente Arnhem. Dat hebben de samenwerkende organisaties op hun Facebook-pagina bekendgemaakt. Om de procedure voor een referendum aan de gang te zetten waren 750 handtekeningen nodig.

Het grote aantal handtekeningen is een verbluffend resultaat van de groep Kloppend Stadshart, Milieudefensie Arnhem en het wijkplatform Malburgen-West. De volgende stap is een check door de gemeente op de kiesgerechtigheid van de ondertekenaars. Daarna volgt rapportage aan de Gemeenteraad. Die de maakt dan uit of de volgende ronde er komt: de verzameling van 3.000 handtekeningen voor de definitieve aanvraag van het referendum.

Snel en efficiënt

De initiatiefnemers maakten vrijdag al bekend dat er 1.200 handtekeningen waren binnengehaald. De actie is pas op Tweede Pinksterdag echt begonnen, dus ze hebben er snel en efficiënt gehandeld. De samenwerkende groepen zijn dan ook erg blij met het resultaat. “Wat een bevestiging van de beslissing om ons er niet bij neer te leggen”, zeiden ze vorige week al. Prachtig hoe betrokken burgers een vuist kunnen maken!

Met het referendum willen de initiatiefnemers voorkomen dat er woningen worden gebouwd in het gebied Stadsblokken-Meinerswijk. Op maandag 30 mei zou de gemeenteraad een besluit nemen of die mogen komen in het groene gebied ten zuiden van de Rijn. Volgens de initiatiefnemers zouden de meeste raadsleden daar voorstander van zijn. Daar is met het referendum nu een stokje voor gestoken. “De komende weken graag allemaal weer een handtekening zetten”, roepen ze op. “Bij 3000 geldige handtekeningen volgt dan binnen enkele maanden een referendum.”

Meer nieuws uit Arnhem?

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair