Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Overeenstemming bouw 13 woningen op Kerkplein

kerkplein

Projectontwikkelaar KlokBouwOntwikkeling en gemeente Arnhem hebben donderdag een overeenkomst getekend voor de bouw van zo’n 13 eengezinswoningen op het Kerkplein in Arnhem. De woningen, die samen met het nieuwe Focus Filmtheater een bouwblok vormen, gaan naar verwachting nog dit jaar in de verkoop.

Verantwoordelijk wethouder Gerrie Elfrink vindt het wel mooi dat het Kerkplein gaat verdwijnen. “De kale, lege, winderige vlakte die we nu kennen als het Kerkplein, bestond voor de oorlog niet. Arnhem haalde bij het maken van de plannen voor de toekomst de inspiratie uit zijn eigen verleden. De bebouwing van het Kerkplein is samen met het bovengronds brengen van de Jansbeek een belangrijk onderdeel.”

Winkel

Bebouwing van het Kerkplein heeft onder meer als doel om een aantrekkelijk winkelrondje te creëren. Het publiek kan het rondje afmaken vanuit de Bakkerstraat richting de Kerkstraat of de Koningstraat. Behalve woningen komen op het Kerkplein aan de zijde van de binnenstad dan ook enkele winkels of horecavoorzieningen.

Er is volgens de gemeente veel vraag naar wonen in dit deel van de binnenstad. “Dat blijkt onder andere uit de snelheid waarmee de woningen in het in aanbouw zijnde Paradijs verkocht zijn. Voor de kavels aan de Rodenburgstraat is al veel belangstelling.”

Aantrekkelijk?

De verwachting is dat ook voor de woningen op het Kerkplein veel interesse is. “Met het nieuwe Filmtheater en de Jansbeek die daar straks weer stroomt, wordt het Kerkplein een aantrekkelijke plek voor bewoners én bezoekers”, vindt de gemeente.

Of Arnhem nog zit te wachten op winkelruimte, is de vraag. Is er niet al genoeg winkelleegstand in de stad? Hebben we nou zo’n tekort aan ruimte voor horeca? Elfrink noemt dit project een ‘lang gekoesterde wens van de gemeenteraad’. Is bouwen voor de leegstand dan zo wenselijk? Dat er woningen bij komen is natuurlijk wel een goede zaak. Daar is altijd wel vraag naar.

Meer nieuws uit Arnhem?

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair