Connect with us
Korenkwartier

Archief

Doek definitief gevallen voor ingang Rijnhal

ingang Rijnhal

Veel Arnhemmers hebben het waarschijnlijk al gezien. Voor de ingangspartij van de Rijnhal is het doek definitief gevallen. Waar eens het blauwe, markante gebouwtje stond, gaapt nu een groot gat. Nog even en niets zal nog herinneren aan het entreegebouw uit ongeveer 1970.

Eigenaar Decathlon heeft eerder te kennen gegeven geen behoefte te hebben aan de entree. Een simpele constructie van staal en glas met een dakje erop. Veel meer is het niet. Ook het bouwjaar wekt weinig indruk: 1968. Laten veel Arnhemmers een traan over de aanstaande verdwijning? Toch wel. Afgelopen najaar is er een actie gehouden om het bouwwerk.

Missen

Arnhemmer Rob Garritsen was initiatiefnemer van deze Facebook-actie. “Veel mensen missen de Rijnhal als activiteitenhal”, vertelde hij aan website Arnhems Erfgoed. “En zo veel mensen moesten door deze oude ingang om in de hal te komen.”

De Rijnhal was een plek voor een zeer breed scala aan activiteiten, van vlooienmarkten tot popconcerten en partijcongressen. Heel veel Arnhemmers hebben ooit wel iets bijzonders beleefd of gezien in het gebouw.

Spannend

Er zijn dan ook een hoop bewoners en oud-bewoners van deze stad die goede herinneringen aan de hal en de entree hebben. Zo ook Garritsen. “Als klein kind ging ik met mama mee. Eerst door de ingang voordat je de Rijnhal binnen kwam. Dat was al spannend”, dacht hij terug aan vervlogen tijden.

Later in november is het idee gekomen om het gebouw te gebruiken als uitbreiding voor een buurtcentrum in Vredenburg. Het plan bleek niet haalbaar; het bouwwerk was te moeilijk te verwarmen. Garritsen: “De kosten zijn 3 á 4 ton voor de verplaatsing en de verbouwing. De gemeente Arnhem wil dit niet betalen, dus houdt het op.”

Ophalen

Decathlon liet eerder dit jaar weten dat het pand tot mei kon blijven staan. Tot die tijd mocht iedereen het komen halen. Dat is blijkbaar niet gebeurd.

Meer nieuws uit Arnhem?

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem

Reacties

Reacties

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair