Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

Doek definitief gevallen voor ingang Rijnhal

ingang Rijnhal

Veel Arnhemmers hebben het waarschijnlijk al gezien. Voor de ingangspartij van de Rijnhal is het doek definitief gevallen. Waar eens het blauwe, markante gebouwtje stond, gaapt nu een groot gat. Nog even en niets zal nog herinneren aan het entreegebouw uit ongeveer 1970.

Eigenaar Decathlon heeft eerder te kennen gegeven geen behoefte te hebben aan de entree. Een simpele constructie van staal en glas met een dakje erop. Veel meer is het niet. Ook het bouwjaar wekt weinig indruk: 1968. Laten veel Arnhemmers een traan over de aanstaande verdwijning? Toch wel. Afgelopen najaar is er een actie gehouden om het bouwwerk.

Missen

Arnhemmer Rob Garritsen was initiatiefnemer van deze Facebook-actie. “Veel mensen missen de Rijnhal als activiteitenhal”, vertelde hij aan website Arnhems Erfgoed. “En zo veel mensen moesten door deze oude ingang om in de hal te komen.”

De Rijnhal was een plek voor een zeer breed scala aan activiteiten, van vlooienmarkten tot popconcerten en partijcongressen. Heel veel Arnhemmers hebben ooit wel iets bijzonders beleefd of gezien in het gebouw.

Spannend

Er zijn dan ook een hoop bewoners en oud-bewoners van deze stad die goede herinneringen aan de hal en de entree hebben. Zo ook Garritsen. “Als klein kind ging ik met mama mee. Eerst door de ingang voordat je de Rijnhal binnen kwam. Dat was al spannend”, dacht hij terug aan vervlogen tijden.

Later in november is het idee gekomen om het gebouw te gebruiken als uitbreiding voor een buurtcentrum in Vredenburg. Het plan bleek niet haalbaar; het bouwwerk was te moeilijk te verwarmen. Garritsen: “De kosten zijn 3 á 4 ton voor de verplaatsing en de verbouwing. De gemeente Arnhem wil dit niet betalen, dus houdt het op.”

Ophalen

Decathlon liet eerder dit jaar weten dat het pand tot mei kon blijven staan. Tot die tijd mocht iedereen het komen halen. Dat is blijkbaar niet gebeurd.

Meer nieuws uit Arnhem?

12970735_486999768167875_1876425747_o

kijk alles banner

 topslapen arnhem

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair