Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Gemeente krijgt hoop kritiek na bekeuren van Plantweerauto

Wat begon donderdag als een leuk item op SBS6 Hart van Nederland over de Plantweerauto, eindigde wel op een heel pijnlijke manier. Toen Hart van Nederland de Arnhemmer Ingo Cramer en zijn vader Hans interviewde over hun Plantweerauto kregen deze een heel vervelend cadeautje van de gemeente Arnhem.

De-plantweer-gaat-als-de-brandweer-343x193

90 euro boete
Vader en zoon kregen namelijk een bekeuring van de gemeente omdat ze geen vergunning konden laten zien. “We konden het niet tonen en daarom krijg ik nu helaas een boete. Het is niet anders en we gaan gewoon weer verder met bloemetjes water geven”, aldus Ingo Cramer bij SBS6. Hij kreeg van de gemeente een boete van 90 euro omdat hij zijn vergunning thuis had liggen.

De Plantweer is een leuke attractie in de stad. Deze oude, Duitse brandweerauto is verbouwd tot een knalrode verzorgingswagen die de planten in Arnhem water geeft. Naast de goed verzorgde bloembakken in het centrum vallen ook de verzorgers met hun knalrode brandweerauto op.

Veel negatieve reacties richting de gemeente
Terecht vragen de presentatoren zich na het filmpje af of de gemeente die bekeuring niet doormidden moet scheuren. Maar het is niet alleen bij de presentatoren en de kijkers van SBS6 opgevallen. Ook andere landelijke media zoals Dumpert en GeenStijl hebben het te geplaatst.

Dit maakt bij hun bezoekers een hoop woedende reacties los, zoals “Erg triest maar de BOA’s zijn bijzonder laag opgeleid en het is vaak een reïntegratiebaan. Ik hoop dat de gemeente meekijkt en de boete kwijtscheldt. Dat zou toch wel op zijn plaats zijn.” en “Ach die stadswacht krijgt nog wel op z’n kop, hoor. En de boete wordt vast kwijtgescholden.” Overigens waren dit nog de milde reacties en zullen wij de lezer de andere besparen.

Geld inzamelen

Ook roepen mensen op om geld in te zamelen zodat Ingo en zijn vader niet de boete hoeven te betalen. Één van deze is Rob Garritsen, beheerder van Facebook-groep Arnhem mijn stad. “Dit kan toch niet! Ik heb al contact gehad met Ingo en zal een inzamelactie starten”, aldus Garritsen.

Wij hopen vooral dat de gemeente iets gastvrijer is richting de ondernemer en de boete verscheurt. Wij snappen dat de gemeenteschulden betaald moeten worden, maar niet door ondernemers te pesten omdat ze hun vergunning niet bij zich hadden om de plantjes water te geven.

Mocht je willen doneren, kan dat:
t.a.v. J J B . Cramer
nl80rabo 0158467515

Meer nieuws over Arnhem?

goedkope ledverlichting arnhem
27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

Hoogste groei Gelderse economie in 10 jaar

werk kantoor
De werkeloosheid blijft dalen. - Foto: CC0

De Gelderse economie groeide in 2017 met 3,1 procent. Dat is hoogste groei in 10 jaar tijd. Dat blijkt uit de Econometer van het Bureau Economisch Onderzoek van provincie Gelderland. In het vierde kwartaal groeide het BBP (bruto binnenlands product) met 2,9 procent.

De groei is met name toe te schrijven aan investeringen in woningen, machines en installaties en de export. De bouwsector en de industrie groeiden dan ook sterk in 2017.

Werkloosheid daalt

De werkloosheid in Gelderland blijft dalen. Met 3,7 procent zit Gelderland bijna weer op het niveau van voor de crisis. Toen werden  de laagste werkloosheidspercentages ooit gemeten. De werkloosheid in Gelderland is lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3 procent.

De industrie in Gelderland blijft het goed doen. Een belangrijke reden is de recordhoogte van het ondernemersvertrouwen in de Duitse industrie. De Duitse industrie is de belangrijkste afzetmarkt voor de industrie. De gunstige ontwikkelingen daar zorgen ervoor dat de industriële export vanuit Gelderland blijft groeien.

Omzetgroei daalt

Het percentage Gelderse bedrijven met omzetgroei is iets gedaald, Maar ze zitten nog altijd 2 procent boven het landelijk gemiddelde. Na een forse daling lijkt het aantal faillissementen in Gelderland te stabiliseren op het niveau van 2008, vlak voor de crisis.

Het ondernemersvertrouwen blijft ongekend hoog in zowel Gelderland als Nederland. Gelderse ondernemers geven aan dat zij hun winst de afgelopen 3 maanden hebben zien stijgen. En zij verwachten de komende 3 maanden hun personeelsbestand uit te breiden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair