Connect with us
He Komaan

Archief

Gemeente krijgt hoop kritiek na bekeuren van Plantweerauto

Wat begon donderdag als een leuk item op SBS6 Hart van Nederland over de Plantweerauto, eindigde wel op een heel pijnlijke manier. Toen Hart van Nederland de Arnhemmer Ingo Cramer en zijn vader Hans interviewde over hun Plantweerauto kregen deze een heel vervelend cadeautje van de gemeente Arnhem.

De-plantweer-gaat-als-de-brandweer-343x193

90 euro boete
Vader en zoon kregen namelijk een bekeuring van de gemeente omdat ze geen vergunning konden laten zien. “We konden het niet tonen en daarom krijg ik nu helaas een boete. Het is niet anders en we gaan gewoon weer verder met bloemetjes water geven”, aldus Ingo Cramer bij SBS6. Hij kreeg van de gemeente een boete van 90 euro omdat hij zijn vergunning thuis had liggen.

De Plantweer is een leuke attractie in de stad. Deze oude, Duitse brandweerauto is verbouwd tot een knalrode verzorgingswagen die de planten in Arnhem water geeft. Naast de goed verzorgde bloembakken in het centrum vallen ook de verzorgers met hun knalrode brandweerauto op.

Veel negatieve reacties richting de gemeente
Terecht vragen de presentatoren zich na het filmpje af of de gemeente die bekeuring niet doormidden moet scheuren. Maar het is niet alleen bij de presentatoren en de kijkers van SBS6 opgevallen. Ook andere landelijke media zoals Dumpert en GeenStijl hebben het te geplaatst.

Dit maakt bij hun bezoekers een hoop woedende reacties los, zoals “Erg triest maar de BOA’s zijn bijzonder laag opgeleid en het is vaak een reïntegratiebaan. Ik hoop dat de gemeente meekijkt en de boete kwijtscheldt. Dat zou toch wel op zijn plaats zijn.” en “Ach die stadswacht krijgt nog wel op z’n kop, hoor. En de boete wordt vast kwijtgescholden.” Overigens waren dit nog de milde reacties en zullen wij de lezer de andere besparen.

Geld inzamelen

Ook roepen mensen op om geld in te zamelen zodat Ingo en zijn vader niet de boete hoeven te betalen. Één van deze is Rob Garritsen, beheerder van Facebook-groep Arnhem mijn stad. “Dit kan toch niet! Ik heb al contact gehad met Ingo en zal een inzamelactie starten”, aldus Garritsen.

Wij hopen vooral dat de gemeente iets gastvrijer is richting de ondernemer en de boete verscheurt. Wij snappen dat de gemeenteschulden betaald moeten worden, maar niet door ondernemers te pesten omdat ze hun vergunning niet bij zich hadden om de plantjes water te geven.

Mocht je willen doneren, kan dat:
t.a.v. J J B . Cramer
nl80rabo 0158467515

Meer nieuws over Arnhem?

goedkope ledverlichting arnhem
27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Provincie vervangt oude laanbomen Koningsweg

Foto: Google StreetView

Provincie Gelderland vervangt deze maand ongeveer honderd laanbomen langs de Koningsweg (N311) in Arnhem. Een kwart van de laanbomen heeft een slechte vitaliteit en kan het bij de eerstvolgende storm zomaar begeven. De oude bomen worden deze maand gekapt en vervangen door nieuwe bomen.

Herstel Bomenlaan

De bomen staan tussen de aansluiting met de N310 en Droompark Hoge Veluwe. Na het kappen plant de provincie nieuwe bomen terug. Deze komen wel wat verder van de weg te staan. Tussen de N310 en de aansluiting met de A50 zijn de afgelopen jaren meer laanbomen vervangen om deze waardevolle bomenlanen te behouden.

Groot onderhoud

De provincie combineert het herstellen van deze bomenlaan met het groot onderhoud aan de Koningsweg (N311). Deze werkzaamheden starten naar verwachting in april/mei. Tijdens het groot onderhoud worden een aantal maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het verlagen van de maximum toegestane snelheid van 80 km/u naar 60km/u is daar onderdeel van.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair