Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

Gemeente krijgt hoop kritiek na bekeuren van Plantweerauto

Wat begon donderdag als een leuk item op SBS6 Hart van Nederland over de Plantweerauto, eindigde wel op een heel pijnlijke manier. Toen Hart van Nederland de Arnhemmer Ingo Cramer en zijn vader Hans interviewde over hun Plantweerauto kregen deze een heel vervelend cadeautje van de gemeente Arnhem.

De-plantweer-gaat-als-de-brandweer-343x193

90 euro boete
Vader en zoon kregen namelijk een bekeuring van de gemeente omdat ze geen vergunning konden laten zien. “We konden het niet tonen en daarom krijg ik nu helaas een boete. Het is niet anders en we gaan gewoon weer verder met bloemetjes water geven”, aldus Ingo Cramer bij SBS6. Hij kreeg van de gemeente een boete van 90 euro omdat hij zijn vergunning thuis had liggen.

De Plantweer is een leuke attractie in de stad. Deze oude, Duitse brandweerauto is verbouwd tot een knalrode verzorgingswagen die de planten in Arnhem water geeft. Naast de goed verzorgde bloembakken in het centrum vallen ook de verzorgers met hun knalrode brandweerauto op.

Veel negatieve reacties richting de gemeente
Terecht vragen de presentatoren zich na het filmpje af of de gemeente die bekeuring niet doormidden moet scheuren. Maar het is niet alleen bij de presentatoren en de kijkers van SBS6 opgevallen. Ook andere landelijke media zoals Dumpert en GeenStijl hebben het te geplaatst.

Dit maakt bij hun bezoekers een hoop woedende reacties los, zoals “Erg triest maar de BOA’s zijn bijzonder laag opgeleid en het is vaak een reïntegratiebaan. Ik hoop dat de gemeente meekijkt en de boete kwijtscheldt. Dat zou toch wel op zijn plaats zijn.” en “Ach die stadswacht krijgt nog wel op z’n kop, hoor. En de boete wordt vast kwijtgescholden.” Overigens waren dit nog de milde reacties en zullen wij de lezer de andere besparen.

Geld inzamelen

Ook roepen mensen op om geld in te zamelen zodat Ingo en zijn vader niet de boete hoeven te betalen. Één van deze is Rob Garritsen, beheerder van Facebook-groep Arnhem mijn stad. “Dit kan toch niet! Ik heb al contact gehad met Ingo en zal een inzamelactie starten”, aldus Garritsen.

Wij hopen vooral dat de gemeente iets gastvrijer is richting de ondernemer en de boete verscheurt. Wij snappen dat de gemeenteschulden betaald moeten worden, maar niet door ondernemers te pesten omdat ze hun vergunning niet bij zich hadden om de plantjes water te geven.

Mocht je willen doneren, kan dat:
t.a.v. J J B . Cramer
nl80rabo 0158467515

Meer nieuws over Arnhem?

goedkope ledverlichting arnhem
27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair