Beginpagina Nieuws Archief VVD: referendum Stadsblokken slecht idee

VVD: referendum Stadsblokken slecht idee

3 min leestijd
0
koor Milieudefensie

De VVD in de Arnhemse gemeenteraad ziet het referendum over woningbouw in het gebied Stadsblokken-Meinerswijk niet zitten. Dat bleek gisteren tijdens de Politieke Maandag in het stadhuis. Volgens de liberalen zijn de handtekeningen niet goed ingezameld.

Veel van de handtekeningen zijn volgens de VVD binnengehaald met het argument dat heel Meinerswijk wordt volgebouwd. Dat is zeker niet de bedoeling. Volgens fractievoorzitter Roeland van der Zee hebben de initiatiefnemers zo veel ondertekenaars op het verkeerde been gezet. De gemeenteraad neemt naar verwachting volgende week een beslissing over het referendum. Alle andere partijen zijn er wel voorstander van.

Koor

De liberalen zijn traditioneel geen warme pleitbezorgers van referenda. Voorstanders van de volksraadpleging over de bouw in het groene gebied hebben zich gisteren tijdens de raadsvergadering uitgebreid laten horen. Er trad zelfs een koor op met een lied om hun argumenten luister bij te zetten. Dat zou zijn gestuurd door Milieudefensie, een van de initiatiefnemers van het referendum.

Meer nieuws uit Arnhem?

kijk alles banner

12970735_486999768167875_1876425747_o

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Archief

Bekijk ook

Politie zoekt belagers jongeren Park Sonsbeek

Een groepje van vijf jongeren is dinsdagavond belaagd door een andere groep van een man of…