Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

‘Parkeren rondom Statenkwartier moet anders’

johan de wittlaan

De gemeente Arnhem beraadt zich op een alternatief plan voor parkeren in en rond het Spijkerkwartier, Dat is gisteren gebleken tijdens de Politieke Maandag op het stadhuis. De Wijkvereniging Spijkerkwartier zag eerder een oplossing in betaald parkeren, ook in en rond het naastgelegen Statenkwartier.

Dat is tegen het zere been van met name ondernemers op de Boulevard Heuvelink en de Johan de Wittlaan. Zij hebben juist erg veel hinder van betaald parkeren; dat zou hen al tonnen aan omzet hebben gescheeld. Zo zou alleen beddenwinkel Topsleep al 250.000 euro zijn misgelopen. Bovendien voelen ze zich gepasseerd; de wijkvereniging zou aan hen helemaal niets hebben gevraagd.

Ten onder gegaan

Parketland aan de Boulevard zou zelfs ten onder zijn gegaan aan klantenverlies door de parkeerbeperkingen. “Het is nu vooral ook moeilijk om nieuwe klanten binnen te halen”, vindt de eigenaar van de nabijgelegen meubelzaak Aro.

Maatregelen zijn wel noodzakelijk in dat deel van Arnhem. Veel werknemers van met name overheidsinstellingen in de buurt van de Boulevard Heuvelink parkeren steeds vaker hun auto aan de straat. Daardoor wordt het vooral overdag voor aanwonenden steeds moeilijker hun eigen voertuig voor de deur te zetten.

Blauwe zone

De gemeente was nog niet op de hoogte van veel van deze problematiek.  Zij wil nu met alle betrokkenen om tafel gaan zitten en kijken of er een een blauwe zone op de Boulevard Heuvelink en de Johan de Wittlaan kan komen.

Meer nieuws uit Arnhem?

goedkope ledverlichting arnhem
27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73johan

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair