Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Valkenhuizen krijgt nieuw zwembad

zwemmen Grote Koppel

Sportcentrum Valkenhuizen krijgt een nieuw zwembad. Volgens de gemeente Arnhem wordt dat in 2019 opgeleverd. “Het huidige zwembad is zwaar verouderd, kampt met achterstallig onderhoud en is een grote energieverslinder.”

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad dan ook voor om te investeren in een nieuw bad. Dit kost 12 miljoen euro en wordt geïntegreerd in het bestaande sportcomplex. Daardoor ontstaan grote voordelen als het gaat over exploitatie, onderhoud en beheer. Door de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid zorgt het ook voor een flinke energiebesparing.

Voordelen

Dankzij de genoemde voordelen betaalt het zwembad zichzelf voor een deel terug, stelt de gemeente. Het gaat om een compact nieuw zwembad met een 16 bij 25 meter wedstrijdbad en een instructiebad van10 bij 20 meter met beweegbare bodem, dat ook geschikt is voor bijzondere doelgroepen. Het nieuwe zwembad wordt direct aan de bestaande sporthallen vastgebouwd. Dat moet het sportcentrum een impuls geven, aldus de gemeente.

Valkenhuizen wordt volgens de gemeente steeds meer gezien als hét breedtesportcentrum van Oost-Nederland. Op het terrein is sportopleiding Rijn IJssel CIOS gevestigd, die studenten uit het hele land trekt. Het college van B&W vindt het van belang om deze opleiding goede faciliteiten te kunnen bieden met de nieuwbouw van het zwembad.

Koppel te klein

Het huidige zwembad is ook in gebruik door diverse zwem- en waterpoloverenigingen en voor schoolzwemmen. Zwembad De Grote Koppel in Arnhem-Zuid heeft te weinig capaciteit om dat allemaal op te vangen, vindt de gemeente. Het nieuwe bad zou met een relatief lage investering veel voordeel opleveren. De gemeenteraad moet nog instemmen met het plan.

Meer nieuws uit Arnhem?

goedkope ledverlichting arnhem
27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair