Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Zuid Centraal gaat verder als Arnhem Centraal

Arnhem Centraal Lea Manders

Zuid Centraal gaat vanaf maandag verder als Arnhem Centraal. Dat heeft de lokale partij vrijdag bekendgemaakt. “Zo kan Arnhem Centraal alle Arnhemmers een sterke lokale stem in de gemeenteraad geven”, stelt partijvoorzitter René Reulink.

Volgens hem heeft de partij de laatste jaren een ontwikkeling doorgemaakt. Deze zou zich steeds meer voor heel Arnhem inzetten en niet meer alleen maar voor het zuidelijke deel. Dat heeft een naamsverandering noodzakelijk gemaakt. Lea Manders, fractievoorzitter in de gemeenteraad: “Arnhem Centraal blijft altijd luisteren naar de Arnhemmer. Zo zullen wij dat blijven doen, ook als Arnhem Centraal.”

Samenleving

De partij laat weten ze zich nog altijd gebonden voelt aan het verkiezingsprogramma van Arnhem Zuid Centraal. Arnhem Centraal zet zich verder in voor binding in de samenleving. “Een stad kan alleen bloeien als bewoners en bezoekers zich prettig voelen en de voorzieningen goed zijn”, vindt Manders. “Arnhem Centraal wil het mooie, prettige en eigene van onze stad benadrukken en bewaren.”

Zuid Centraal is in 1997 opgericht door betrokken bewoners in Arnhem-Zuid. De partij heeft op dit moment twee zetels in de Arnhemse gemeenteraad. Komende maandag verandert de partij officieel van naam met een eenvoudige plechtigheid in het stadhuis.

Meer nieuws uit Arnhem?

goedkope ledverlichting arnhemHou van Arnhem Zomeractie27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair