Connect with us
He Komaan

Archief

Column: Ik wil mijn kroegvrijheid weer terug

Vroeger… vroeger was alles beter! Ik kan me nog de tijd herinneren dat je hele avonden kon feesten en dat je dan net zo stonk als al je andere mede-kroeggebruikers. Want door de combinatie van rook en zweet stonk de hele kroeg naar het gevoel dat je de volgende ochtend had als je wakker werd.

Maar ook de goede start van je avond tijdens een Happy Hour, waar je gewoon twee biertjes kon halen voor de prijs van één, waren mooie herinneringen. Het mooiste wat ik me nog kan herinneren was dat er muziek te horen was en dat je gewoon moest schreeuwen om elkaar te kunnen horen.

Eenzaam

Na een avondje stappen in het Arnhemse blijkt de overheid het beste met mijn lichamelijke gezondheid voor heeft. Maar wat met mijn sociale- en geestelijke gezondheid? Soms kan het als niet-roker erg eenzaam zijn in de kroeg. In mijn vriendenkring roken veel mensen en tijdens het stappen gaan ze vaak met z’n allen roken in het beroemde rookhol of anders buiten. In die tijd ga ik als niet-roker gezellig mee omdat je niet buitengesloten wil voelen.

Waar ik ook zo enorm van baal zijn die zeurende Arnhemmers die boven de kroeg gaan wonen en dan roepen dat er geluidsoverlast is. Zelf woon ik aan een drukke straat, moet ik dan ook naar de gemeente gaan om te roepen dat er zoveel geluid is omdat er om de twee seconden een auto langs gaat of om de 30 minuten een brandweer, ambulance of politie met gillende sirene door mijn straat schiet?

Tussen de bejaarden

Je weet toch dat als je boven een kroeg woont dat er geluidsoverlast kan zijn? Als je rust wil, ga je tussen de bejaarden wonen en niet in een druk centrum. Het gevolg is dat door die nuilende Arnhemmers de horeca boetes krijgt wegens geluidsoverlast. Hierdoor gaat het geluid op een fluisterstand en moet ik maar gaan gissen welk liedje ik op de achtergrond te horen krijg. Onder het motto ‘het is beter voor je oren’ weet mama overheid mijn avondje nog meer te verknallen.

Maar mama overheid vind het nog niet genoeg… Nee, onder leiding van onze bijbelse politieke vriendjes (CU en CDA) in de gemeente Arnhem hebben wij in de stad een verbod op happy hour. Want tja, wij drinken volgens deze partijen te veel drank tijdens happy hour en dat zou niet goed zijn voor onze hersens.

Geen happy hour

Ze hebben in het stadhuis namelijk de regel dat er niet meer dan 45 procent korting gegeven mag worden op drank. Met alle gevolgen van dien: happy hours mogen niet meer. Hierdoor mag er niet meer onbeperkt drank worden geschonken tijdens Oud en Nieuw en is een tweede biertje tijdens Happy Hour of een gratis drankje van de zaak taboe.

Kortom… Dacht ik na mijn achttiende levensjaar verlost te zijn van mijn ouders, blijkt dat mama overheid zich zorgen maakt over mijn lichamelijke gezondheid. Met als gevolg dat ik straks een gezonde lever, nieren en oren heb maar ik niet meer kan genieten van mijn avondje uit! Dus overheid, denk niet alleen aan mijn lichamelijke gezondheid, maar ook aan mijn geestelijke gezondheid!

Tot volgende week!

Maarten

Deze column is op persoonlijke titel geschreven.

 

Meer nieuws uit Arnhem?

kijk alles banner

Hou van Arnhem Zomeractie12970735_486999768167875_1876425747_o

 

Reacties

Reacties

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Provincie vervangt oude laanbomen Koningsweg

Foto: Google StreetView

Provincie Gelderland vervangt deze maand ongeveer honderd laanbomen langs de Koningsweg (N311) in Arnhem. Een kwart van de laanbomen heeft een slechte vitaliteit en kan het bij de eerstvolgende storm zomaar begeven. De oude bomen worden deze maand gekapt en vervangen door nieuwe bomen.

Herstel Bomenlaan

De bomen staan tussen de aansluiting met de N310 en Droompark Hoge Veluwe. Na het kappen plant de provincie nieuwe bomen terug. Deze komen wel wat verder van de weg te staan. Tussen de N310 en de aansluiting met de A50 zijn de afgelopen jaren meer laanbomen vervangen om deze waardevolle bomenlanen te behouden.

Groot onderhoud

De provincie combineert het herstellen van deze bomenlaan met het groot onderhoud aan de Koningsweg (N311). Deze werkzaamheden starten naar verwachting in april/mei. Tijdens het groot onderhoud worden een aantal maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het verlagen van de maximum toegestane snelheid van 80 km/u naar 60km/u is daar onderdeel van.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair