Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Gemeenteraad bindt zich aan uitslag referendum Stadsblokken

stadsblokken arnhem

Als er een referendum komt over de toekomst van uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk, zal de gemeenteraad zich in grote lijnen naar de uitslag schikken. Dat is maandagavond gebleken tijdens de raadsvergadering. Burgers mogen zich waarschijnlijk uitspreken of het plan De Eilanden 2.0 voor het gebied wordt uitgevoerd of niet.

Of het referendum er komt, is nog niet zeker. Minimaal 3.000 Arnhemmers moeten nog hun handtekening zetten onder een definitief verzoek. Dat moet gebeuren in een periode van zes weken, die waarschijnlijk per 1 juli ingaat. Burgers kunnen hun handtekeningen op twee locaties zetten: in het stadhuis en bij Loket Zuid.

Uitkomst doorslaggevend

De partijen D66, SP, Arnhem Centraal en Verenigd Arnhem laten hun standpunt over het plan afhangen van de uitkomst van de volksraadpleging. Zij bezetten 19 van de 39 zetels in de Arnhemse raad. CDA en VVD stemmen hoe dan ook vóór het plan. “Wij vertegenwoordigen bij een referendum de voorstemmers”, zeggen de liberalen.

De twee partijen hebben samen zeven zetels. Daar staan de zes zetels van GroenLinks, Arnhemse Ouderenpartij en de Partij voor de Dieren tegenover. Die zeggen tegen het plan te stemmen, wat er ook uit het referendum komt. De PvdA en collegepartij ChristenUnie hebben geen duidelijk standpunt laten blijken. De zeven zetels van deze twee zijn niet doorslaggevend.

Genoeg steun

Initiatiefnemers van het referendum hebben er volgens Arnhem Direct alle vertrouwen in dat zij ondanks de hindernissen voldoende steunbetuigingen binnenkrijgen. De fractie van Arnhem Centraal diende een motie in om, mocht er een referendum komen, dit te evalueren. Behalve de SP-fractie heeft de hele gemeenteraad dit gesteund.

Meer nieuws uit Arnhem?

kijk alles banner

Hou van Arnhem Zomeractie12970735_486999768167875_1876425747_o

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair