Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

D66 Arnhem wantrouwt politie

politie arnhem

PvdA, Verenigd Arnhem en D66 hebben maandag bij de gemeenteraadsvergadering een motie ingediend om discriminatie door de politie in Arnhem tegen te gaan. De partijen willen dat de politie een zogeheten stopformulier invult als zij iemand aanhoudt. Zo kan er gekeken worden of de politie niet discrimineert tijdens haar werkzaamheden.

Etnische profilering
Dat er sprake is van discriminatie bij de politie van Arnhem is niet zeker. Volgens minister Ard van der Steur (VVD, veiligheid) komt etnische profilering wel voor, maar is dit zeker niet structureel. De hele discussie werd onlangs aangezwengeld door de staandehouding van rapper Typhoon.

Hij werd met zijn auto aan de kant gezet omdat volgens de politie zijn afkomst en zijn dure auto niet kon matchen. De politie heeft hem langs de kant van de weg gezet om te controleren of hij wel de rechtmatige eigenaar is van de auto. Dit bleek voor de rapper gelukkig wel zo te zijn. Maar de kwestie deed daarna wel een hoop stof opwaaien.

Wantrouwen naar politie Arnhem
Ondanks dat burgemeester Herman Kaiser al aan de partijen had beloofd om dit te bespreken met de politie, was dit niet voldoende voor D66. Dat wilde namelijk een statement maken dat etnische profilering niet wenselijk is bij de politie Arnhem.

Er zijn geen cijfers, meldingen of wat dan ook van etnische profilering in Arnhem. Toch heeft de partij de motie ingediend. De burgemeester heeft te kennen gegeven dat de gemeente niet gaat over het beleid binnen het politiekorps. Dit is volgens hem een taak van de landelijke overheid.

Op het matje

D66 Arnhem werd op het matje geroepen tijdens de behandeling van de motie. Waar de partij bij een andere motie het verwijt gaf aan collega-partijen Arnhem Centraal en SP dat zij eerst met feiten moesten komen voordat er wantrouwen uitgesproken werd, kreeg de partij de bal snoeihard terug bij de volgende motie.

Raadslid Lea Manders van Arnhem Centraal riep collega-raadslid Suzan Kemperman (D66) op het matje. Deze gaf eerlijk toe dat er geen bewijs was van etnische profilering in Arnhem. Maar toch wil zij vanwege de symbolische waarde de politie opzadelen met extra administratie om etnische profilering tegen te gaan. “Elke keer is één te veel”, vindt Kemperman.

Meer nieuws uit Arnhem?

goedkope ledverlichting arnhemHou van Arnhem Zomeractie27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair