Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

D66 Arnhem wantrouwt politie

politie arnhem

PvdA, Verenigd Arnhem en D66 hebben maandag bij de gemeenteraadsvergadering een motie ingediend om discriminatie door de politie in Arnhem tegen te gaan. De partijen willen dat de politie een zogeheten stopformulier invult als zij iemand aanhoudt. Zo kan er gekeken worden of de politie niet discrimineert tijdens haar werkzaamheden.

Etnische profilering
Dat er sprake is van discriminatie bij de politie van Arnhem is niet zeker. Volgens minister Ard van der Steur (VVD, veiligheid) komt etnische profilering wel voor, maar is dit zeker niet structureel. De hele discussie werd onlangs aangezwengeld door de staandehouding van rapper Typhoon.

Hij werd met zijn auto aan de kant gezet omdat volgens de politie zijn afkomst en zijn dure auto niet kon matchen. De politie heeft hem langs de kant van de weg gezet om te controleren of hij wel de rechtmatige eigenaar is van de auto. Dit bleek voor de rapper gelukkig wel zo te zijn. Maar de kwestie deed daarna wel een hoop stof opwaaien.

Wantrouwen naar politie Arnhem
Ondanks dat burgemeester Herman Kaiser al aan de partijen had beloofd om dit te bespreken met de politie, was dit niet voldoende voor D66. Dat wilde namelijk een statement maken dat etnische profilering niet wenselijk is bij de politie Arnhem.

Er zijn geen cijfers, meldingen of wat dan ook van etnische profilering in Arnhem. Toch heeft de partij de motie ingediend. De burgemeester heeft te kennen gegeven dat de gemeente niet gaat over het beleid binnen het politiekorps. Dit is volgens hem een taak van de landelijke overheid.

Op het matje

D66 Arnhem werd op het matje geroepen tijdens de behandeling van de motie. Waar de partij bij een andere motie het verwijt gaf aan collega-partijen Arnhem Centraal en SP dat zij eerst met feiten moesten komen voordat er wantrouwen uitgesproken werd, kreeg de partij de bal snoeihard terug bij de volgende motie.

Raadslid Lea Manders van Arnhem Centraal riep collega-raadslid Suzan Kemperman (D66) op het matje. Deze gaf eerlijk toe dat er geen bewijs was van etnische profilering in Arnhem. Maar toch wil zij vanwege de symbolische waarde de politie opzadelen met extra administratie om etnische profilering tegen te gaan. “Elke keer is één te veel”, vindt Kemperman.

Meer nieuws uit Arnhem?

goedkope ledverlichting arnhemHou van Arnhem Zomeractie27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair