Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Pokémon-trainers gesignaleerd in Arnhem

Op diverse plekken in de stad lopen mensen van allerlei leeftijden rond die heel de tijd gefocust zijn op hun mobiele telefoon.  Zij doen mee met de nieuwe rage van Nintendo. Zij spelen namelijk ‘Pokémon Go’ op hun mobiel. De bedoeling is dat mensen zoveel mogelijk Pokémon (digitale fantasiedieren) moeten vangen met een zo genoemde Pokébal. Nadat ze de Pokémon hebben gevangen, moeten zij de het dier trainen, zodat die kan vechten tegen soortgenoten.

Pokémon is een wereldwijd succes en bestaat al 20 jaar. Naast een succesvolle tv-serie die al generaties wordt bekeken, zijn er ondertussen al vele films en computerspellen uitgebracht. Maar het is voor het eerst dat een game op deze manier werkt.


Trailer Pokémon Go

Bijzonder
Wat bijzonder aan Pokémon Go is in vergelijking met andere (mobiele) games, is dat de gamewereld gemixt wordt met de werkelijke wereld. Mensen moeten echt naar buiten toe om de Pokémon te verzamelen. Beweging is een belangrijk onderdeel van het spel. Soms is een aantal Pokémon te vinden op bijzondere locaties.

Zo kun je Pokémon Squirtle vinden in winkelcentrum Rijkerwoerd en vindt je op de Korenmarkt Eevee’s en Weedles. Maar soms krijgt een Pokémon-trainer een ei, die pas uitkomt pas uit nadat hij 2, 5 of 10 kilometer heeft gelopen. Maar voordat een Pokémon trainer een Pokémon kan vangen moet hij eerst langs één van de Pokémo- stops. Hier krijgen ze Pokéballs. Één van deze is de Stadsvilla Sonsbeek.  Daar kwamen gisterenavond veel jongeren bij elkaar om Pokéballen te verzamelen en daarna gezamenlijk opzoek te gaan naar Pokémon.

Ook Wilmer speelt samen met zijn maatje Pokémon (zie hoofdfoto). Hij ging naar ROC Rijn IJssel op de Apeldoornseweg, want daar is een zo genoemde Pokégym. Wilmer en zijn teamgenoten hebben als taak de Pokégym van andere teams te veroveren via een gevecht. “Het is de bedoeling dat mijn team zoveel mogelijk Pokégym’s in handen krijgt. Je moet met je getrainde Pokémon vechten tegen andere teams.” Helaas kon Wilmer het niet winnen van een team van vier trainers met goed getrainde Pokémon.

Pokemon trainers AKU-fontein

Pokemon trainers AKU-fontein

AKU-Fontein is drinkplaats voor Pokémon
Dinsdag rond 15.00 uur zijn er meer dan 70 Pokémon trainers bij elkaar om bij de AKU Fontein Pokémon te verzamelen. Er was namelijk een moment dat Pokémon massaal naar de fontein trokken om wat te gaan drinken. Dit had als effect dat jongeren vervolgens massaal weer bij elkaar kwamen om deze te gaan vangen. “Er komen gewone Pokémon naar dat moment, maar ook unieke en speciale Pokémon! Zo’n Pokémon moet je natuurlijk vangen”, vindt de 25-jarige Peter. Hij was met wat vrienden snel van de Korenmarkt gekomen om naar het speciale moment te gaan.

Alle Pokémon-fans opgelet! Want op 13 augustus organiseert Stichting Gamepit een Pokémon meeting voor alle Pokémon Fans

Ondernemers gaan mee in de rage
Ook ondernemers zien dat Pokémon Go erg populair is op dit moment. Zij grijpen hun kans om hun producten onder de aandacht te brengen. Zo zag ook de Arnhemse bierbrouwerij De Lama een mogelijkheid om hun bier extra onder de aandacht te brengen bij Pokémon-fans.

Dus als je een hoop mensen continu op hun telefoon ziet kijken, weet je dat ze Pokémon aan het verzamelen zijn!

Meer nieuws uit Arnhem?

27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73Hou van Arnhem Zomeractie

Reacties

Reacties

Archief

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour in Musis

foto: Musis en Stadstheater

Zondag 23 september om 15:00 komt Harry Bannink, Frank Groothof en Gijs Groenteman naar Arnhem komen. Er wordt een avond vol verhalen vertelt en liederen gemaakt in de parkzaal van Musis.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Meer informatie of kaartjes kopen? Check hier!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gemeenteraad: ‘Air B&B meld u’

hotel molendal arnhem
foto: hotel molendal arnhem

Woensdag avond is in de gemeenteraad de meldplicht voor Air B&B besproken. De VVD maakt zich zorgen over de eerlijke speelveld voor hotels en Air B&B’s De ruime meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van dit idee. De VVD heeft dit voorstel gedaan omdat ze graag een eerlijk speelveld willen creëren voor alle organisaties of personen die overnachtingen aanbieden.

Volgens het VVD-raadslid Bas van Es is er geen eerlijk speelveld voor hotels en Air B&B’s. Zo moeten hotels straks toeristenbelasting betalen, allerlei vergunningen aanvragen, brandveiligheidssystemen in huis hebben, etc. Personen die hun woning ter beschikking stellen bij sites zoals Marktplaats en Airbnb hoeven in theorie niets te doen. Ook Lammert de Vries van HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) vind het niet eerlijk. “Eigenaren van Air B&B kunnen bijvoorbeeld huursubsidie aanvragen, terwijl hoteleigenaren dit niet kunnen voor hun hotel.”

Hoe groot zijn de problemen?

Hoe groot de problemen zijn door de komst van Air B&B is onduidelijk. “Er is geen zicht op de grootte van de problematiek. Maar Arnhem is geen Amsterdam.” reageerde Lammert de Vries op de vraag van Groenlinks-raadlid Gemici. Volgens de gemeente zijn er maar 4 klachten binnen gekomen over Air B&B. VVD-raadslid Bas van Es vult aan met een casus waar een villa staat in Arnhem met 22 kamers. Deze wordt gerund door een man uit het westen van het land. “Dit is geen Air B&B maar gewoon een hotel.” aldus het VVD-raadslid. Volgens het VVD-raadslid zijn er op de piekmomenten in de zomerperiode ruim 200 – 400 Air B&B eenheden beschikbaar in Arnhem.

Niet naleven van de regels

Ook worden regels niet structureel nageleefd. SP-raadslid Gerrie Elfrink vroeg of er niet juist meer geïnvesteerd moet worden in meer  handhavers. “Ja, dat zou zeker wenselijk zijn. Maar we zouden nu met de huidige aantal handhavers kunnen afhandelen.” verdedigde Bas van Es zijn standpunt. Volgens het SP-raadslid is dit zeer onwenselijk. De partij ziet liever de handhavers bij de echte problemen in de Arnhemse gemeenschap.

Meerderheid voor meldplicht

Twaalf raadsleden van D66, CDA, PvdD en SP zijn niet eens met het voorstel van de VVD-raadslid en zullen volgende week tegen het voorstel stemmen. De 27 raadsleden van Arnhem Centraal, Partij voor de Arbeid, VVD, Denk Verenigd Arnhem, GroenLinks, PVV en ChristenUnie zullen voorstemmen. Daarmee wil de meerderheid van de gemeenteraad dat eigenaren van Air B&B zich gaan melden bij de gemeente.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair