Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

‘Ledverlichting levert ondernemers een besparing op van jaarlijks ruim 40 procent’

EZ Led Jeroen Rooke Arnhem

De Arnhemse ondernemer Jeroen Rooke timmert hard aan de weg met zijn ledverlichting-producten. Omdat ledverlichting duurzaam is en voor de gebruiker veel besparing oplevert, is het een populair product. Jeroens bedrijf EZ Led groeit dan ook als kool. Na amper zes maanden verhuist EZ Led in augustus al naar een groter pand.

“Je kunt dus beter investeren in ledverlichting dan je geld op de bank zetten.”

Jeroen richt zich met name op de import en verkoop van ledverlichting voor de zakelijke markt. Omdat hij niet afhankelijk wil zijn van de bestaande groothandels in Nederland, heeft hij besloten zelf te gaan importeren. Het grote voordeel voor hem is dat hij hierdoor sneller kan leveren, een constante voorraad heeft en veel scherper kan gaan met zijn prijzen. EZ led gaat voor kwaliteit.

Doordat Jeroen een technische achtergrond heeft kan hij het product kritisch beoordelen. Elk product wordt door het bedrijf uit elkaar gehaald en uitgebreid getest voordat het in het assortiment wordt opgenomen. Overstappen op ledverlichting geeft een aanzienlijke besparing. Stel: je investeert 1.000 euro, dan geeft dit jaarlijks gemiddeld een besparing van 400 euro. De terugverdientijd van gemiddeld 2,5 jaar valt dan altijd binnen de garantieperiode. Kortom, als ondernemer neem je geen risico.  “Je kunt dus beter investeren in ledverlichting dan je geld op de bank zetten”, vertelt Jeroen aan Arnhem Business.

Ledverlichting is al lang niet meer alleen wit licht

Sfeer is een belangrijke factor voor hoe we ons voelen in onze woon- en werkomgeving. De lichtkleur speelt hierin een belangrijke rol. De moderne ledverlichting-producten zijn inmiddels verkrijgbaar in meerdere tinten. De tijd van koud en kil wit licht zijn voorbij. De ontwikkelingen op dit gebied gaan heel snel. Het nieuwste op dit vlak is dynamische verlichting waarbij je de warmte van de kleur aan kunt passen aan je stemming. Uit recente onderzoeken blijkt dat als je het licht binnen gelijk maakt aan het licht buiten je het beste presteert.

Besparingsberekening

“Het ideale van ledverlichting is, dat je kunt uitrekenen wat de besparing is. Hiervoor inventariseer ik welke verlichting nu gebruikt wordt, de kilowattuurprijs en branduren. Als ik het verbruik en de vervangingskosten van de huidige verlichting vergelijk met ledverlichting krijg je een exacte berekening van de kosten en besparingen. De keuze is dan snel gemaakt. De verlichting is eenvoudig zelf te vervangen, al regelen we het met plezier voor je”, vertelt Jeroen aan Arnhem Business.

Vrijblijvend een besparingsberekening?

Kijk op www.ezled.nl of bel met Jeroen 026 – 79 50 766

Reacties

Reacties

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour in Musis

foto: Musis en Stadstheater

Zondag 23 september om 15:00 komt Harry Bannink, Frank Groothof en Gijs Groenteman naar Arnhem komen. Er wordt een avond vol verhalen vertelt en liederen gemaakt in de parkzaal van Musis.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Meer informatie of kaartjes kopen? Check hier!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gemeenteraad: ‘Air B&B meld u’

hotel molendal arnhem
foto: hotel molendal arnhem

Woensdag avond is in de gemeenteraad de meldplicht voor Air B&B besproken. De VVD maakt zich zorgen over de eerlijke speelveld voor hotels en Air B&B’s De ruime meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van dit idee. De VVD heeft dit voorstel gedaan omdat ze graag een eerlijk speelveld willen creëren voor alle organisaties of personen die overnachtingen aanbieden.

Volgens het VVD-raadslid Bas van Es is er geen eerlijk speelveld voor hotels en Air B&B’s. Zo moeten hotels straks toeristenbelasting betalen, allerlei vergunningen aanvragen, brandveiligheidssystemen in huis hebben, etc. Personen die hun woning ter beschikking stellen bij sites zoals Marktplaats en Airbnb hoeven in theorie niets te doen. Ook Lammert de Vries van HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) vind het niet eerlijk. “Eigenaren van Air B&B kunnen bijvoorbeeld huursubsidie aanvragen, terwijl hoteleigenaren dit niet kunnen voor hun hotel.”

Hoe groot zijn de problemen?

Hoe groot de problemen zijn door de komst van Air B&B is onduidelijk. “Er is geen zicht op de grootte van de problematiek. Maar Arnhem is geen Amsterdam.” reageerde Lammert de Vries op de vraag van Groenlinks-raadlid Gemici. Volgens de gemeente zijn er maar 4 klachten binnen gekomen over Air B&B. VVD-raadslid Bas van Es vult aan met een casus waar een villa staat in Arnhem met 22 kamers. Deze wordt gerund door een man uit het westen van het land. “Dit is geen Air B&B maar gewoon een hotel.” aldus het VVD-raadslid. Volgens het VVD-raadslid zijn er op de piekmomenten in de zomerperiode ruim 200 – 400 Air B&B eenheden beschikbaar in Arnhem.

Niet naleven van de regels

Ook worden regels niet structureel nageleefd. SP-raadslid Gerrie Elfrink vroeg of er niet juist meer geïnvesteerd moet worden in meer  handhavers. “Ja, dat zou zeker wenselijk zijn. Maar we zouden nu met de huidige aantal handhavers kunnen afhandelen.” verdedigde Bas van Es zijn standpunt. Volgens het SP-raadslid is dit zeer onwenselijk. De partij ziet liever de handhavers bij de echte problemen in de Arnhemse gemeenschap.

Meerderheid voor meldplicht

Twaalf raadsleden van D66, CDA, PvdD en SP zijn niet eens met het voorstel van de VVD-raadslid en zullen volgende week tegen het voorstel stemmen. De 27 raadsleden van Arnhem Centraal, Partij voor de Arbeid, VVD, Denk Verenigd Arnhem, GroenLinks, PVV en ChristenUnie zullen voorstemmen. Daarmee wil de meerderheid van de gemeenteraad dat eigenaren van Air B&B zich gaan melden bij de gemeente.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair