Connect with us
Korenkwartier

Archief

‘Ledverlichting levert ondernemers een besparing op van jaarlijks ruim 40 procent’

EZ Led Jeroen Rooke Arnhem

De Arnhemse ondernemer Jeroen Rooke timmert hard aan de weg met zijn ledverlichting-producten. Omdat ledverlichting duurzaam is en voor de gebruiker veel besparing oplevert, is het een populair product. Jeroens bedrijf EZ Led groeit dan ook als kool. Na amper zes maanden verhuist EZ Led in augustus al naar een groter pand.

“Je kunt dus beter investeren in ledverlichting dan je geld op de bank zetten.”

Jeroen richt zich met name op de import en verkoop van ledverlichting voor de zakelijke markt. Omdat hij niet afhankelijk wil zijn van de bestaande groothandels in Nederland, heeft hij besloten zelf te gaan importeren. Het grote voordeel voor hem is dat hij hierdoor sneller kan leveren, een constante voorraad heeft en veel scherper kan gaan met zijn prijzen. EZ led gaat voor kwaliteit.

Doordat Jeroen een technische achtergrond heeft kan hij het product kritisch beoordelen. Elk product wordt door het bedrijf uit elkaar gehaald en uitgebreid getest voordat het in het assortiment wordt opgenomen. Overstappen op ledverlichting geeft een aanzienlijke besparing. Stel: je investeert 1.000 euro, dan geeft dit jaarlijks gemiddeld een besparing van 400 euro. De terugverdientijd van gemiddeld 2,5 jaar valt dan altijd binnen de garantieperiode. Kortom, als ondernemer neem je geen risico.  “Je kunt dus beter investeren in ledverlichting dan je geld op de bank zetten”, vertelt Jeroen aan Arnhem Business.

Ledverlichting is al lang niet meer alleen wit licht

Sfeer is een belangrijke factor voor hoe we ons voelen in onze woon- en werkomgeving. De lichtkleur speelt hierin een belangrijke rol. De moderne ledverlichting-producten zijn inmiddels verkrijgbaar in meerdere tinten. De tijd van koud en kil wit licht zijn voorbij. De ontwikkelingen op dit gebied gaan heel snel. Het nieuwste op dit vlak is dynamische verlichting waarbij je de warmte van de kleur aan kunt passen aan je stemming. Uit recente onderzoeken blijkt dat als je het licht binnen gelijk maakt aan het licht buiten je het beste presteert.

Besparingsberekening

“Het ideale van ledverlichting is, dat je kunt uitrekenen wat de besparing is. Hiervoor inventariseer ik welke verlichting nu gebruikt wordt, de kilowattuurprijs en branduren. Als ik het verbruik en de vervangingskosten van de huidige verlichting vergelijk met ledverlichting krijg je een exacte berekening van de kosten en besparingen. De keuze is dan snel gemaakt. De verlichting is eenvoudig zelf te vervangen, al regelen we het met plezier voor je”, vertelt Jeroen aan Arnhem Business.

Vrijblijvend een besparingsberekening?

Kijk op www.ezled.nl of bel met Jeroen 026 – 79 50 766

Reacties

Reacties

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair