Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Celstraf en alcoholverbod voor poging doodslag ex

rechtbank arnhem

Een 60-jarige man uit Arnhem is veroordeeld voor poging tot doodslag op zijn ex-partner. Hij kreeg een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 24 voorwaardelijk. Tijdens zijn driejarige proeftijd moet hij zich laten behandelen voor zijn alcoholprobleem. De rechtbank verbiedt de de man ook tijdens deze periode alcohol te drinken.

De man heeft in augustus 2015 zijn ex-partner eenmaal in de buik en tweemaal in de borst gestoken met een mes. De man verklaarde herhaaldelijk dat hij zich niets meer kan herinneren van het incident. Maar kort na het incident verklaarde hij tegenover de politie en buren van het slachtoffer dat hij haar had gestoken met een mes.

Omstandigheden

Ook de omstandigheden waaronder ze in haar woning is aangetroffen door de politie en de verklaringen van haar buren van het slachtoffer ondersteunen de verklaring van het slachtoffer dat zij door de man is neergestoken. De lezing van de verdediging dat het slachtoffer zichzelf en haar man heeft gestoken, vindt de rechtbank helemaal niet te bewijzen. De theoretische mogelijkheid bestaat dat de man zichzelf heeft gestoken is er volgens de rechter wel, maar maakt nog niet dat daarmee een volwaardig alternatief scenario is gegeven.

Het letsel van het slachtoffer was potentieel dodelijk, omdat de drie steekverwondingen een diepte hadden tot aan meerdere vitale organen van het lichaam. Dit blijkt uit een door een arts opgestelde letselverklaring.

Onveiligheid

Uit de verklaring van het slachtoffer blijkt dat het incident een grote uitwerking op haar heeft gehad. Bovendien veroorzaakt een dergelijk feit onrust en gevoelens van onveiligheid in de maatschappij, in het bijzonder de woonomgeving van het slachtoffer. De buren zijn namelijk getuige geweest van de gevolgen van het incident. De rechtbank heeft hier rekening mee gehouden bij de strafoplegging.

Meer nieuws uit Arnhem?

kijk alles banner

Reacties

Reacties

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair