Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Hotspots 2016 in tropisch Arnhem

Arnhem kan zich eindelijk opmaken voor tropisch weer. En we zijn er aan toe, toch? Ik hou van Arnhem heeft speciaal voor jou de hotspots op een rijtje gezet waar je lekker kunt vertoeven met dit warme weer.

Rijkwoerdse plassen

De Rijkerswoerdse Plassen

De Rijkerswoerdse Plassen, gelegen in Elst, grenzend aan Arnhem-Zuid, kent iedereen. Hier kun je met dit weer prima vertoeven met je gezin. Voor de kids is er genoeg te doen en jij kunt lekker bruin worden. Wat veel Arnhemmers niet weten, is dat je hier ook nog eens kunt doen aan outdoor fitness. Hoef je mooi niet naar dat zweethok dat fitnessclub heet. Vanaf dat de zon opkomt tot de zon neergaat ben je welkom in dit recreatiegebied. Toegang tot het gebied is gratis. Alleen als je met de auto gaat, moet je wel parkeergeld betalen. Hier vind je de actuele tarieven.

Park Sonsbeek

zomer sonsbeek 2016

Is zwemmen niet helemaal jouw ding? Neem dan een mooie tas en vul deze met allerlei lekkere dingen. Een middagje of zomeravond vertoeven in het mooiste park van Nederland is altijd een feest. Je hebt er genoeg schaduw op de warmste momenten van de dag, of als je echt wil zonnen mooie zonneweides. Geen zin om lekkere dingen mee te slepen? Dan kun je op het terras van de Witte Villa prima terecht voor een snack of lekkere lunch.

Rose’s beach op de Rijnkade

roses-beach zomer 2016 arnhem

Op de uren dat de zon niet op zijn sterkst is, is het goed toeven aan het stadsstrand van Rose’s. Met heerlijk fijn zand, vrolijke strandstoelen, een zwembad, palmbomen en een gezellige bar waan je je bijna in Scheveningen. Het is een mooie locatie als het vanavond langer droog blijft om lekker te gaan eten. En stel dat het wel gaat regenen: geen probleem. Dan is er binnen genoeg ruimte om lekker te genieten van je vrijdagavond.

Openluchtzwembad Klarenbeek

zwembad klarenbeek zomer 2016

Wil je toch liever naar een zwembad toe? Dan is in Arnhem het openluchtzwembad Klarenbeek een prima keuze. Tot ’s avonds 7 uur kan je terecht in Openluchtzwembad Klarenbeek. Je vindt het zwembad aan de Hommelseweg 536. Een kaartje kost € 4,70 voor een volwassen persoon. Openluchtzwembad Klarenbeek is een prachtige accommodatie in het groen met drie bassins. Alle leeftijden vinden iets van hun gading: natuurlijk drie heerlijk verwarmde baden (tot 21 °C) met in het grote bad een spectaculaire glijbaan. Er is een speeltuin, een pannaveldje en er zijn enorme ligweiden ter ontspanning.

Trio IJssalon Steenstraat

trio-ijssalon zomer 2016 arnhem

Op een dag als deze mag een heerlijk Italiaans ijsje niet ontbreken. Trio IJssalon aan de Steenstraat is al meer dan 75 jaar dé ijssalon van Arnhem. De nieuwe eigenaar, Carlo de Lorenzo, was 40 jaar lang eigenaar van de oudste ijssalon van Nederland in Utrecht. Nu begint hij opnieuw in Arnhem en neemt hij de zaak over van een oud-leerling van zijn vader. Kortom, de moeite waard om vandaag even te bezoeken.

Pokémon Go

pokemongo-zomer 2016

De trend van zomer 2016 zal absoluut Pokémon Go zijn. Veel is er al over geschreven. Op zomerse dagen is het in parken als het Sonsbeek en Park Presikhaaf goed toeven. In Winkelcentrum Rijkerswoerd kun je de Pokémons Squirtle en Magikarp vinden. In het Spijkerkwartier vooral veel Rattata’s, Pidgeys en Sparrows. Park Immerloo  kun je Charmanders en Weedles tegen het lijf lopen en op de Korenmarkt zijn al Eevees, Weedles, Rattata’s, Pidgeys en af en toe een Drowsee gesignaleerd.

Meer nieuws uit Arnhem?


nieuwbouw appartementen presikhaaf

12970735_486999768167875_1876425747_o


27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Hou van Arnhem Zomeractie

Reacties

Reacties

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair