Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Hotspots 2016 in tropisch Arnhem

Arnhem kan zich eindelijk opmaken voor tropisch weer. En we zijn er aan toe, toch? Ik hou van Arnhem heeft speciaal voor jou de hotspots op een rijtje gezet waar je lekker kunt vertoeven met dit warme weer.

Rijkwoerdse plassen

De Rijkerswoerdse Plassen

De Rijkerswoerdse Plassen, gelegen in Elst, grenzend aan Arnhem-Zuid, kent iedereen. Hier kun je met dit weer prima vertoeven met je gezin. Voor de kids is er genoeg te doen en jij kunt lekker bruin worden. Wat veel Arnhemmers niet weten, is dat je hier ook nog eens kunt doen aan outdoor fitness. Hoef je mooi niet naar dat zweethok dat fitnessclub heet. Vanaf dat de zon opkomt tot de zon neergaat ben je welkom in dit recreatiegebied. Toegang tot het gebied is gratis. Alleen als je met de auto gaat, moet je wel parkeergeld betalen. Hier vind je de actuele tarieven.

Park Sonsbeek

zomer sonsbeek 2016

Is zwemmen niet helemaal jouw ding? Neem dan een mooie tas en vul deze met allerlei lekkere dingen. Een middagje of zomeravond vertoeven in het mooiste park van Nederland is altijd een feest. Je hebt er genoeg schaduw op de warmste momenten van de dag, of als je echt wil zonnen mooie zonneweides. Geen zin om lekkere dingen mee te slepen? Dan kun je op het terras van de Witte Villa prima terecht voor een snack of lekkere lunch.

Rose’s beach op de Rijnkade

roses-beach zomer 2016 arnhem

Op de uren dat de zon niet op zijn sterkst is, is het goed toeven aan het stadsstrand van Rose’s. Met heerlijk fijn zand, vrolijke strandstoelen, een zwembad, palmbomen en een gezellige bar waan je je bijna in Scheveningen. Het is een mooie locatie als het vanavond langer droog blijft om lekker te gaan eten. En stel dat het wel gaat regenen: geen probleem. Dan is er binnen genoeg ruimte om lekker te genieten van je vrijdagavond.

Openluchtzwembad Klarenbeek

zwembad klarenbeek zomer 2016

Wil je toch liever naar een zwembad toe? Dan is in Arnhem het openluchtzwembad Klarenbeek een prima keuze. Tot ’s avonds 7 uur kan je terecht in Openluchtzwembad Klarenbeek. Je vindt het zwembad aan de Hommelseweg 536. Een kaartje kost € 4,70 voor een volwassen persoon. Openluchtzwembad Klarenbeek is een prachtige accommodatie in het groen met drie bassins. Alle leeftijden vinden iets van hun gading: natuurlijk drie heerlijk verwarmde baden (tot 21 °C) met in het grote bad een spectaculaire glijbaan. Er is een speeltuin, een pannaveldje en er zijn enorme ligweiden ter ontspanning.

Trio IJssalon Steenstraat

trio-ijssalon zomer 2016 arnhem

Op een dag als deze mag een heerlijk Italiaans ijsje niet ontbreken. Trio IJssalon aan de Steenstraat is al meer dan 75 jaar dé ijssalon van Arnhem. De nieuwe eigenaar, Carlo de Lorenzo, was 40 jaar lang eigenaar van de oudste ijssalon van Nederland in Utrecht. Nu begint hij opnieuw in Arnhem en neemt hij de zaak over van een oud-leerling van zijn vader. Kortom, de moeite waard om vandaag even te bezoeken.

Pokémon Go

pokemongo-zomer 2016

De trend van zomer 2016 zal absoluut Pokémon Go zijn. Veel is er al over geschreven. Op zomerse dagen is het in parken als het Sonsbeek en Park Presikhaaf goed toeven. In Winkelcentrum Rijkerswoerd kun je de Pokémons Squirtle en Magikarp vinden. In het Spijkerkwartier vooral veel Rattata’s, Pidgeys en Sparrows. Park Immerloo  kun je Charmanders en Weedles tegen het lijf lopen en op de Korenmarkt zijn al Eevees, Weedles, Rattata’s, Pidgeys en af en toe een Drowsee gesignaleerd.

Meer nieuws uit Arnhem?


nieuwbouw appartementen presikhaaf

12970735_486999768167875_1876425747_o


27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Hou van Arnhem Zomeractie

Reacties

Reacties

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour in Musis

foto: Musis en Stadstheater

Zondag 23 september om 15:00 komt Harry Bannink, Frank Groothof en Gijs Groenteman naar Arnhem komen. Er wordt een avond vol verhalen vertelt en liederen gemaakt in de parkzaal van Musis.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Meer informatie of kaartjes kopen? Check hier!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gemeenteraad: ‘Air B&B meld u’

hotel molendal arnhem
foto: hotel molendal arnhem

Woensdag avond is in de gemeenteraad de meldplicht voor Air B&B besproken. De VVD maakt zich zorgen over de eerlijke speelveld voor hotels en Air B&B’s De ruime meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van dit idee. De VVD heeft dit voorstel gedaan omdat ze graag een eerlijk speelveld willen creëren voor alle organisaties of personen die overnachtingen aanbieden.

Volgens het VVD-raadslid Bas van Es is er geen eerlijk speelveld voor hotels en Air B&B’s. Zo moeten hotels straks toeristenbelasting betalen, allerlei vergunningen aanvragen, brandveiligheidssystemen in huis hebben, etc. Personen die hun woning ter beschikking stellen bij sites zoals Marktplaats en Airbnb hoeven in theorie niets te doen. Ook Lammert de Vries van HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) vind het niet eerlijk. “Eigenaren van Air B&B kunnen bijvoorbeeld huursubsidie aanvragen, terwijl hoteleigenaren dit niet kunnen voor hun hotel.”

Hoe groot zijn de problemen?

Hoe groot de problemen zijn door de komst van Air B&B is onduidelijk. “Er is geen zicht op de grootte van de problematiek. Maar Arnhem is geen Amsterdam.” reageerde Lammert de Vries op de vraag van Groenlinks-raadlid Gemici. Volgens de gemeente zijn er maar 4 klachten binnen gekomen over Air B&B. VVD-raadslid Bas van Es vult aan met een casus waar een villa staat in Arnhem met 22 kamers. Deze wordt gerund door een man uit het westen van het land. “Dit is geen Air B&B maar gewoon een hotel.” aldus het VVD-raadslid. Volgens het VVD-raadslid zijn er op de piekmomenten in de zomerperiode ruim 200 – 400 Air B&B eenheden beschikbaar in Arnhem.

Niet naleven van de regels

Ook worden regels niet structureel nageleefd. SP-raadslid Gerrie Elfrink vroeg of er niet juist meer geïnvesteerd moet worden in meer  handhavers. “Ja, dat zou zeker wenselijk zijn. Maar we zouden nu met de huidige aantal handhavers kunnen afhandelen.” verdedigde Bas van Es zijn standpunt. Volgens het SP-raadslid is dit zeer onwenselijk. De partij ziet liever de handhavers bij de echte problemen in de Arnhemse gemeenschap.

Meerderheid voor meldplicht

Twaalf raadsleden van D66, CDA, PvdD en SP zijn niet eens met het voorstel van de VVD-raadslid en zullen volgende week tegen het voorstel stemmen. De 27 raadsleden van Arnhem Centraal, Partij voor de Arbeid, VVD, Denk Verenigd Arnhem, GroenLinks, PVV en ChristenUnie zullen voorstemmen. Daarmee wil de meerderheid van de gemeenteraad dat eigenaren van Air B&B zich gaan melden bij de gemeente.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair