Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Opinie: Coalitie vóór ontwikkeling, tégen woningbouw in Stadsblokken Meinerswijk

Soms lijkt de discussie over de parel van Arnhem, Stadsblokken Meinerswijk, zich te verengen tot hoeveel woningen er gewenst zijn en hoe hoog deze mogen worden. Als men spreekt over woningbouw dan gaat het over ‘het ontwikkelen’, als men ‘geen woningbouw’ nastreeft, gaat het over ‘gemiste kansen’.

De coalitie van initiatiefgroep Het Kloppend Stadshart, Wijkplatform Malburgen en Milieudefensie Arnhem wil deze discussie graag weer openbreken; het gaat niet over vooruitgang tegenover stilstand. De coalitie is namelijk vóór het ontwikkelen van Stadsblokken Meinerswijk, maar tégen woningbouw. Ze vraagt om de parel van Arnhem in stand te houden, hem hooguit op te poetsen. Ze vraagt dit te doen op de manier zoals met de stad is afgesproken in de Gebiedsvisie. Hierin staan ruige uiterwaardennatuur, kunst en cultuur centraal.

Zij zien voor zich een evenemententerrein met regelmatig evenementen passend bij het gebied; een verdere ontwikkeling van de Stadsblokkenwerf en het Watersportcentrum; een camping; Meinerswijk waar de natuur de ruimte krijgt en waar iedereen kan struinen en verdwalen zoals hij wil; een werkplaats van de toekomst in delen van de steenfabriek en zijn omgeving, waar ondernemers die gericht zijn op een betekenisvolle bedrijfsvoering hun plaats kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan afgestudeerden van ArtEz een zorgboerderij waar Arnhemmers ook ruimte krijgen hun eigen voedsel te verbouwen, een RijnUniversiteit die mensen weer binding geeft met water en zijn omgeving en die zoekt naar nieuwe mogelijkheden om te leven met water. Ondernemers die zich presenteerden tijdens de Arnhem Agenda, ondernemers die zoeken naar moderne en aangename manieren om duurzaam te leven. Maar vooral een groene ruimte in een veranderende stad die de mogelijkheid bied aan toekomstige nieuwe tijdelijke en passende functies. Een gebied dat kan meebewegen in en aansluit op de dynamiek van de stad en de rivier.

De initiatiefgroep Het Kloppend Stadshart heeft deze ideeën in een plan gevat en berekend dat bij een slimme exploitatie van het gebied en deze ideeën er misschien hooguit enkele beheerderswoningen nodig zijn om het gebied veilig te houden, financieel gezond te ontwikkelen, te beheren en onderhouden. Ván alle Arnhemmers, vóór alle Arnhemmers.

Dit opiniestuk is ingestuurd door Grieta Spannenburg van Milieudefentie Arnhem. Milieudefentie Arnhem maakt een onderdeel uit van een initiatiefgroep wat zich bezig houdt met het referendumverzoek rondom Meinerswijk/Stadsblokken. Op dit moment kunnen Arnhemmers van 18 jaar en ouder een handtekening zetten op het stadhuis voor de aanvraag van een referendum. Eind vorige week stond de teller iets boven de 800 van de in totaal 3000 nodige handtekeningen.

Opiniestukken worden op persoonlijke titel geschreven.

 

Meer nieuws uit Arnhem?


kijk-alles-banner-1-1024x383

13565509_519990644868787_253689823_n

Hou van Arnhem Zomeractie

 

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair