Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Onrust over schennispleging Presikhaaf neemt toe

„Laten we nu vooral de rust bewaren, zodat de hele situatie niet uit de hand loopt.” Die oproep doet de vader van het jongetje dat afgelopen zaterdag het slachtoffer van een schennispleger is geworden via De Gelderlander. Hij wil alleen anoniem zijn verhaal wil doen. Een bewoner van de wijk Presikhaaf wordt op social media veelvuldig genoemd als verdachte.

Twee jonge kinderen zouden afgelopen zaterdagmiddag de bosjes zijn ingetrokken. Dit zou hebben plaatsgevonden in de buurt van het Johan Cruijff-court aan de Bethaniënstraat. De verdachte zou de twee jonge kinderen zijn geslachtsdeel hebben laten zien. Er is aangifte gedaan.

nieuwbouw appartementen presikhaaf

Onrust via Facebook

Veel Arnhemmers uiten hun woede richting de verdachte via Facebook. De politie zegt bezorgd te zijn om de reacties op social media. “Daarom hebben we op Facebook een oproep gedaan om kalm te blijven en niet voor eigen rechter te spelen”, zegt een woordvoerder tegen De Gelderlander.

Loco-burgemeester Gerrie Elfrink op de hoogte gebracht van de zorgen die de politie zich maakt over de onrust die is ontstaan. „Net als de politie doen ook wij een oproep om de rust te bewaren”, zegt de woordvoerder van Elfrink. “Daar waar nodig zullen wij het gesprek aangaan in de wijk.”

Geen bekende

Op Facebook word gesuggereerd dat de verdachte een bekende schennispleger is. De politie ontkent dit. „In de afgelopen drie jaar zijn er vijf gevallen bekend van schennispleging in Arnhem. Tussen deze zaken hebben we geen verband geconstateerd. De Arnhemmer is alleen verdachte in deze laatste kwestie”, zegt de politie tegen de Gelderlander.

12970735_486999768167875_1876425747_o

Verhoor jonge slachtoffers en verdachte

Het politiebericht over deze zaak is op Facebook bij veel Arnhemmers verkeerd gevallen. Zij verwijten de Arnhemse politie dat zij geen actie onderneemt. In een reactie laat de woordvoerder van de politie weten dat dit zeker niet het geval is. Het onderzoek naar de schennispleging loopt nog volop. Er zal een zogeheten kinderstudioverhoor worden afgenomen bij de twee jonge slachtoffers om duidelijk te krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld. Ook zal de verdachte deze week verhoord worden.

In een gesprek met de Gelderlander wil de vader van het 5-jarige jongetje niets vertellen over wat er gebeurd is. Hij is van mening dat de politie de ruimte moet hebben dit goed te onderzoeken. Wat de vader wel laat weten aan De Gelderlander is dat de gebeurtenis van afgelopen zaterdag er behoorlijk bij de familie heeft ingehakt. „Daarom willen we nu rust. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de familie van die man. Ik lees de bedreigingen op social media aan zijn adres, maar zijn familie kan er verder ook niets aan doen”, aldus de vader van het slachtoffertje tegen De Gelderlander.

Meer nieuws uit Arnhem?27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Hou van Arnhem Zomeractie

Reacties

Reacties

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair