Beginpagina Nieuws Archief Onrust over schennispleging Presikhaaf neemt toe

Onrust over schennispleging Presikhaaf neemt toe

6 min leestijd
0

‚ÄěLaten we nu vooral de rust bewaren, zodat de hele situatie niet uit de hand loopt.” Die oproep doet de vader van het jongetje dat afgelopen zaterdag het slachtoffer van een schennispleger is geworden via De Gelderlander.¬†Hij wil¬†alleen anoniem zijn verhaal wil doen. Een bewoner van de wijk Presikhaaf wordt op social media veelvuldig genoemd als verdachte.

Twee jonge kinderen zouden afgelopen zaterdagmiddag de bosjes zijn ingetrokken. Dit zou hebben plaatsgevonden in de buurt van het Johan Cruijff-court aan de Bethani√ęnstraat. De verdachte zou de twee jonge kinderen¬†zijn geslachtsdeel hebben laten zien. Er is¬†aangifte gedaan.

nieuwbouw appartementen presikhaaf

Onrust via Facebook

Veel Arnhemmers uiten hun woede richting de verdachte via Facebook. De¬†politie zegt bezorgd te zijn om de reacties op social media. “Daarom hebben we op Facebook een oproep gedaan om kalm te blijven en niet voor eigen rechter te spelen”, zegt een woordvoerder tegen De Gelderlander.

Loco-burgemeester Gerrie Elfrink op de hoogte gebracht van de zorgen die de politie zich maakt over de onrust die is ontstaan.¬†‚ÄěNet als de politie doen ook wij een oproep om de rust te bewaren”, zegt de woordvoerder van Elfrink. “Daar waar nodig zullen wij het gesprek aangaan in de wijk.”

Geen bekende

Op Facebook word gesuggereerd dat de verdachte een bekende schennispleger is. De politie ontkent dit.¬†‚ÄěIn de afgelopen drie jaar zijn er vijf gevallen bekend van schennispleging in Arnhem. Tussen deze zaken hebben we geen verband geconstateerd. De Arnhemmer is alleen verdachte in deze laatste kwestie”, zegt de politie tegen de Gelderlander.

12970735_486999768167875_1876425747_o

Verhoor jonge slachtoffers en verdachte

Het politiebericht over deze zaak is op Facebook bij veel Arnhemmers verkeerd gevallen. Zij verwijten de Arnhemse politie dat zij geen actie onderneemt. In een reactie laat de woordvoerder van de politie weten dat dit zeker niet het geval is. Het onderzoek naar de schennispleging loopt nog volop. Er zal een zogeheten kinderstudioverhoor worden afgenomen bij de twee jonge slachtoffers om duidelijk te krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld. Ook zal de verdachte deze week verhoord worden.

In een gesprek met de Gelderlander wil de vader¬†van het 5-jarige jongetje niets vertellen over wat er gebeurd is. Hij is van mening dat de politie de ruimte moet hebben dit goed te onderzoeken. Wat de vader wel laat weten aan De Gelderlander is¬†dat de¬†gebeurtenis van afgelopen zaterdag er behoorlijk bij de familie heeft ingehakt.¬†‚ÄěDaarom willen we nu rust. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de familie van die man. Ik lees de bedreigingen op social media aan zijn adres, maar zijn familie kan er verder ook niets aan doen”, aldus de vader van het slachtoffertje tegen De Gelderlander.

Meer nieuws uit Arnhem?27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Hou van Arnhem Zomeractie

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Archief

Bekijk ook

Aanleg zonnepark Koningspleij kan van start

De gemeente geeft definitief groen licht voor de bouw van het zonnepark Koningspleij Noord…