Connect with us
he kom aan

Archief

Onrust over schennispleging Presikhaaf neemt toe

„Laten we nu vooral de rust bewaren, zodat de hele situatie niet uit de hand loopt.” Die oproep doet de vader van het jongetje dat afgelopen zaterdag het slachtoffer van een schennispleger is geworden via De Gelderlander. Hij wil alleen anoniem zijn verhaal wil doen. Een bewoner van de wijk Presikhaaf wordt op social media veelvuldig genoemd als verdachte.

Twee jonge kinderen zouden afgelopen zaterdagmiddag de bosjes zijn ingetrokken. Dit zou hebben plaatsgevonden in de buurt van het Johan Cruijff-court aan de Bethaniënstraat. De verdachte zou de twee jonge kinderen zijn geslachtsdeel hebben laten zien. Er is aangifte gedaan.

nieuwbouw appartementen presikhaaf

Onrust via Facebook

Veel Arnhemmers uiten hun woede richting de verdachte via Facebook. De politie zegt bezorgd te zijn om de reacties op social media. “Daarom hebben we op Facebook een oproep gedaan om kalm te blijven en niet voor eigen rechter te spelen”, zegt een woordvoerder tegen De Gelderlander.

Loco-burgemeester Gerrie Elfrink op de hoogte gebracht van de zorgen die de politie zich maakt over de onrust die is ontstaan. „Net als de politie doen ook wij een oproep om de rust te bewaren”, zegt de woordvoerder van Elfrink. “Daar waar nodig zullen wij het gesprek aangaan in de wijk.”

Geen bekende

Op Facebook word gesuggereerd dat de verdachte een bekende schennispleger is. De politie ontkent dit. „In de afgelopen drie jaar zijn er vijf gevallen bekend van schennispleging in Arnhem. Tussen deze zaken hebben we geen verband geconstateerd. De Arnhemmer is alleen verdachte in deze laatste kwestie”, zegt de politie tegen de Gelderlander.

12970735_486999768167875_1876425747_o

Verhoor jonge slachtoffers en verdachte

Het politiebericht over deze zaak is op Facebook bij veel Arnhemmers verkeerd gevallen. Zij verwijten de Arnhemse politie dat zij geen actie onderneemt. In een reactie laat de woordvoerder van de politie weten dat dit zeker niet het geval is. Het onderzoek naar de schennispleging loopt nog volop. Er zal een zogeheten kinderstudioverhoor worden afgenomen bij de twee jonge slachtoffers om duidelijk te krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld. Ook zal de verdachte deze week verhoord worden.

In een gesprek met de Gelderlander wil de vader van het 5-jarige jongetje niets vertellen over wat er gebeurd is. Hij is van mening dat de politie de ruimte moet hebben dit goed te onderzoeken. Wat de vader wel laat weten aan De Gelderlander is dat de gebeurtenis van afgelopen zaterdag er behoorlijk bij de familie heeft ingehakt. „Daarom willen we nu rust. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de familie van die man. Ik lees de bedreigingen op social media aan zijn adres, maar zijn familie kan er verder ook niets aan doen”, aldus de vader van het slachtoffertje tegen De Gelderlander.

Meer nieuws uit Arnhem?27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Hou van Arnhem Zomeractie

Reacties

Reacties

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhemmer aangehouden om mensenhandel

politie uniform

De politie heeft maandag een 32-jarige Arnhemmer aangehouden bij een actie tegen mensenhandel. Donderdagmiddag liet de politie weten dat ze Arnhem in actie zijn gekomen op drie adressen in de wijken Malburgen en De Laar. de woningen zijn doorzocht.

Het team Mensenhandel van de politie deed al langer onderzoek naar deze man. Hij zou verschillende vrouwen hebben gedwongen in de prostitutie te werken. Daarbij zouden geweld en bedreigingen niet zijn geschuwd. Dat is opgevallen.

Harde criminaliteit

Burgers hebben de politie gebeld. Dit leidde tot een onderzoek en het optreden van maandag. “Mensenhandel is harde criminaliteit en een schending van de rechten van de mens. De politie neemt het daarom hoog op als –meestal vrouwen en meisjes- worden uitgebuit of onder dwang bepaalde dingen moeten doen waarvoor ze niet kiezen en waar andere mensen van profiteren.”

Los van recherche-onderzoeken onderneemt de politie op meer terreinen actie tegen mensenhandel. Zo wordt er op regelmatige basis toezicht gehouden op bordelen, clubs en escortbedrijven. Daarbij wordt er gecontroleerd op illegaliteit, vergunningsvoorwaarden, de leeftijd en de mate van dwang. Ook begeleidt de politie slachtoffers tijdens de juridische procedure.

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair