Connect with us
He Komaan

Archief

Onrust over schennispleging Presikhaaf neemt toe

„Laten we nu vooral de rust bewaren, zodat de hele situatie niet uit de hand loopt.” Die oproep doet de vader van het jongetje dat afgelopen zaterdag het slachtoffer van een schennispleger is geworden via De Gelderlander. Hij wil alleen anoniem zijn verhaal wil doen. Een bewoner van de wijk Presikhaaf wordt op social media veelvuldig genoemd als verdachte.

Twee jonge kinderen zouden afgelopen zaterdagmiddag de bosjes zijn ingetrokken. Dit zou hebben plaatsgevonden in de buurt van het Johan Cruijff-court aan de Bethaniënstraat. De verdachte zou de twee jonge kinderen zijn geslachtsdeel hebben laten zien. Er is aangifte gedaan.

nieuwbouw appartementen presikhaaf

Onrust via Facebook

Veel Arnhemmers uiten hun woede richting de verdachte via Facebook. De politie zegt bezorgd te zijn om de reacties op social media. “Daarom hebben we op Facebook een oproep gedaan om kalm te blijven en niet voor eigen rechter te spelen”, zegt een woordvoerder tegen De Gelderlander.

Loco-burgemeester Gerrie Elfrink op de hoogte gebracht van de zorgen die de politie zich maakt over de onrust die is ontstaan. „Net als de politie doen ook wij een oproep om de rust te bewaren”, zegt de woordvoerder van Elfrink. “Daar waar nodig zullen wij het gesprek aangaan in de wijk.”

Geen bekende

Op Facebook word gesuggereerd dat de verdachte een bekende schennispleger is. De politie ontkent dit. „In de afgelopen drie jaar zijn er vijf gevallen bekend van schennispleging in Arnhem. Tussen deze zaken hebben we geen verband geconstateerd. De Arnhemmer is alleen verdachte in deze laatste kwestie”, zegt de politie tegen de Gelderlander.

12970735_486999768167875_1876425747_o

Verhoor jonge slachtoffers en verdachte

Het politiebericht over deze zaak is op Facebook bij veel Arnhemmers verkeerd gevallen. Zij verwijten de Arnhemse politie dat zij geen actie onderneemt. In een reactie laat de woordvoerder van de politie weten dat dit zeker niet het geval is. Het onderzoek naar de schennispleging loopt nog volop. Er zal een zogeheten kinderstudioverhoor worden afgenomen bij de twee jonge slachtoffers om duidelijk te krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld. Ook zal de verdachte deze week verhoord worden.

In een gesprek met de Gelderlander wil de vader van het 5-jarige jongetje niets vertellen over wat er gebeurd is. Hij is van mening dat de politie de ruimte moet hebben dit goed te onderzoeken. Wat de vader wel laat weten aan De Gelderlander is dat de gebeurtenis van afgelopen zaterdag er behoorlijk bij de familie heeft ingehakt. „Daarom willen we nu rust. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de familie van die man. Ik lees de bedreigingen op social media aan zijn adres, maar zijn familie kan er verder ook niets aan doen”, aldus de vader van het slachtoffertje tegen De Gelderlander.

Meer nieuws uit Arnhem?27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Hou van Arnhem Zomeractie

Reacties

Reacties

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt looddief aan

politie

In de nacht van dinsdag 20 februari op woensdag 21 februari heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal van lood. De politie kwam de man op het spoor na een melding van een alerte getuige.

Rond 05.00 uur in de ochtend kreeg de politie een melding dat iemand op het dak liep van een woning aan de Jansbuitensingel. Agenten waren binnen 5 minuten ter plaatse en troffen een 40-jarige Arnhemmer aan op het dak.

Heterdaad

Op het dak lag opgerold lood en gereedschap. Dit was voor de agenten voldoende aanleiding om de man op heterdaad aan te houden voor diefstal van lood. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor, het gereedschap en lood is in beslag genomen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair