Connect with us
He Komaan

Archief

Gemeenteraad neemt afscheid van turbulent politiek jaar

afscheid politiek jaar

Het politieke jaar 2015/2016 is erg turbulent geweest. Dat blijkt onder meer uit het feit dat de helft van de wethouders is vertrokken. Dat stelde Hans de Vroome , vice-voorzitter van de gemeenteraad, woensdagavond vast in zijn toespraak op de jaarlijkse raadsbarbecue.

De D66’er verwees daarmee naar Henk Kok (GroenLinks), Hans Giesing (D66) en Alex Mink (SP), die om verschillende redenen hun functie hebben neergelegd. Ook de posities van Ine van Burgsteden (CDA) en Martijn Leisink (D66) hebben ter discussie gestaan.

Date for 2 Arnhem

Afscheid Karin Lasthuizen

In die toespraak nam De Vroome namens de de raad ook officieel afscheid van PvdA’er Karin Lasthuizen. Deze verruilt haar raadslidmaatschap voor een hoogleraarschap in Nieuw-Zeeland. “Als dat met elkaar te combineren zou zijn geweest, zou ze dat zeker hebben gedaan”, grapte de D66’er. Lasthuizen wordt opgevolgd door Marthe Straatsma, die eerder al fractievolger was.

Grote afwezige op de avond was burgemeester Herman Kaiser. Die kan al enkele weken niet functioneren wegens heupklachten. Voorlopig neemt wethouder Gerrie Elfrink zijn taken grotendeels waar. De raadsbarbecue is het traditionele einde van het politieke jaar. Daarvoor zijn raadsleden, het college van Burgemeester en Wethouders, ambtenaren en de pers uitgenodigd.

Karaoke en voetbal

De aanwezigen hebben zich behalve met de barbecue ook kunnen vermaken met een karaoke-show en een potje voetbal. Het kleinschalige evenement markeert tevens het begin van het zomerreces. In die tijd heeft de gemeenteraad geen vergaderingen. Op 4 september begint het nieuwe politieke jaar.

Meer nieuws uit Arnhem?


13565509_519990644868787_253689823_n

kijk-alles-banner-1-1024x383

Reacties

Reacties

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt looddief aan

politie

In de nacht van dinsdag 20 februari op woensdag 21 februari heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal van lood. De politie kwam de man op het spoor na een melding van een alerte getuige.

Rond 05.00 uur in de ochtend kreeg de politie een melding dat iemand op het dak liep van een woning aan de Jansbuitensingel. Agenten waren binnen 5 minuten ter plaatse en troffen een 40-jarige Arnhemmer aan op het dak.

Heterdaad

Op het dak lag opgerold lood en gereedschap. Dit was voor de agenten voldoende aanleiding om de man op heterdaad aan te houden voor diefstal van lood. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor, het gereedschap en lood is in beslag genomen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair