Connect with us
he kom aan

Archief

Gemeenteraad neemt afscheid van turbulent politiek jaar

afscheid politiek jaar

Het politieke jaar 2015/2016 is erg turbulent geweest. Dat blijkt onder meer uit het feit dat de helft van de wethouders is vertrokken. Dat stelde Hans de Vroome , vice-voorzitter van de gemeenteraad, woensdagavond vast in zijn toespraak op de jaarlijkse raadsbarbecue.

De D66’er verwees daarmee naar Henk Kok (GroenLinks), Hans Giesing (D66) en Alex Mink (SP), die om verschillende redenen hun functie hebben neergelegd. Ook de posities van Ine van Burgsteden (CDA) en Martijn Leisink (D66) hebben ter discussie gestaan.

Date for 2 Arnhem

Afscheid Karin Lasthuizen

In die toespraak nam De Vroome namens de de raad ook officieel afscheid van PvdA’er Karin Lasthuizen. Deze verruilt haar raadslidmaatschap voor een hoogleraarschap in Nieuw-Zeeland. “Als dat met elkaar te combineren zou zijn geweest, zou ze dat zeker hebben gedaan”, grapte de D66’er. Lasthuizen wordt opgevolgd door Marthe Straatsma, die eerder al fractievolger was.

Grote afwezige op de avond was burgemeester Herman Kaiser. Die kan al enkele weken niet functioneren wegens heupklachten. Voorlopig neemt wethouder Gerrie Elfrink zijn taken grotendeels waar. De raadsbarbecue is het traditionele einde van het politieke jaar. Daarvoor zijn raadsleden, het college van Burgemeester en Wethouders, ambtenaren en de pers uitgenodigd.

Karaoke en voetbal

De aanwezigen hebben zich behalve met de barbecue ook kunnen vermaken met een karaoke-show en een potje voetbal. Het kleinschalige evenement markeert tevens het begin van het zomerreces. In die tijd heeft de gemeenteraad geen vergaderingen. Op 4 september begint het nieuwe politieke jaar.

Meer nieuws uit Arnhem?


13565509_519990644868787_253689823_n

kijk-alles-banner-1-1024x383

Reacties

Reacties

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhemmer aangehouden om mensenhandel

politie uniform

De politie heeft maandag een 32-jarige Arnhemmer aangehouden bij een actie tegen mensenhandel. Donderdagmiddag liet de politie weten dat ze Arnhem in actie zijn gekomen op drie adressen in de wijken Malburgen en De Laar. de woningen zijn doorzocht.

Het team Mensenhandel van de politie deed al langer onderzoek naar deze man. Hij zou verschillende vrouwen hebben gedwongen in de prostitutie te werken. Daarbij zouden geweld en bedreigingen niet zijn geschuwd. Dat is opgevallen.

Harde criminaliteit

Burgers hebben de politie gebeld. Dit leidde tot een onderzoek en het optreden van maandag. “Mensenhandel is harde criminaliteit en een schending van de rechten van de mens. De politie neemt het daarom hoog op als –meestal vrouwen en meisjes- worden uitgebuit of onder dwang bepaalde dingen moeten doen waarvoor ze niet kiezen en waar andere mensen van profiteren.”

Los van recherche-onderzoeken onderneemt de politie op meer terreinen actie tegen mensenhandel. Zo wordt er op regelmatige basis toezicht gehouden op bordelen, clubs en escortbedrijven. Daarbij wordt er gecontroleerd op illegaliteit, vergunningsvoorwaarden, de leeftijd en de mate van dwang. Ook begeleidt de politie slachtoffers tijdens de juridische procedure.

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair