Beginpagina Nieuws Archief Gemeenteraad neemt afscheid van turbulent politiek jaar

Gemeenteraad neemt afscheid van turbulent politiek jaar

4 min leestijd
0
afscheid politiek jaar

Het politieke jaar 2015/2016 is erg turbulent geweest. Dat blijkt onder meer uit het feit dat de helft van de wethouders is vertrokken. Dat stelde Hans de Vroome , vice-voorzitter van de gemeenteraad, woensdagavond vast in zijn toespraak op de jaarlijkse raadsbarbecue.

De D66’er¬†verwees daarmee naar Henk Kok (GroenLinks), Hans¬†Giesing (D66) en Alex Mink (SP), die om verschillende redenen hun functie hebben neergelegd. Ook de posities van Ine van Burgsteden (CDA) en Martijn Leisink (D66) hebben ter discussie gestaan.

Date for 2 Arnhem

Afscheid Karin Lasthuizen

In¬†die toespraak¬†nam De Vroome namens de de raad ook officieel afscheid van PvdA’er Karin Lasthuizen. Deze¬†verruilt haar raadslidmaatschap voor een hoogleraarschap in Nieuw-Zeeland.¬†“Als dat met elkaar te combineren zou zijn geweest, zou ze dat zeker hebben gedaan”, grapte de D66’er. Lasthuizen wordt opgevolgd door Marthe Straatsma, die eerder al fractievolger was.

Grote afwezige op de avond was burgemeester Herman Kaiser. Die kan al enkele weken niet functioneren wegens heupklachten. Voorlopig neemt wethouder Gerrie Elfrink zijn taken grotendeels waar. De raadsbarbecue is het traditionele einde van het politieke jaar. Daarvoor zijn raadsleden, het college van Burgemeester en Wethouders, ambtenaren en de pers uitgenodigd.

Karaoke en voetbal

De aanwezigen hebben zich behalve met de barbecue ook kunnen vermaken met een karaoke-show en een potje voetbal. Het kleinschalige evenement markeert tevens het begin van het zomerreces. In die tijd heeft de gemeenteraad geen vergaderingen. Op 4 september begint het nieuwe politieke jaar.

Meer nieuws uit Arnhem?


13565509_519990644868787_253689823_n

kijk-alles-banner-1-1024x383

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Archief

Bekijk ook

Vitesse schiet niets op met 1-1 bij Zulte Waregem

Vitesse heeft aan het uitduel met Zulte Waregem in de Europa League een punt overgehouden.…