Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

NS laat reizigers met contant geld in de kou staan

Geachte Nederlandse Spoorwegen,

Ik moet even een verhaal kwijt over jullie service. Het begon allemaal op een middag op het station Apeldoorn. Ik had haast en moest mijn trein naar Arnhem halen. Ik had net te weinig geld op mijn ov-chipkaart staan en wilde deze graag  met 5 euro opwaarderen. In mijn portemonnee zat echter alleen maar een briefje van 5 euro.

Wij zijn geen geldwisselkantoor

Helaas is het station in Apeldoorn niet zoals Arnhem voorzien van een mooie servicedesk van NS. En de automaat accepteert alleen maar munten. Smullers, waar ik wel eens een patatje heb gekocht, leek me een mooie oplossing. Dus ik liep naar binnen en vroeg vriendelijk of ik 5 euro in muntgeld kon wisselen.

Dit was de reactie van Smullers: “We zijn geen geldwisselkantoor, je kunt hier alleen betalen.” Teleurgesteld liep ik weer naar buiten en miste mijn trein.

Onvriendelijkheid op meerdere stations

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat de medewerker van Smullers haar dag niet had. Dus hebben we onderzoek gedaan of het bovenstaande overal zo gebeurt. We hebben op vier stations (Apeldoorn, Arnhem, Zutphen en Nijmegen) twee keer dezelfde vraag gesteld. In twee gevallen kregen we hulp van een welwillende medewerker van Smullers. In zes gevallen moest de reiziger zelf maar naar een oplossing zoeken.

Wat veel van de reizigers niet weten, is dat Smullers gewoon een onderdeel is van NS Stations. Op hun website erkennen jullie, geachte NS, dat reizigers vaak zo snel mogelijk verder willen reizen. In hun strategie van 2016 – 2019 zeggen jullie dat ze stations van wereldklasse willen hebben. Dat lijkt een mooi streven. Maar dat betekent op dit moment dus dat je gewoon je trein mist, omdat je niet genoeg muntgeld op zak hebt.

NS ziet geen probleem

De woordvoerder van NS laat weten dat maar heel weinig mensen nog met contant geld een kaartje kopen. Hierdoor laat NS het beleid met betrekking tot wisselen van geld gewoon over aan de medewerkers van Smullers. Heeft deze een goede dag, dan heb je geluk. Heeft de persoon achter de balie een net even wat mindere dag, dan heb je pech. Is dat even wereldklasse!

Als we doorvragen of we inzicht mogen hebben in het onderzoek waarin te vinden is hoeveel mensen nog met muntgeld betalen, wordt het doodstil. Komt het vaak voor dat mensen geen gepast geld bij zich hebben? Daar zijn geen cijfers over beschikbaar. Ik kan hieruit maar één ding opmaken: de NS laat dit probleem gewoon voor wat het is.

Reiziger moet het zelf oplossen

De impact voor de reiziger is wel groot. Hij moet namelijk het station uit om ergens geld zien te wisselen. Maar daar heeft NS geen boodschap aan. De reiziger moet gewoon met genoeg geld op de OV-chipkaart van huis gaan of met de pin betalen. Hoe moet een buitenlandse reiziger, die vaak alleen contanten heeft, dit oplossen? Wat je wereldklasse noemt!

Op het benzinestation accepteren ze een briefje van 5 wel. Ik weet wel hoe ik de volgende keer van Apeldoorn naar Arnhem ga. Ook mijn patatje oorlog haal ik liever ergens anders.

Vriendelijke groet,

Henri, een reiziger tussen Apeldoorn en Arnhem.


Meer nieuws uit Arnhem?Date for 2 Arnhem Kijk Alles onder banner-01

13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair