Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

NS laat reizigers met contant geld in de kou staan

Geachte Nederlandse Spoorwegen,

Ik moet even een verhaal kwijt over jullie service. Het begon allemaal op een middag op het station Apeldoorn. Ik had haast en moest mijn trein naar Arnhem halen. Ik had net te weinig geld op mijn ov-chipkaart staan en wilde deze graag  met 5 euro opwaarderen. In mijn portemonnee zat echter alleen maar een briefje van 5 euro.

Wij zijn geen geldwisselkantoor

Helaas is het station in Apeldoorn niet zoals Arnhem voorzien van een mooie servicedesk van NS. En de automaat accepteert alleen maar munten. Smullers, waar ik wel eens een patatje heb gekocht, leek me een mooie oplossing. Dus ik liep naar binnen en vroeg vriendelijk of ik 5 euro in muntgeld kon wisselen.

Dit was de reactie van Smullers: “We zijn geen geldwisselkantoor, je kunt hier alleen betalen.” Teleurgesteld liep ik weer naar buiten en miste mijn trein.

Onvriendelijkheid op meerdere stations

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat de medewerker van Smullers haar dag niet had. Dus hebben we onderzoek gedaan of het bovenstaande overal zo gebeurt. We hebben op vier stations (Apeldoorn, Arnhem, Zutphen en Nijmegen) twee keer dezelfde vraag gesteld. In twee gevallen kregen we hulp van een welwillende medewerker van Smullers. In zes gevallen moest de reiziger zelf maar naar een oplossing zoeken.

Wat veel van de reizigers niet weten, is dat Smullers gewoon een onderdeel is van NS Stations. Op hun website erkennen jullie, geachte NS, dat reizigers vaak zo snel mogelijk verder willen reizen. In hun strategie van 2016 – 2019 zeggen jullie dat ze stations van wereldklasse willen hebben. Dat lijkt een mooi streven. Maar dat betekent op dit moment dus dat je gewoon je trein mist, omdat je niet genoeg muntgeld op zak hebt.

NS ziet geen probleem

De woordvoerder van NS laat weten dat maar heel weinig mensen nog met contant geld een kaartje kopen. Hierdoor laat NS het beleid met betrekking tot wisselen van geld gewoon over aan de medewerkers van Smullers. Heeft deze een goede dag, dan heb je geluk. Heeft de persoon achter de balie een net even wat mindere dag, dan heb je pech. Is dat even wereldklasse!

Als we doorvragen of we inzicht mogen hebben in het onderzoek waarin te vinden is hoeveel mensen nog met muntgeld betalen, wordt het doodstil. Komt het vaak voor dat mensen geen gepast geld bij zich hebben? Daar zijn geen cijfers over beschikbaar. Ik kan hieruit maar één ding opmaken: de NS laat dit probleem gewoon voor wat het is.

Reiziger moet het zelf oplossen

De impact voor de reiziger is wel groot. Hij moet namelijk het station uit om ergens geld zien te wisselen. Maar daar heeft NS geen boodschap aan. De reiziger moet gewoon met genoeg geld op de OV-chipkaart van huis gaan of met de pin betalen. Hoe moet een buitenlandse reiziger, die vaak alleen contanten heeft, dit oplossen? Wat je wereldklasse noemt!

Op het benzinestation accepteren ze een briefje van 5 wel. Ik weet wel hoe ik de volgende keer van Apeldoorn naar Arnhem ga. Ook mijn patatje oorlog haal ik liever ergens anders.

Vriendelijke groet,

Henri, een reiziger tussen Apeldoorn en Arnhem.


Meer nieuws uit Arnhem?Date for 2 Arnhem Kijk Alles onder banner-01

13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Hoogste groei Gelderse economie in 10 jaar

werk kantoor
De werkeloosheid blijft dalen. - Foto: CC0

De Gelderse economie groeide in 2017 met 3,1 procent. Dat is hoogste groei in 10 jaar tijd. Dat blijkt uit de Econometer van het Bureau Economisch Onderzoek van provincie Gelderland. In het vierde kwartaal groeide het BBP (bruto binnenlands product) met 2,9 procent.

De groei is met name toe te schrijven aan investeringen in woningen, machines en installaties en de export. De bouwsector en de industrie groeiden dan ook sterk in 2017.

Werkloosheid daalt

De werkloosheid in Gelderland blijft dalen. Met 3,7 procent zit Gelderland bijna weer op het niveau van voor de crisis. Toen werden  de laagste werkloosheidspercentages ooit gemeten. De werkloosheid in Gelderland is lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3 procent.

De industrie in Gelderland blijft het goed doen. Een belangrijke reden is de recordhoogte van het ondernemersvertrouwen in de Duitse industrie. De Duitse industrie is de belangrijkste afzetmarkt voor de industrie. De gunstige ontwikkelingen daar zorgen ervoor dat de industriële export vanuit Gelderland blijft groeien.

Omzetgroei daalt

Het percentage Gelderse bedrijven met omzetgroei is iets gedaald, Maar ze zitten nog altijd 2 procent boven het landelijk gemiddelde. Na een forse daling lijkt het aantal faillissementen in Gelderland te stabiliseren op het niveau van 2008, vlak voor de crisis.

Het ondernemersvertrouwen blijft ongekend hoog in zowel Gelderland als Nederland. Gelderse ondernemers geven aan dat zij hun winst de afgelopen 3 maanden hebben zien stijgen. En zij verwachten de komende 3 maanden hun personeelsbestand uit te breiden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair