Connect with us
He Komaan

Archief

NS laat reizigers met contant geld in de kou staan

Geachte Nederlandse Spoorwegen,

Ik moet even een verhaal kwijt over jullie service. Het begon allemaal op een middag op het station Apeldoorn. Ik had haast en moest mijn trein naar Arnhem halen. Ik had net te weinig geld op mijn ov-chipkaart staan en wilde deze graag  met 5 euro opwaarderen. In mijn portemonnee zat echter alleen maar een briefje van 5 euro.

Wij zijn geen geldwisselkantoor

Helaas is het station in Apeldoorn niet zoals Arnhem voorzien van een mooie servicedesk van NS. En de automaat accepteert alleen maar munten. Smullers, waar ik wel eens een patatje heb gekocht, leek me een mooie oplossing. Dus ik liep naar binnen en vroeg vriendelijk of ik 5 euro in muntgeld kon wisselen.

Dit was de reactie van Smullers: “We zijn geen geldwisselkantoor, je kunt hier alleen betalen.” Teleurgesteld liep ik weer naar buiten en miste mijn trein.

Onvriendelijkheid op meerdere stations

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat de medewerker van Smullers haar dag niet had. Dus hebben we onderzoek gedaan of het bovenstaande overal zo gebeurt. We hebben op vier stations (Apeldoorn, Arnhem, Zutphen en Nijmegen) twee keer dezelfde vraag gesteld. In twee gevallen kregen we hulp van een welwillende medewerker van Smullers. In zes gevallen moest de reiziger zelf maar naar een oplossing zoeken.

Wat veel van de reizigers niet weten, is dat Smullers gewoon een onderdeel is van NS Stations. Op hun website erkennen jullie, geachte NS, dat reizigers vaak zo snel mogelijk verder willen reizen. In hun strategie van 2016 – 2019 zeggen jullie dat ze stations van wereldklasse willen hebben. Dat lijkt een mooi streven. Maar dat betekent op dit moment dus dat je gewoon je trein mist, omdat je niet genoeg muntgeld op zak hebt.

NS ziet geen probleem

De woordvoerder van NS laat weten dat maar heel weinig mensen nog met contant geld een kaartje kopen. Hierdoor laat NS het beleid met betrekking tot wisselen van geld gewoon over aan de medewerkers van Smullers. Heeft deze een goede dag, dan heb je geluk. Heeft de persoon achter de balie een net even wat mindere dag, dan heb je pech. Is dat even wereldklasse!

Als we doorvragen of we inzicht mogen hebben in het onderzoek waarin te vinden is hoeveel mensen nog met muntgeld betalen, wordt het doodstil. Komt het vaak voor dat mensen geen gepast geld bij zich hebben? Daar zijn geen cijfers over beschikbaar. Ik kan hieruit maar één ding opmaken: de NS laat dit probleem gewoon voor wat het is.

Reiziger moet het zelf oplossen

De impact voor de reiziger is wel groot. Hij moet namelijk het station uit om ergens geld zien te wisselen. Maar daar heeft NS geen boodschap aan. De reiziger moet gewoon met genoeg geld op de OV-chipkaart van huis gaan of met de pin betalen. Hoe moet een buitenlandse reiziger, die vaak alleen contanten heeft, dit oplossen? Wat je wereldklasse noemt!

Op het benzinestation accepteren ze een briefje van 5 wel. Ik weet wel hoe ik de volgende keer van Apeldoorn naar Arnhem ga. Ook mijn patatje oorlog haal ik liever ergens anders.

Vriendelijke groet,

Henri, een reiziger tussen Apeldoorn en Arnhem.


Meer nieuws uit Arnhem?Date for 2 Arnhem Kijk Alles onder banner-01

13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Provincie vervangt oude laanbomen Koningsweg

Foto: Google StreetView

Provincie Gelderland vervangt deze maand ongeveer honderd laanbomen langs de Koningsweg (N311) in Arnhem. Een kwart van de laanbomen heeft een slechte vitaliteit en kan het bij de eerstvolgende storm zomaar begeven. De oude bomen worden deze maand gekapt en vervangen door nieuwe bomen.

Herstel Bomenlaan

De bomen staan tussen de aansluiting met de N310 en Droompark Hoge Veluwe. Na het kappen plant de provincie nieuwe bomen terug. Deze komen wel wat verder van de weg te staan. Tussen de N310 en de aansluiting met de A50 zijn de afgelopen jaren meer laanbomen vervangen om deze waardevolle bomenlanen te behouden.

Groot onderhoud

De provincie combineert het herstellen van deze bomenlaan met het groot onderhoud aan de Koningsweg (N311). Deze werkzaamheden starten naar verwachting in april/mei. Tijdens het groot onderhoud worden een aantal maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het verlagen van de maximum toegestane snelheid van 80 km/u naar 60km/u is daar onderdeel van.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair