Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

Dumoulin toch naar Rio dankzij Rijnstate

Dumoulin Rijnstate

Dankzij het Rijnstate-ziekenhuis kan wielrenner Tom Dumoulin toch naar de Olympische Spelen. Orthopedisch chirurg Peer Konings heeft de polsbreuk behandeld, die de Maastrichtse sporter tijdens de Tour de France heeft opgelopen. Deelname van Dumoulin aan de tijdrit bij de spelen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro leek onzeker na zijn val tijdens de Tour.

“Gipsen van de pols van Tom Dumoulin was geen optie”, vertelt Konings. “Met gips om is het onmogelijk om in de juiste houding op een tijdritfiets te zitten. De houding van de renner en de aerodynamica van de fiets moeten exact kloppen. Daarom maken we een spalk van speciale kunststof die perfect past.”

Gespecialiseerd

Dit kan alleen een gespecialiseerd handtherapeut die veel ervaring heeft in het maken van spalken. Hiervoor is Dumoulin volgens Rijnstate bij Konings aan het juiste adres; hij is namelijk in het bezit van het Europees Certificaat voor Hand- en Polschirurgie.

Hiermee behoort hij tot een selecte groep van drie orthopedisch chirurgen in Nederland. Om niets aan het toeval over te laten had de coureur zijn tijdritfiets bij zich om zo natuurgetrouw mogelijk te bekijken in welke stand de pols het best kon worden gespalkt. En met resultaat: Dumoulins ploeg Giant-Alpecin heeft dinsdag bekendgemaakt dat de wielrenner zaterdag sowieso afreist naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen.

Papendal

Robert Kempers, sportarts en werkzaam op Sport Medisch Centrum Papendal, legde voor Dumoulin het contact met Rijnstate. Naast partner van SMC Papendal en het NOC*NSF heeft de afdeling Orthopedie eerder enkele topsporters, zoals BMX-ers Twan van Gendt en Laura Smulders succesvol behandeld.

Donderdag kan iedereen met een persoonlijke sportgerelateerde vraag gratis terecht bij de artsen van de Sportpoli van Rijnstate. In de centrale hal van Rijnstate Arnhem zijn tussen 16.00 en 18.00 uur de sportarts, sportorthopedisch chirurg en een cardioloog, gespecialiseerd in hartritmestoornissen, aanwezig. Tijdens flitsconsulten van vijf minuten beantwoorden zij vragen van bezoekers, patiënten en andere geïnteresseerden over klachten die kunnen voorkomen bij diverse sporten.

Meer nieuws uit Arnhem?

12970735_486999768167875_1876425747_o.

nieuwbouw appartementen presikhaaf

hilvers arnhem

27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair