Connect with us
Musiskwartier

Archief

Dumoulin toch naar Rio dankzij Rijnstate

Dumoulin Rijnstate

Dankzij het Rijnstate-ziekenhuis kan wielrenner Tom Dumoulin toch naar de Olympische Spelen. Orthopedisch chirurg Peer Konings heeft de polsbreuk behandeld, die de Maastrichtse sporter tijdens de Tour de France heeft opgelopen. Deelname van Dumoulin aan de tijdrit bij de spelen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro leek onzeker na zijn val tijdens de Tour.

“Gipsen van de pols van Tom Dumoulin was geen optie”, vertelt Konings. “Met gips om is het onmogelijk om in de juiste houding op een tijdritfiets te zitten. De houding van de renner en de aerodynamica van de fiets moeten exact kloppen. Daarom maken we een spalk van speciale kunststof die perfect past.”

Gespecialiseerd

Dit kan alleen een gespecialiseerd handtherapeut die veel ervaring heeft in het maken van spalken. Hiervoor is Dumoulin volgens Rijnstate bij Konings aan het juiste adres; hij is namelijk in het bezit van het Europees Certificaat voor Hand- en Polschirurgie.

Hiermee behoort hij tot een selecte groep van drie orthopedisch chirurgen in Nederland. Om niets aan het toeval over te laten had de coureur zijn tijdritfiets bij zich om zo natuurgetrouw mogelijk te bekijken in welke stand de pols het best kon worden gespalkt. En met resultaat: Dumoulins ploeg Giant-Alpecin heeft dinsdag bekendgemaakt dat de wielrenner zaterdag sowieso afreist naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen.

Papendal

Robert Kempers, sportarts en werkzaam op Sport Medisch Centrum Papendal, legde voor Dumoulin het contact met Rijnstate. Naast partner van SMC Papendal en het NOC*NSF heeft de afdeling Orthopedie eerder enkele topsporters, zoals BMX-ers Twan van Gendt en Laura Smulders succesvol behandeld.

Donderdag kan iedereen met een persoonlijke sportgerelateerde vraag gratis terecht bij de artsen van de Sportpoli van Rijnstate. In de centrale hal van Rijnstate Arnhem zijn tussen 16.00 en 18.00 uur de sportarts, sportorthopedisch chirurg en een cardioloog, gespecialiseerd in hartritmestoornissen, aanwezig. Tijdens flitsconsulten van vijf minuten beantwoorden zij vragen van bezoekers, patiënten en andere geïnteresseerden over klachten die kunnen voorkomen bij diverse sporten.

Meer nieuws uit Arnhem?

12970735_486999768167875_1876425747_o.

nieuwbouw appartementen presikhaaf

hilvers arnhem

27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour in Musis

foto: Musis en Stadstheater

Zondag 23 september om 15:00 komt Harry Bannink, Frank Groothof en Gijs Groenteman naar Arnhem komen. Er wordt een avond vol verhalen vertelt en liederen gemaakt in de parkzaal van Musis.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Meer informatie of kaartjes kopen? Check hier!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gemeenteraad: ‘Air B&B meld u’

hotel molendal arnhem
foto: hotel molendal arnhem

Woensdag avond is in de gemeenteraad de meldplicht voor Air B&B besproken. De VVD maakt zich zorgen over de eerlijke speelveld voor hotels en Air B&B’s De ruime meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van dit idee. De VVD heeft dit voorstel gedaan omdat ze graag een eerlijk speelveld willen creëren voor alle organisaties of personen die overnachtingen aanbieden.

Volgens het VVD-raadslid Bas van Es is er geen eerlijk speelveld voor hotels en Air B&B’s. Zo moeten hotels straks toeristenbelasting betalen, allerlei vergunningen aanvragen, brandveiligheidssystemen in huis hebben, etc. Personen die hun woning ter beschikking stellen bij sites zoals Marktplaats en Airbnb hoeven in theorie niets te doen. Ook Lammert de Vries van HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) vind het niet eerlijk. “Eigenaren van Air B&B kunnen bijvoorbeeld huursubsidie aanvragen, terwijl hoteleigenaren dit niet kunnen voor hun hotel.”

Hoe groot zijn de problemen?

Hoe groot de problemen zijn door de komst van Air B&B is onduidelijk. “Er is geen zicht op de grootte van de problematiek. Maar Arnhem is geen Amsterdam.” reageerde Lammert de Vries op de vraag van Groenlinks-raadlid Gemici. Volgens de gemeente zijn er maar 4 klachten binnen gekomen over Air B&B. VVD-raadslid Bas van Es vult aan met een casus waar een villa staat in Arnhem met 22 kamers. Deze wordt gerund door een man uit het westen van het land. “Dit is geen Air B&B maar gewoon een hotel.” aldus het VVD-raadslid. Volgens het VVD-raadslid zijn er op de piekmomenten in de zomerperiode ruim 200 – 400 Air B&B eenheden beschikbaar in Arnhem.

Niet naleven van de regels

Ook worden regels niet structureel nageleefd. SP-raadslid Gerrie Elfrink vroeg of er niet juist meer geïnvesteerd moet worden in meer  handhavers. “Ja, dat zou zeker wenselijk zijn. Maar we zouden nu met de huidige aantal handhavers kunnen afhandelen.” verdedigde Bas van Es zijn standpunt. Volgens het SP-raadslid is dit zeer onwenselijk. De partij ziet liever de handhavers bij de echte problemen in de Arnhemse gemeenschap.

Meerderheid voor meldplicht

Twaalf raadsleden van D66, CDA, PvdD en SP zijn niet eens met het voorstel van de VVD-raadslid en zullen volgende week tegen het voorstel stemmen. De 27 raadsleden van Arnhem Centraal, Partij voor de Arbeid, VVD, Denk Verenigd Arnhem, GroenLinks, PVV en ChristenUnie zullen voorstemmen. Daarmee wil de meerderheid van de gemeenteraad dat eigenaren van Air B&B zich gaan melden bij de gemeente.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair