Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Dumoulin toch naar Rio dankzij Rijnstate

Dumoulin Rijnstate

Dankzij het Rijnstate-ziekenhuis kan wielrenner Tom Dumoulin toch naar de Olympische Spelen. Orthopedisch chirurg Peer Konings heeft de polsbreuk behandeld, die de Maastrichtse sporter tijdens de Tour de France heeft opgelopen. Deelname van Dumoulin aan de tijdrit bij de spelen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro leek onzeker na zijn val tijdens de Tour.

“Gipsen van de pols van Tom Dumoulin was geen optie”, vertelt Konings. “Met gips om is het onmogelijk om in de juiste houding op een tijdritfiets te zitten. De houding van de renner en de aerodynamica van de fiets moeten exact kloppen. Daarom maken we een spalk van speciale kunststof die perfect past.”

Gespecialiseerd

Dit kan alleen een gespecialiseerd handtherapeut die veel ervaring heeft in het maken van spalken. Hiervoor is Dumoulin volgens Rijnstate bij Konings aan het juiste adres; hij is namelijk in het bezit van het Europees Certificaat voor Hand- en Polschirurgie.

Hiermee behoort hij tot een selecte groep van drie orthopedisch chirurgen in Nederland. Om niets aan het toeval over te laten had de coureur zijn tijdritfiets bij zich om zo natuurgetrouw mogelijk te bekijken in welke stand de pols het best kon worden gespalkt. En met resultaat: Dumoulins ploeg Giant-Alpecin heeft dinsdag bekendgemaakt dat de wielrenner zaterdag sowieso afreist naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen.

Papendal

Robert Kempers, sportarts en werkzaam op Sport Medisch Centrum Papendal, legde voor Dumoulin het contact met Rijnstate. Naast partner van SMC Papendal en het NOC*NSF heeft de afdeling Orthopedie eerder enkele topsporters, zoals BMX-ers Twan van Gendt en Laura Smulders succesvol behandeld.

Donderdag kan iedereen met een persoonlijke sportgerelateerde vraag gratis terecht bij de artsen van de Sportpoli van Rijnstate. In de centrale hal van Rijnstate Arnhem zijn tussen 16.00 en 18.00 uur de sportarts, sportorthopedisch chirurg en een cardioloog, gespecialiseerd in hartritmestoornissen, aanwezig. Tijdens flitsconsulten van vijf minuten beantwoorden zij vragen van bezoekers, patiënten en andere geïnteresseerden over klachten die kunnen voorkomen bij diverse sporten.

Meer nieuws uit Arnhem?

12970735_486999768167875_1876425747_o.

nieuwbouw appartementen presikhaaf

hilvers arnhem

27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

Hoogste groei Gelderse economie in 10 jaar

werk kantoor
De werkeloosheid blijft dalen. - Foto: CC0

De Gelderse economie groeide in 2017 met 3,1 procent. Dat is hoogste groei in 10 jaar tijd. Dat blijkt uit de Econometer van het Bureau Economisch Onderzoek van provincie Gelderland. In het vierde kwartaal groeide het BBP (bruto binnenlands product) met 2,9 procent.

De groei is met name toe te schrijven aan investeringen in woningen, machines en installaties en de export. De bouwsector en de industrie groeiden dan ook sterk in 2017.

Werkloosheid daalt

De werkloosheid in Gelderland blijft dalen. Met 3,7 procent zit Gelderland bijna weer op het niveau van voor de crisis. Toen werden  de laagste werkloosheidspercentages ooit gemeten. De werkloosheid in Gelderland is lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3 procent.

De industrie in Gelderland blijft het goed doen. Een belangrijke reden is de recordhoogte van het ondernemersvertrouwen in de Duitse industrie. De Duitse industrie is de belangrijkste afzetmarkt voor de industrie. De gunstige ontwikkelingen daar zorgen ervoor dat de industriële export vanuit Gelderland blijft groeien.

Omzetgroei daalt

Het percentage Gelderse bedrijven met omzetgroei is iets gedaald, Maar ze zitten nog altijd 2 procent boven het landelijk gemiddelde. Na een forse daling lijkt het aantal faillissementen in Gelderland te stabiliseren op het niveau van 2008, vlak voor de crisis.

Het ondernemersvertrouwen blijft ongekend hoog in zowel Gelderland als Nederland. Gelderse ondernemers geven aan dat zij hun winst de afgelopen 3 maanden hebben zien stijgen. En zij verwachten de komende 3 maanden hun personeelsbestand uit te breiden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair