Connect with us
He Komaan

Archief

Ome Joop’s Tour bezorgt Arnhemse kinderen weer fietsvakantie

Hilvers Ome Joop's Tour

Een flink aantal kinderen fietst dit jaar weer mee met Ome Joop’s Tour. Deze jaarlijkse fietsvakantie geeft kinderen van wie de ouders weinig geld hebben de mogelijkheid om een aantal dagen samen met andere kinderen een onvergetelijke week te hebben. Afgelopen maandag is de ronde gestart op het Kerkplein in Arnhem.

Dit jaar nemen 145 kinderen van 10 tot 12 jaar oud deel aan Ome Joop’s Tour. Zij fietsen niet alleen, maar bezoeken ook onder meer het Dolfinarium in Harderwijk en de Efteling. Ome Joop’s Tour (OJT) is geen snelheidswedstrijd. Er zijn onderweg wel wedstrijdjes, bijvoorbeeld sprints, langzaam fietsen en behendigheidsritten. Deze mix zorgt voor een sportieve én leuke vakantie.

Vrijwilligers

Ome Joop’s Tour is een stevige organisatie met veel vrijwilligers. Die zetten zich dagelijks in om de kinderen de vakantie van hun leven te geven. Een van deze vrijwilligers is Joop Legerstee.

Hij heeft samen met zijn broer Marcel het werk overgenomen van hun vader Joop. Die heeft Ome Joops Tour in 1950 opgezet. Omdat Joop Legerstee junior zich al jaren heeft ingezet oor de Tour, heeft hij maandag zelfs een lintje van Koning Willem Alexander gekregen.

Sponsoren

Zo’n evenement kost een hoop geld. Jaarlijks is Marcel Legerstee druk bezig om sponsoren te vinden. Elke jaar lukt het steeds weer om dit voor elkaar te krijgen. Een van de langdurige sponsoren is bakkerij Hilvers. Elk jaar regelt de familie Hilvers nog het verse brood voor de deelnemers aan Ome Joop’s Tour.

Daarnaast sponsoren ze een team van kinderen. Speciaal voor deze Tour hebben de bakkers van Bakkerij Van eigen deeg (samenwerking tussen Hilvers en Siza) heerlijke gele trui-koeken gemaakt.


Meer nieuws uit Arnhem?

hilvers arnhem

12970735_486999768167875_1876425747_o.

nieuwbouw appartementen presikhaaf

27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt looddief aan

politie

In de nacht van dinsdag 20 februari op woensdag 21 februari heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal van lood. De politie kwam de man op het spoor na een melding van een alerte getuige.

Rond 05.00 uur in de ochtend kreeg de politie een melding dat iemand op het dak liep van een woning aan de Jansbuitensingel. Agenten waren binnen 5 minuten ter plaatse en troffen een 40-jarige Arnhemmer aan op het dak.

Heterdaad

Op het dak lag opgerold lood en gereedschap. Dit was voor de agenten voldoende aanleiding om de man op heterdaad aan te houden voor diefstal van lood. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor, het gereedschap en lood is in beslag genomen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair