Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

Ome Joop’s Tour bezorgt Arnhemse kinderen weer fietsvakantie

Hilvers Ome Joop's Tour

Een flink aantal kinderen fietst dit jaar weer mee met Ome Joop’s Tour. Deze jaarlijkse fietsvakantie geeft kinderen van wie de ouders weinig geld hebben de mogelijkheid om een aantal dagen samen met andere kinderen een onvergetelijke week te hebben. Afgelopen maandag is de ronde gestart op het Kerkplein in Arnhem.

Dit jaar nemen 145 kinderen van 10 tot 12 jaar oud deel aan Ome Joop’s Tour. Zij fietsen niet alleen, maar bezoeken ook onder meer het Dolfinarium in Harderwijk en de Efteling. Ome Joop’s Tour (OJT) is geen snelheidswedstrijd. Er zijn onderweg wel wedstrijdjes, bijvoorbeeld sprints, langzaam fietsen en behendigheidsritten. Deze mix zorgt voor een sportieve én leuke vakantie.

Vrijwilligers

Ome Joop’s Tour is een stevige organisatie met veel vrijwilligers. Die zetten zich dagelijks in om de kinderen de vakantie van hun leven te geven. Een van deze vrijwilligers is Joop Legerstee.

Hij heeft samen met zijn broer Marcel het werk overgenomen van hun vader Joop. Die heeft Ome Joops Tour in 1950 opgezet. Omdat Joop Legerstee junior zich al jaren heeft ingezet oor de Tour, heeft hij maandag zelfs een lintje van Koning Willem Alexander gekregen.

Sponsoren

Zo’n evenement kost een hoop geld. Jaarlijks is Marcel Legerstee druk bezig om sponsoren te vinden. Elke jaar lukt het steeds weer om dit voor elkaar te krijgen. Een van de langdurige sponsoren is bakkerij Hilvers. Elk jaar regelt de familie Hilvers nog het verse brood voor de deelnemers aan Ome Joop’s Tour.

Daarnaast sponsoren ze een team van kinderen. Speciaal voor deze Tour hebben de bakkers van Bakkerij Van eigen deeg (samenwerking tussen Hilvers en Siza) heerlijke gele trui-koeken gemaakt.


Meer nieuws uit Arnhem?

hilvers arnhem

12970735_486999768167875_1876425747_o.

nieuwbouw appartementen presikhaaf

27821275-7bd1-4d50-bac9-3f3658f42d73

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair