Beginpagina Nieuws Archief Musea geven colleges voor kinderen

Musea geven colleges voor kinderen

4 min leestijd
0
Museum Arnhem

De vijf grootste musea uit Arnhem en omgeving geven voor de vijfde keer een collegereeks voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Dit keer gaat het over de depots, oftewel de bewaarplekken en kluizen van musea. Wat wordt wel en wat wordt niet bewaard in deze depots?

En hoe zorg je ervoor dat depotstukken over honderden jaren nog steeds in goede staat verkeren zodat kinderen het dan nog steeds kunnen bekijken? Op deze en heel veel andere vragen wordt in deze collegereeks antwoord gegeven. Het Airborne Museum ‘Hartenstein’ trapt af met het eerste college op zondag 11 september.

Experts

De colleges worden georganiseerd door Museum Arnhem, Museum Bronbeek, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en het Airborne Museum ‘Hartenstein’. In ieder museum wordt een college gegeven door een expert van het museum.

Dit zijn mensen die waanzinnig veel weten over het onderwerp. Kinderen kunnen de experts dan ook het hemd van het lijf vragen. De colleges zijn heel interactief en bevatten vaak ook opdrachten waarmee de kinderen zelfstandig aan de slag gaan.

Diploma

Bij de eerste lezing ontvangen kinderen een collegekaart, die telkens afgestempeld wordt. Aan het einde van de reeks is een officiële diploma-uitreiking.


Meer nieuws uit Arnhem?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Archief

Bekijk ook

Politie zoekt belagers jongeren Park Sonsbeek

Een groepje van vijf jongeren is dinsdagavond belaagd door een andere groep van een man of…