Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Politie pakt motordief met simpele truc

politie arnhem

De politie heeft afgelopen zondagnacht een crossmotordief in een tuin aangehouden. Toen agenten de man vonden, riepen ze tegen elkaar: “Hier zit niemand!” De simpele truc heeft prima gewerkt; ze hadden rustig de tijd de dief in te sluiten.

Dat heeft de Politie Arnhem-Zuid woensdag bekendgemaakt via Facebook. Afgelopen zondagnacht kreeg ze omstreeks 02:14 uur de melding dat er op heterdaad een crossmotor werd gestolen. De melder hoorde een klap en zag dat er enige tijd later twee jongens met een crossmotor door de straat liepen.

Achtervolging te voet

Meerdere agenten gingen er heen. Een eenheid zag al snel een man lopen met de crossmotor. Op het moment dat die de politie zag, gooide hij de crossmotor van zich af. Hij ging er vervolgens rennend vandoor. Een van de agenten is te voet achter de man aangegaan.

Tijdens de achtervolging melde een getuige dat de man een brandgang in was gerend. Op dat moment wisten de politie dat de verdachte zich moest bevinden in een bepaalde straat. De straat is afgezet.

Verstopt

“Uiteindelijk zagen wij de man verstopt in een tuin liggen”, vertelt een politiewoordvoerder. “Wij zeiden op dat moment hardop tegen elkaar dat er niemand in die tuin lag en dat wij verder gingen zoeken. Door dit te benoemen hadden wij alle tijd om de verdachte in te sluiten van alle kanten. Vervolgens zijn wij de tuin ingegaan en hebben de man aangehouden.”

De crossmotor is direct teruggegeven aan de eigenaar, aldus de politie. Het bleek dat er nog twee andere motoren gestolen zijn. Deze motoren zijn gesignaleerd als gestolen. “Wij willen de melder bedanken voor zijn oplettendheid. Dankzij hem hebben wij de verdachte op heterdaad kunnen aanhouden voor diefstal van de crossmotor.”

Meer nieuws uit Arnhem?


Bij van Kleef

Date for 2 Arnhem Kijk Alles onder banner-01

13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair