Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Partij voor de Dieren: zorgen over ondernemers op de Markt

Herbestrating Markt

De Partij voor de Dieren in Arnhem maakt zich grote zorgen over de positie van ondernemers op de Markt. Op dit moment zijn de winkels en horeca op het plein slecht bereikbaar. Dat zorgt voor omzetverlies. Ondanks het zomerreces weet de partij het college van B&W te vinden via schriftelijke vragen.

Op dit moment wordt de Markt verbouwd om de wekelijkse warenmarkt te huisvesten. Die moet verhuizen van het Kerkplein omdat er een nieuw filmtheater moet komen. Ook de verbouwing van het Provinciehuis helpt niet mee en zorgt voor een grote ongezellige bouwput. Dat is in het hoogseizoen een ramp voor ondernemers. De ondernemers van Dames & Heren trokken aan de bel en stuurde alle raadsleden een e-mail.

Slechte bereikbaarheid

“Door de werkzaamheden aan de achterzijde van het Provinciehuis waardoor de Sabelspoort acht weken dicht zat, de werkzaamheden aan het Provinciehuis, de werkzaamheden aan de Beekstraat, de werkzaamheden aan de trappen aan de achterzijde van het Provinciehuis waardoor de boten nu niet meer vlakbij af kunnen meren, zijn alle toevoerwegen en looproutes van de Markt afgesloten”, stelt Leo de Groot, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. De partij vraagt het college waarom de gemeente Arnhem geen rekening heeft gehouden met deze loopstromen.

Volgens de partij zou het plein ook in delen verbouwd worden. Dit was bekendgemaakt door de architect van het plein tijdens een informatie-avond. Waarom het college anders heeft besloten is voor de partij nog onduidelijk. DeGroot wil hierover helderheid van het college.

Moeilijke tijden voor ondernemers

Ondernemers op de Markt zien de gastenaantallen flink kelderen ondanks het prima terrasweer. Bezoekers willen vaak niet tegen een grote bouwput aankijken. De Groot: “De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over het behoud van de belangrijke functie die deze ondernemers nu en vooral in de toekomst hebben en over de ondernemersvriendelijkheid van de stad.”

Hij roept het college op om zo snel mogelijk met de ondernemers van de Markt aan tafel te zitten en een oplossing te zoeken. Een schadevergoeding zou het een en ander voor de ondernemers recht kunnen zetten. Helaas is de gemeente Arnhem niet zo happig om de zogenoemde planschade te vergoeden.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair