Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Partij voor de Dieren: zorgen over ondernemers op de Markt

Herbestrating Markt

De Partij voor de Dieren in Arnhem maakt zich grote zorgen over de positie van ondernemers op de Markt. Op dit moment zijn de winkels en horeca op het plein slecht bereikbaar. Dat zorgt voor omzetverlies. Ondanks het zomerreces weet de partij het college van B&W te vinden via schriftelijke vragen.

Op dit moment wordt de Markt verbouwd om de wekelijkse warenmarkt te huisvesten. Die moet verhuizen van het Kerkplein omdat er een nieuw filmtheater moet komen. Ook de verbouwing van het Provinciehuis helpt niet mee en zorgt voor een grote ongezellige bouwput. Dat is in het hoogseizoen een ramp voor ondernemers. De ondernemers van Dames & Heren trokken aan de bel en stuurde alle raadsleden een e-mail.

Slechte bereikbaarheid

“Door de werkzaamheden aan de achterzijde van het Provinciehuis waardoor de Sabelspoort acht weken dicht zat, de werkzaamheden aan het Provinciehuis, de werkzaamheden aan de Beekstraat, de werkzaamheden aan de trappen aan de achterzijde van het Provinciehuis waardoor de boten nu niet meer vlakbij af kunnen meren, zijn alle toevoerwegen en looproutes van de Markt afgesloten”, stelt Leo de Groot, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. De partij vraagt het college waarom de gemeente Arnhem geen rekening heeft gehouden met deze loopstromen.

Volgens de partij zou het plein ook in delen verbouwd worden. Dit was bekendgemaakt door de architect van het plein tijdens een informatie-avond. Waarom het college anders heeft besloten is voor de partij nog onduidelijk. DeGroot wil hierover helderheid van het college.

Moeilijke tijden voor ondernemers

Ondernemers op de Markt zien de gastenaantallen flink kelderen ondanks het prima terrasweer. Bezoekers willen vaak niet tegen een grote bouwput aankijken. De Groot: “De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over het behoud van de belangrijke functie die deze ondernemers nu en vooral in de toekomst hebben en over de ondernemersvriendelijkheid van de stad.”

Hij roept het college op om zo snel mogelijk met de ondernemers van de Markt aan tafel te zitten en een oplossing te zoeken. Een schadevergoeding zou het een en ander voor de ondernemers recht kunnen zetten. Helaas is de gemeente Arnhem niet zo happig om de zogenoemde planschade te vergoeden.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair