Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Nog 270 handtekeningen nodig voor referendum Stadsblokken-Meinerswijk

2.730 Arnhemmers hebben tot nu toe getekend voor het verzoek tot een referendum over het gebied Stadsblokken-Meinerswijk. In totaal moeten er 3.000 Arnhemmers hun handtekening zetten bij het stadhuis of bij het loket in Kronenburg. Tot woensdag 17 augustus kunnen inwoners van Arnhem hun handtekening zetten.

Laatste loodjes
Dagelijks staat er een groepje Arnhemmers bij het stadhuis en Kronenburg om handtekeningen te verzamelen. Zij doen dit omdat ze zich zorgen maken over de plannen van de meerderheid van de gemeenteraad. Die willen het plan Eilanden 2.0 laten uitvoeren. Dat voorziet in beperkte woningbouw in het gebied. Een groep Arnhemmers is daar niet mee eens en heeft een referendum aangevraagd.

Referendum
Als er op 18 augustus de 3.000 handtekeningen binnen zijn, is de gemeente verplicht om een referendum te houden onder de Arnhemmers van 18 jaar en ouder. Die mogen dan “voor” of “tegen” het besluit stemmen van de gemeenteraad. Dit referendum zou dan eind oktober of begin november gehouden worden. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft besloten de uitslag te accepteren, ongeacht het opkomstpercentage.

Ook handtekening zetten?
Tot uiterlijk 17 augustus kun je handtekening zetten op twee locaties:
Stadhuis:
maandag: 12:00-20:00 uur;
woensdag t/m vrijdag: 09:00-17:00 uur,

Loket Zuid:
dinsdag, woensdag en vrijdag 09:00-17:00 uur;
donderdag 12:00-20:00 uur.
Neem wel een geldige id-kaart of paspoort mee.

Meer nieuws uit Arnhem?


Bij van Kleef

Date for 2 Arnhem Kijk Alles onder banner-01

13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair