Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Genoeg handtekeningen voor referendum Stadsblokken-Meinerswijk

stadsblokken arnhem

Genoeg Arnhemmers hebben hun handtekening gezet om een referendum over de toekomst van Stadsblokken-Meinerswijk mogelijk te maken. De gemeente heeft vrijdag bekendgemaakt dat er tot nu toe 3.153 handtekeningen binnen zijn. Dat zijn er 153 meer dan noodzakelijk om een referendum mogelijk te maken.

Een en ander meldt weblog Arnhem Direct. In totaal tekenden 2.197 mensen op het stadhuis en hebben 956 mensen hun handtekening gezet bij Loket Zuid. Woensdag waren nog 270 handtekeningen nodig. Met name de laatste dagen ging het hard met het aantal ondertekenaars.

Geldig

Het doorbreken van de grens van 3.000 ondersteuningsverklaringen betekent niet automatisch dat er nu een referendum komt. Bureau verkiezingen van de gemeente Arnhem controleert nog of de handtekeningen geldig zijn. Gezien de marge die er op dit moment al is, lijkt het echter onwaarschijnlijk dat dit de komst van een referendum kan tegenhouden. “Het aantal afvallers is vooralsnog gering”, meldt Ruud Wille van het Bureau Verkiezingen volgens Arnhem Direct.

Wanneer het referendum over Meinerswijk gehouden gaat worden is nog niet bekend. De referendumverordening van de gemeente Arnhem biedt mogelijkheden tot en met februari 2017. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft al laten weten de uitslag van het referendum, ongeacht het opkomstpercentage, te zullen volgen.

Woningen en natuurontwikkeling

Het plan dat ter discussie staat, is om in het uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk beperkt woningen te bouwen. In het overige deel komt natuurontwikkeling. Tegenstanders willen het gebied langs de Rijn helemaal groen houden. Het referendum is een initiatief van Milieudefensie en lokale organisaties als Het kloppend stadshart, het Wijkplatform van Malburgen en de bewoners van Meinerswijk.

Zij zijn tegen de plannen. De samenwerkende partijen zien het vodoende aantal handtekeningen als “een hart onder de riem voor iedereen die een vervolg wil geven aan de uitkomst van het participatieproces” en degenen die woningbouw zoveel mogelijk willen voorkomen in dit gebied. Iedereen die nog geen handtekening heeft gezet roepen ze op dat alsnog te doen. Dat is nog tot en met 17 augustus mogelijk. “Het signaal aan college en raad wint daarmee aan kracht.” 

Meer nieuws uit Arnhem?


Bij van Kleef

Date for 2 Arnhem Kijk Alles onder banner-01

13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair