Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Genoeg handtekeningen voor referendum Stadsblokken-Meinerswijk

stadsblokken arnhem

Genoeg Arnhemmers hebben hun handtekening gezet om een referendum over de toekomst van Stadsblokken-Meinerswijk mogelijk te maken. De gemeente heeft vrijdag bekendgemaakt dat er tot nu toe 3.153 handtekeningen binnen zijn. Dat zijn er 153 meer dan noodzakelijk om een referendum mogelijk te maken.

Een en ander meldt weblog Arnhem Direct. In totaal tekenden 2.197 mensen op het stadhuis en hebben 956 mensen hun handtekening gezet bij Loket Zuid. Woensdag waren nog 270 handtekeningen nodig. Met name de laatste dagen ging het hard met het aantal ondertekenaars.

Geldig

Het doorbreken van de grens van 3.000 ondersteuningsverklaringen betekent niet automatisch dat er nu een referendum komt. Bureau verkiezingen van de gemeente Arnhem controleert nog of de handtekeningen geldig zijn. Gezien de marge die er op dit moment al is, lijkt het echter onwaarschijnlijk dat dit de komst van een referendum kan tegenhouden. “Het aantal afvallers is vooralsnog gering”, meldt Ruud Wille van het Bureau Verkiezingen volgens Arnhem Direct.

Wanneer het referendum over Meinerswijk gehouden gaat worden is nog niet bekend. De referendumverordening van de gemeente Arnhem biedt mogelijkheden tot en met februari 2017. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft al laten weten de uitslag van het referendum, ongeacht het opkomstpercentage, te zullen volgen.

Woningen en natuurontwikkeling

Het plan dat ter discussie staat, is om in het uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk beperkt woningen te bouwen. In het overige deel komt natuurontwikkeling. Tegenstanders willen het gebied langs de Rijn helemaal groen houden. Het referendum is een initiatief van Milieudefensie en lokale organisaties als Het kloppend stadshart, het Wijkplatform van Malburgen en de bewoners van Meinerswijk.

Zij zijn tegen de plannen. De samenwerkende partijen zien het vodoende aantal handtekeningen als “een hart onder de riem voor iedereen die een vervolg wil geven aan de uitkomst van het participatieproces” en degenen die woningbouw zoveel mogelijk willen voorkomen in dit gebied. Iedereen die nog geen handtekening heeft gezet roepen ze op dat alsnog te doen. Dat is nog tot en met 17 augustus mogelijk. “Het signaal aan college en raad wint daarmee aan kracht.” 

Meer nieuws uit Arnhem?


Bij van Kleef

Date for 2 Arnhem Kijk Alles onder banner-01

13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair