Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Gemeente Arnhem en zorgverzekeraar Menzis samen op de bres voor inwoners

Haga

De gemeente Arnhem en zorgverzekeraar Menzis gaan samen aan de slag voor een betere gezondheid en meer participatie voor zoveel mogelijk inwoners van de stad. Zij hebben dit vastgelegd in een overeenkomst die zij in augustus ondertekenden. Met als motto ‘gezond meedoen’ werken zij de komende drie jaar onder andere aan het vroeg signaleren en ondersteunen van huishoudens met schulden.

Eén op de vijf huishoudens heeft problematische schulden, zo blijkt uit landelijke cijfers. Ze zijn vaak niet bekend bij instanties en stellen hun hulpvraag meestal (te) laat. Financiële problemen gaan bijna altijd gepaard met problemen op andere leefdomeinen. In Arnhem hebben meer dan de helft van de hulpvragen aan sociale wijkteams een financiële achtergrond. De gemeente Arnhem en Menzis willen hier verandering in brengen.

Onder meer door informatie te bundelen en huishoudens met schulden vroeg in beeld te krijgen en hulp aan te bieden. En door bijstandsgerechtigden die een betalingsachterstand hebben bij het betalen van hun premie zo snel mogelijk uit het nadelige ‘bronheffing’-regime te helpen, waarbij ze een boete krijgen en niet meer in aanmerking komen voor korting op hun premie.

Eerst mensen dan regels
Wethouder Zorg&Welzijn Anja Haga is blij met het convenant. “Het gaat ons om één ding: de best mogelijke zorg aan voor alle Arnhemmers die dat nodig hebben.” Om dat te bereiken moeten zorginstellingen, gemeente en de zorgverzekeraar samenwerken, aldus Haga.

De aanpak wordt nu vastgelegd in een aantal hele concrete afspraken. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat mensen met psychiatrische problemen niet tussen wal en schip komen. Het Rijk heeft ervoor gekozen dat er veel minder bedden in instellingen beschikbaar zijn en mensen in de wijk moeten blijven wonen.

Haga: “Dan is het nodig dat Menzis en de gemeente niet vanuit regels en financieringsstromen redeneren, maar de mensen centraal stellen. Zodat zij de zorg krijgen die ze nodig hebben. Welke voorzieningen in de wijk zijn daarvoor nodig? En hoe regelen we de samenwerking tussen de wijkteams, de FACT-teams en thuisbegeleiders van zorgaanbieders zoals Pro persona en RIBW? Ik ben er trots op dat we hier samen de schouders onder zetten. Samen gaan we slagen maken!”

Ook Barbara de Greeff, senior manager Strategie en Propositieontwikkeling bij Menzis is trots op de gemaakte afspraken. “Als belangrijkste financiers van zorg en ondersteuning kunnen we samen het verschil maken voor de inwoners van Arnhem.

Met zorg- en hulpverleners werken we aan het beter aansluiten van zorg en ondersteuning op de behoeften van kwetsbare mensen zoals huishoudens met problematische schulden, kinderen met overgewicht of obesitas en volwassen met psychiatrische problemen. Door hen te helpen meer eigen regie te krijgen op hun leven, hun gezondheid en hun mogelijkheden om mee te doen in deze maatschappij. Bij Menzis noemen we dit Leefkracht.”

FB-tekst: De gemeente en Menzis gaan samen mensen met schulden uit de brand helpen. Wethouder Anja Haga en de zorgverzekeraar hebben daartoe een convenant getekend.

Reacties

Reacties

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair