Connect with us
Korenkwartier

Archief

Hoe moet je op jacht naar een baan in Arnhem?

Ook in Arnhem trekt de economie momenteel goed aan. We horen steeds vaker van ondernemers dat ze weer op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Goed nieuws dus voor degene die een nieuwe baan in Arnhem zoekt. Met dit artikel willen wij jou helpen om de jacht op een baan in Arnhem succesvol te maken.

Een baan zoeken in Arnhem is minder eenvoudig als we soms denken. Op internet staan duizenden vacatures. Ook laten bedrijven steeds vaker via social media weten dat ze vacatures hebben. Nu is de uitdaging dat jij weet hoe je zo makkelijk mogelijk alleen de vacatures vind die echt bij je passen.

Plan jouw baan in Arnhem

Om het jezelf makkelijk te maken is het aan te raden dat je een plan maakt  voordat je op jacht gaat.  Doe bijvoorbeeld het volgende:

  • Selecteer maximaal drie algemene vacaturebanken en bekijk deze 1 tot 2 keer per week. Stel je bent een specialist. Ga dan opzoek naar een gespecialiseerde vacaturebank. Deze tip zorgt ervoor dat je straks niet ondergesneeuwd raakt met allerlei banen die niet bij je passen.
  • Gebruik optimaal Sociale Media-kanalen. Abonneer je bijvoorbeeld op ons speciaal opgezette Facebookpagina Vacatures in Arnhem en omgeving. Hier brengen wij vacatures onder de aandacht die voor Arnhemmers interessant zijn. Door de pagina te gaan volgen zie je heel eenvoudig leuke vacatures dagelijks voorbij komen.
  • Plaats je profiel op een zakelijke netwerksite als LinkedIn zodat potentiële werkgevers je kunnen vinden.
  • De beste methode is om je vrienden en familie te vragen mee te kijken. Het blijkt 56 procent van de Arnhemmers op deze wijze hun nieuwe baan vinden.
  • Maak gebruik van uitzendbureaus in Arnhem. Deze kunnen hun netwerk voor jou optimaal inzetten voor het vinden van de juiste baan.

Over twee  weken vertellen wij jou hoe jij een goede indruk kan maken als je op gesprek mag bij een bedrijf of organisatie in Arnhem.

VACATURES VOLGEN UIT ARNHEM? VOLG ONS DAN OP: Facebookpagina Vacatures in Arnhem en omgeving.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Date for 2 banner onderzijde 28816-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair