Connect with us
He Komaan

Archief

‘Linkse partijen moeten samen optrekken voor Stadsblokken-Meinerswijk’

stadsblokken arnhem

Linkse partijen in Arnhem moeten een gezamenlijk standpunt innemen over het referendum over Stadsblokken-Meinerswijk. Die oproep doet John Swelsen van de organisatie Links Arnhem, een platform voor lokale en onafhankelijke linkse politiek. “We nodigen deze partijen uit om samen op te trekken richting het referendum. Wij vragen hen te reageren en een eerste oriënterend gesprek met elkaar aan te gaan.”

De organisatie heeft een aantal politieke partijen in Arnhem een brief geschreven met deze oproep. Swelsen: “Nu er een referendum komt over de toekomst van het gebied Stadsblokken-Meinerswijk en invulling van het uiterwaardengebied is het zaak voor alle partijen om de politieke stellingen uit de dagelijkse politieke verhoudingen in Arnhem te verlaten en terug te keren naar de oorspronkelijke uitgangspunten van hun politiek.”

Solidariteit

Voor Links Arnhem is linkse politiek gebaseerd op solidariteit, duurzaamheid en bescherming van kwetsbare waarden, zoals natuur, milieu en leefomgeving. “Een groen-blauwe uitwerking in het uitwaardengebied met ruimte voor cultuur, kunst en educatie zou in onze optiek een belangrijke voorwaarde moeten zijn. Wij roepen daarom met name de linkse partijen (GroenLinks, PvdA, PvdD, SP) op om vanuit dit vertrekpunt te streven naar een gezamenlijk uitgangspunt.”

Het initiatief Links Arnhem is begin 2015 gestart vanwege de voortdurende verdeeldheid van de linkse partijen in de gemeenteraad van Arnhem. Juist op dit dossier kunnen de partijen zonder tegen een landelijk partijstandpunt in te gaan vrij besluiten, vindt Swelsen. “Het zou voor de nabije toekomst van de linkse politiek in Arnhem een gemiste kans zijn als partijen in de campagne voor het referendum tegenover elkaar komen te staan.”

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Date for 2 ArnhemBij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Provincie vervangt oude laanbomen Koningsweg

Foto: Google StreetView

Provincie Gelderland vervangt deze maand ongeveer honderd laanbomen langs de Koningsweg (N311) in Arnhem. Een kwart van de laanbomen heeft een slechte vitaliteit en kan het bij de eerstvolgende storm zomaar begeven. De oude bomen worden deze maand gekapt en vervangen door nieuwe bomen.

Herstel Bomenlaan

De bomen staan tussen de aansluiting met de N310 en Droompark Hoge Veluwe. Na het kappen plant de provincie nieuwe bomen terug. Deze komen wel wat verder van de weg te staan. Tussen de N310 en de aansluiting met de A50 zijn de afgelopen jaren meer laanbomen vervangen om deze waardevolle bomenlanen te behouden.

Groot onderhoud

De provincie combineert het herstellen van deze bomenlaan met het groot onderhoud aan de Koningsweg (N311). Deze werkzaamheden starten naar verwachting in april/mei. Tijdens het groot onderhoud worden een aantal maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het verlagen van de maximum toegestane snelheid van 80 km/u naar 60km/u is daar onderdeel van.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair