Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

‘Linkse partijen moeten samen optrekken voor Stadsblokken-Meinerswijk’

stadsblokken arnhem

Linkse partijen in Arnhem moeten een gezamenlijk standpunt innemen over het referendum over Stadsblokken-Meinerswijk. Die oproep doet John Swelsen van de organisatie Links Arnhem, een platform voor lokale en onafhankelijke linkse politiek. “We nodigen deze partijen uit om samen op te trekken richting het referendum. Wij vragen hen te reageren en een eerste oriënterend gesprek met elkaar aan te gaan.”

De organisatie heeft een aantal politieke partijen in Arnhem een brief geschreven met deze oproep. Swelsen: “Nu er een referendum komt over de toekomst van het gebied Stadsblokken-Meinerswijk en invulling van het uiterwaardengebied is het zaak voor alle partijen om de politieke stellingen uit de dagelijkse politieke verhoudingen in Arnhem te verlaten en terug te keren naar de oorspronkelijke uitgangspunten van hun politiek.”

Solidariteit

Voor Links Arnhem is linkse politiek gebaseerd op solidariteit, duurzaamheid en bescherming van kwetsbare waarden, zoals natuur, milieu en leefomgeving. “Een groen-blauwe uitwerking in het uitwaardengebied met ruimte voor cultuur, kunst en educatie zou in onze optiek een belangrijke voorwaarde moeten zijn. Wij roepen daarom met name de linkse partijen (GroenLinks, PvdA, PvdD, SP) op om vanuit dit vertrekpunt te streven naar een gezamenlijk uitgangspunt.”

Het initiatief Links Arnhem is begin 2015 gestart vanwege de voortdurende verdeeldheid van de linkse partijen in de gemeenteraad van Arnhem. Juist op dit dossier kunnen de partijen zonder tegen een landelijk partijstandpunt in te gaan vrij besluiten, vindt Swelsen. “Het zou voor de nabije toekomst van de linkse politiek in Arnhem een gemiste kans zijn als partijen in de campagne voor het referendum tegenover elkaar komen te staan.”

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Date for 2 ArnhemBij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair