Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

8Bahn-festival: een grijze locatie wordt een groene oase

8Bahn

Een grijze havenloods wordt een compleet festival. Zo omschrijft Pascal Rietman het 8Bahn Harbour Festival, dat zaterdag van start gaat. Dit grootse techno-, house- en disco-evenment vindt dan voor de derde keer achter elkaar plaats in en om de Havenloods in Arnhem. “We maken met een houten vloer een groene oase van de grijze locatie. Trouwens, die dansvloer danst ook veel beter.”

Ook buiten het terrein kunnen de techno-, house- en discoliefhebbers iets bijzonders verwachten. Er gaat namelijk een speciale cruise over de Rijn. Het schip meert aan aan de Nieuwe Havenweg, waar ook de Havenloods staat. Tijdens de anderhalf uur durende tocht gaan ook DJ’s mee. Een soort varende houseparty? “Zo zou je het inderdaad kunnen noemen”, lacht Rietman.

Bijna uitverkocht

In drie jaar tijd is het muziekevenement uitgegroeid tot een flink festival dat de regio Arnhem al begint te overstijgen. Kwamen er twee jaar geleden nog zo’n duizend feestvierders op af, dit jaar verwacht Rietman er zeker 1.600. De kaartjes zijn nu al bijna uitverkocht. “Wie nog mee wil doen, moet er snel bij zijn.”

Wie nog een kaartje kan bemachtigen, ziet grote namen als ROD en Tripeo, Antal en San Soda en Jay Daniel. “Het festival bestaat voor 80 procent uit grote headliners”, vertelt Rietman. “Die vullen we verder aan met sterke DJ’s.” De organisatie zorgt voor een professioneel opgezet festival, weet hij. “Wij zorgen dus ook voor goede foodtrucks en natuurlijk goede visuals. We bouwen er al de hele week aan.”

Hoogtepunt

Het resultaat is een groot festival met drie stages en maar liefst 25 headliners. Weer een hoogtepunt voor de organisatie 8Bahn, die dan ook niet voor niets zo heet. “Net zoals dat je in een achtbaan in een pretpark verrassend op en neer gaat, beleven wij met 8Bahn fantastische hoogtepunten”, zegt Rietman. “Het is gewoon erg leuk om te doen.”

Het 8Bahn Harbour Festival bestaat uit het evenement zelf, dat duurt van zaterdag 13.00 uur tot 0.00 uur. Er is een afterparty, die duurt tot 6.00 uur. Het festival vindt plaats in de havenloods op Nieuwe Havenweg 23. Een ticket kost 24 euro en 29 euro voor wie ook naar de afterparty wil. Kaartjes voor alleen de afterparty zijn alleen zaterdag vanaf 15.00 uur te koop en kosten 10 euro. Meer weten? Kijk op www.8bahnfestival.com.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Date for 2 banner onderzijde 28816-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair