Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Wilde achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal

wilde achtervolging

De auto van een Arnhemse inbreker is woensdagnacht flink beschadigd na een wilde achtervolging met de Arnhemse politie. Een dollemansrit onder meer als spookrijder over de A325 en door Arnhem eindigde in Velp tegen een lantaarnpaal. Een arrestatie was voor de politie toen nog maar een koud kunstje. De inbreker zelf is ongedeerd.

Een bewoner van Huissen had de politie gebeld toen hij ’s nachts glasgerinkel hoorde. De inbreker bleek volgens de politie uit een winkel aan de Polsestraat in het stadje hogedrukreinigers te hebben gestolen. Toen agenten kwamen kijken, was de vogel al gevlogen. Wel had de politie een duidelijk signalement van de auto en de verdachte gekregen.

Zonder verlichting

Verschillende eenheden van verschillende teams in de omgeving kregen een oproep van de meldkamer, vertelt de Politie. De inbreker kon verschillende kanten zijn opgereden. Al gauw zzagen agenten de bewuste auto rijden over de A15 bij Ressen. De bestuurder doofde zijn lichten en ging er vol gas vandoor. Die ging zonder verlichting en al spookrijdend over de A325 richting Nijmegen, aldus de politie.

De politie vindt rijden over de verkeerde weghelft te ver gaan. Daarom staakte ze de achtervolging. De politie Nijmegen werd gewaarschuwd dat het voertuig mogelijk hun kant op kwam rijden. Een eenheid uit Arnhem-Noord koos voor een locatie langs de A325 richting Arnhem, voor het geval de inbreker weer terug zou rijden. Niet veel later zag die eenheid inderdaad een auto aankomen die aan de beschrijving voldeed.

180 per uur

De auto reed met hoge snelheid en nog altijd zonder verlichting. Nu ging de politie er weer achteraan. Een eenheid uit Arnhem-Zuid haakte aan. Die signaleerde de auto in Arnhem op de N325 (Pleijweg). Ook daar reed de bestuurder op de verkeerde rijbaan richting Velp. “De inbreker bereikte snelheden tot 180 km per uur, waar 70 was toegestaan”, vertelt de politie. “Alle rode verkeerslichten negeerde hij.”

Uiteindelijk reed hij via het Velperbroekcircuit Velp in. Nadat andere weggebruikers een paar keer flink op de rem moesten of uitwijken, verloor de inbreker de macht over stuur op de kruising President Kennedylaan met de Hoofdstraat. Daar kon de 33-jarige Arnhemmer worden aangehouden door de eenheid van Arnhem-Zuid. In de auto vonden agenten de gestolen hogedrukreinigers. De aangehouden Arnhemmer zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.


Meer nieuws uit Arnhem?

led lamp webshop versie 2-01

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair