Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Wilde achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal

wilde achtervolging

De auto van een Arnhemse inbreker is woensdagnacht flink beschadigd na een wilde achtervolging met de Arnhemse politie. Een dollemansrit onder meer als spookrijder over de A325 en door Arnhem eindigde in Velp tegen een lantaarnpaal. Een arrestatie was voor de politie toen nog maar een koud kunstje. De inbreker zelf is ongedeerd.

Een bewoner van Huissen had de politie gebeld toen hij ’s nachts glasgerinkel hoorde. De inbreker bleek volgens de politie uit een winkel aan de Polsestraat in het stadje hogedrukreinigers te hebben gestolen. Toen agenten kwamen kijken, was de vogel al gevlogen. Wel had de politie een duidelijk signalement van de auto en de verdachte gekregen.

Zonder verlichting

Verschillende eenheden van verschillende teams in de omgeving kregen een oproep van de meldkamer, vertelt de Politie. De inbreker kon verschillende kanten zijn opgereden. Al gauw zzagen agenten de bewuste auto rijden over de A15 bij Ressen. De bestuurder doofde zijn lichten en ging er vol gas vandoor. Die ging zonder verlichting en al spookrijdend over de A325 richting Nijmegen, aldus de politie.

De politie vindt rijden over de verkeerde weghelft te ver gaan. Daarom staakte ze de achtervolging. De politie Nijmegen werd gewaarschuwd dat het voertuig mogelijk hun kant op kwam rijden. Een eenheid uit Arnhem-Noord koos voor een locatie langs de A325 richting Arnhem, voor het geval de inbreker weer terug zou rijden. Niet veel later zag die eenheid inderdaad een auto aankomen die aan de beschrijving voldeed.

180 per uur

De auto reed met hoge snelheid en nog altijd zonder verlichting. Nu ging de politie er weer achteraan. Een eenheid uit Arnhem-Zuid haakte aan. Die signaleerde de auto in Arnhem op de N325 (Pleijweg). Ook daar reed de bestuurder op de verkeerde rijbaan richting Velp. “De inbreker bereikte snelheden tot 180 km per uur, waar 70 was toegestaan”, vertelt de politie. “Alle rode verkeerslichten negeerde hij.”

Uiteindelijk reed hij via het Velperbroekcircuit Velp in. Nadat andere weggebruikers een paar keer flink op de rem moesten of uitwijken, verloor de inbreker de macht over stuur op de kruising President Kennedylaan met de Hoofdstraat. Daar kon de 33-jarige Arnhemmer worden aangehouden door de eenheid van Arnhem-Zuid. In de auto vonden agenten de gestolen hogedrukreinigers. De aangehouden Arnhemmer zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.


Meer nieuws uit Arnhem?

led lamp webshop versie 2-01

Reacties

Reacties

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair