Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Gratis wifi in Arnhemse binnenstad komt weer terug

gratis wifi

Gratis wifi in de Arnhemse binnenstad komt in de nabije toekomst weer terug. Dat zegt Raymond Driessen van bureau Smartvertizing. Bezoekers van het Korenkwartier in Arnhem kunnen sinds kort al gebruik maken van gratis wifi. Dit netwerk is aangelegd door kabelbedrijf Ziggo. Bureau Smartvertizing exploiteert dit. Bijzonder is volgens Driessen dat Ziggo actief betrokken is bij het project en ook zelf heeft geïnvesteerd in het gratis wifi-netwerk.

De wifi rond de Korenmarkt is een pilot, zegt de creative director van Smartvertizing BV. “Bezoekers die de Korenmarkt opkomen en op hun smartphone kijken, kunnen kiezen voor onze gratis wifi. Dat zijn er nu al zo’n 1.200 per dag. Via de website www.korenkwartier.nl, die ze automatisch zien als ze de gratis wifi accepteren, vinden ze relevante en actuele informatie over het Korenkwartier en alle ondernemers daar.”

Groene wifi-zones

“Daarnaast zijn we bezig het oude netwerk van Wireless Arnhem over te nemen en deze te verplaatsen, om zo groene wifi-zones in de stadsparken te krijgen”, vertelt Driessen verder. Dat gebeurt volgens hem in samenwerking met Wireless Arnhem. Vorig jaar ging het wifi-netwerk uit de lucht vanwege een faillissement van Stichting Binnenstad Arnhem. In het Korenkwartier zijn nu vijf wifi-punten en er zijn er zo’n 50 nodig om dekking voor de gehele binnenstad te krijgen. Ziggo bouwt deze nieuwe straatkasten.

Door het gratis wifi-netwerk krijgt de hele binnenstad een impuls en wordt deze aantrekkelijker voor bewoners, bezoekers en toeristen. Het is ook een steun voor lokale ondernemers. “Het netwerk is straks ook goed in te zetten voor de studenten in de stad, met speciaal op hen gerichte websites. Op dit moment lopen er gesprekken met Platform Binnenstad Arnhem, gemeente Arnhem en Ziggo om op korte termijn het netwerk uit te rollen.”

Arnhemcentrum.nl

Tegelijkertijd wordt de website www.arnhemcentrum.nl ontwikkeld. Daar zijn straks alle winkels, organisaties en bedrijven uit de binnenstad te vinden. De bedoeling is om op termijn de website meertalig te maken. De kosten worden momenteel gedragen door Smartvertizing. “Omdat wij hierin geloven en willen laten zien dat het werkt”, zegt Driessen daarover.

Driessen zegt dat centrum-ondernemersvereniging CCA steun aan deze plannen. “Daar ben ik erg blij mee.” Uit enquêtes blijkt volgens hem 80 procent van de bezoekers gebruik wil maken van gratis stadswifi. Van hen zegt 38 procent zegt langer te willen verblijven als er een stabiel wifinetwerk ligt.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Date for 2 banner onderzijde 28816-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair