Connect with us
He Komaan

Archief

Gratis wifi in Arnhemse binnenstad komt weer terug

gratis wifi

Gratis wifi in de Arnhemse binnenstad komt in de nabije toekomst weer terug. Dat zegt Raymond Driessen van bureau Smartvertizing. Bezoekers van het Korenkwartier in Arnhem kunnen sinds kort al gebruik maken van gratis wifi. Dit netwerk is aangelegd door kabelbedrijf Ziggo. Bureau Smartvertizing exploiteert dit. Bijzonder is volgens Driessen dat Ziggo actief betrokken is bij het project en ook zelf heeft geïnvesteerd in het gratis wifi-netwerk.

De wifi rond de Korenmarkt is een pilot, zegt de creative director van Smartvertizing BV. “Bezoekers die de Korenmarkt opkomen en op hun smartphone kijken, kunnen kiezen voor onze gratis wifi. Dat zijn er nu al zo’n 1.200 per dag. Via de website www.korenkwartier.nl, die ze automatisch zien als ze de gratis wifi accepteren, vinden ze relevante en actuele informatie over het Korenkwartier en alle ondernemers daar.”

Groene wifi-zones

“Daarnaast zijn we bezig het oude netwerk van Wireless Arnhem over te nemen en deze te verplaatsen, om zo groene wifi-zones in de stadsparken te krijgen”, vertelt Driessen verder. Dat gebeurt volgens hem in samenwerking met Wireless Arnhem. Vorig jaar ging het wifi-netwerk uit de lucht vanwege een faillissement van Stichting Binnenstad Arnhem. In het Korenkwartier zijn nu vijf wifi-punten en er zijn er zo’n 50 nodig om dekking voor de gehele binnenstad te krijgen. Ziggo bouwt deze nieuwe straatkasten.

Door het gratis wifi-netwerk krijgt de hele binnenstad een impuls en wordt deze aantrekkelijker voor bewoners, bezoekers en toeristen. Het is ook een steun voor lokale ondernemers. “Het netwerk is straks ook goed in te zetten voor de studenten in de stad, met speciaal op hen gerichte websites. Op dit moment lopen er gesprekken met Platform Binnenstad Arnhem, gemeente Arnhem en Ziggo om op korte termijn het netwerk uit te rollen.”

Arnhemcentrum.nl

Tegelijkertijd wordt de website www.arnhemcentrum.nl ontwikkeld. Daar zijn straks alle winkels, organisaties en bedrijven uit de binnenstad te vinden. De bedoeling is om op termijn de website meertalig te maken. De kosten worden momenteel gedragen door Smartvertizing. “Omdat wij hierin geloven en willen laten zien dat het werkt”, zegt Driessen daarover.

Driessen zegt dat centrum-ondernemersvereniging CCA steun aan deze plannen. “Daar ben ik erg blij mee.” Uit enquêtes blijkt volgens hem 80 procent van de bezoekers gebruik wil maken van gratis stadswifi. Van hen zegt 38 procent zegt langer te willen verblijven als er een stabiel wifinetwerk ligt.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Date for 2 banner onderzijde 28816-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt looddief aan

politie

In de nacht van dinsdag 20 februari op woensdag 21 februari heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal van lood. De politie kwam de man op het spoor na een melding van een alerte getuige.

Rond 05.00 uur in de ochtend kreeg de politie een melding dat iemand op het dak liep van een woning aan de Jansbuitensingel. Agenten waren binnen 5 minuten ter plaatse en troffen een 40-jarige Arnhemmer aan op het dak.

Heterdaad

Op het dak lag opgerold lood en gereedschap. Dit was voor de agenten voldoende aanleiding om de man op heterdaad aan te houden voor diefstal van lood. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor, het gereedschap en lood is in beslag genomen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair