Connect with us
he kom aan

Archief

Gratis wifi in Arnhemse binnenstad komt weer terug

gratis wifi

Gratis wifi in de Arnhemse binnenstad komt in de nabije toekomst weer terug. Dat zegt Raymond Driessen van bureau Smartvertizing. Bezoekers van het Korenkwartier in Arnhem kunnen sinds kort al gebruik maken van gratis wifi. Dit netwerk is aangelegd door kabelbedrijf Ziggo. Bureau Smartvertizing exploiteert dit. Bijzonder is volgens Driessen dat Ziggo actief betrokken is bij het project en ook zelf heeft geïnvesteerd in het gratis wifi-netwerk.

De wifi rond de Korenmarkt is een pilot, zegt de creative director van Smartvertizing BV. “Bezoekers die de Korenmarkt opkomen en op hun smartphone kijken, kunnen kiezen voor onze gratis wifi. Dat zijn er nu al zo’n 1.200 per dag. Via de website www.korenkwartier.nl, die ze automatisch zien als ze de gratis wifi accepteren, vinden ze relevante en actuele informatie over het Korenkwartier en alle ondernemers daar.”

Groene wifi-zones

“Daarnaast zijn we bezig het oude netwerk van Wireless Arnhem over te nemen en deze te verplaatsen, om zo groene wifi-zones in de stadsparken te krijgen”, vertelt Driessen verder. Dat gebeurt volgens hem in samenwerking met Wireless Arnhem. Vorig jaar ging het wifi-netwerk uit de lucht vanwege een faillissement van Stichting Binnenstad Arnhem. In het Korenkwartier zijn nu vijf wifi-punten en er zijn er zo’n 50 nodig om dekking voor de gehele binnenstad te krijgen. Ziggo bouwt deze nieuwe straatkasten.

Door het gratis wifi-netwerk krijgt de hele binnenstad een impuls en wordt deze aantrekkelijker voor bewoners, bezoekers en toeristen. Het is ook een steun voor lokale ondernemers. “Het netwerk is straks ook goed in te zetten voor de studenten in de stad, met speciaal op hen gerichte websites. Op dit moment lopen er gesprekken met Platform Binnenstad Arnhem, gemeente Arnhem en Ziggo om op korte termijn het netwerk uit te rollen.”

Arnhemcentrum.nl

Tegelijkertijd wordt de website www.arnhemcentrum.nl ontwikkeld. Daar zijn straks alle winkels, organisaties en bedrijven uit de binnenstad te vinden. De bedoeling is om op termijn de website meertalig te maken. De kosten worden momenteel gedragen door Smartvertizing. “Omdat wij hierin geloven en willen laten zien dat het werkt”, zegt Driessen daarover.

Driessen zegt dat centrum-ondernemersvereniging CCA steun aan deze plannen. “Daar ben ik erg blij mee.” Uit enquêtes blijkt volgens hem 80 procent van de bezoekers gebruik wil maken van gratis stadswifi. Van hen zegt 38 procent zegt langer te willen verblijven als er een stabiel wifinetwerk ligt.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Date for 2 banner onderzijde 28816-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhemmer aangehouden om mensenhandel

politie uniform

De politie heeft maandag een 32-jarige Arnhemmer aangehouden bij een actie tegen mensenhandel. Donderdagmiddag liet de politie weten dat ze Arnhem in actie zijn gekomen op drie adressen in de wijken Malburgen en De Laar. de woningen zijn doorzocht.

Het team Mensenhandel van de politie deed al langer onderzoek naar deze man. Hij zou verschillende vrouwen hebben gedwongen in de prostitutie te werken. Daarbij zouden geweld en bedreigingen niet zijn geschuwd. Dat is opgevallen.

Harde criminaliteit

Burgers hebben de politie gebeld. Dit leidde tot een onderzoek en het optreden van maandag. “Mensenhandel is harde criminaliteit en een schending van de rechten van de mens. De politie neemt het daarom hoog op als –meestal vrouwen en meisjes- worden uitgebuit of onder dwang bepaalde dingen moeten doen waarvoor ze niet kiezen en waar andere mensen van profiteren.”

Los van recherche-onderzoeken onderneemt de politie op meer terreinen actie tegen mensenhandel. Zo wordt er op regelmatige basis toezicht gehouden op bordelen, clubs en escortbedrijven. Daarbij wordt er gecontroleerd op illegaliteit, vergunningsvoorwaarden, de leeftijd en de mate van dwang. Ook begeleidt de politie slachtoffers tijdens de juridische procedure.

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair