Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Gratis wifi in Arnhemse binnenstad komt weer terug

gratis wifi

Gratis wifi in de Arnhemse binnenstad komt in de nabije toekomst weer terug. Dat zegt Raymond Driessen van bureau Smartvertizing. Bezoekers van het Korenkwartier in Arnhem kunnen sinds kort al gebruik maken van gratis wifi. Dit netwerk is aangelegd door kabelbedrijf Ziggo. Bureau Smartvertizing exploiteert dit. Bijzonder is volgens Driessen dat Ziggo actief betrokken is bij het project en ook zelf heeft geïnvesteerd in het gratis wifi-netwerk.

De wifi rond de Korenmarkt is een pilot, zegt de creative director van Smartvertizing BV. “Bezoekers die de Korenmarkt opkomen en op hun smartphone kijken, kunnen kiezen voor onze gratis wifi. Dat zijn er nu al zo’n 1.200 per dag. Via de website www.korenkwartier.nl, die ze automatisch zien als ze de gratis wifi accepteren, vinden ze relevante en actuele informatie over het Korenkwartier en alle ondernemers daar.”

Groene wifi-zones

“Daarnaast zijn we bezig het oude netwerk van Wireless Arnhem over te nemen en deze te verplaatsen, om zo groene wifi-zones in de stadsparken te krijgen”, vertelt Driessen verder. Dat gebeurt volgens hem in samenwerking met Wireless Arnhem. Vorig jaar ging het wifi-netwerk uit de lucht vanwege een faillissement van Stichting Binnenstad Arnhem. In het Korenkwartier zijn nu vijf wifi-punten en er zijn er zo’n 50 nodig om dekking voor de gehele binnenstad te krijgen. Ziggo bouwt deze nieuwe straatkasten.

Door het gratis wifi-netwerk krijgt de hele binnenstad een impuls en wordt deze aantrekkelijker voor bewoners, bezoekers en toeristen. Het is ook een steun voor lokale ondernemers. “Het netwerk is straks ook goed in te zetten voor de studenten in de stad, met speciaal op hen gerichte websites. Op dit moment lopen er gesprekken met Platform Binnenstad Arnhem, gemeente Arnhem en Ziggo om op korte termijn het netwerk uit te rollen.”

Arnhemcentrum.nl

Tegelijkertijd wordt de website www.arnhemcentrum.nl ontwikkeld. Daar zijn straks alle winkels, organisaties en bedrijven uit de binnenstad te vinden. De bedoeling is om op termijn de website meertalig te maken. De kosten worden momenteel gedragen door Smartvertizing. “Omdat wij hierin geloven en willen laten zien dat het werkt”, zegt Driessen daarover.

Driessen zegt dat centrum-ondernemersvereniging CCA steun aan deze plannen. “Daar ben ik erg blij mee.” Uit enquêtes blijkt volgens hem 80 procent van de bezoekers gebruik wil maken van gratis stadswifi. Van hen zegt 38 procent zegt langer te willen verblijven als er een stabiel wifinetwerk ligt.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Date for 2 banner onderzijde 28816-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour in Musis

foto: Musis en Stadstheater

Zondag 23 september om 15:00 komt Harry Bannink, Frank Groothof en Gijs Groenteman naar Arnhem komen. Er wordt een avond vol verhalen vertelt en liederen gemaakt in de parkzaal van Musis.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Meer informatie of kaartjes kopen? Check hier!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gemeenteraad: ‘Air B&B meld u’

hotel molendal arnhem
foto: hotel molendal arnhem

Woensdag avond is in de gemeenteraad de meldplicht voor Air B&B besproken. De VVD maakt zich zorgen over de eerlijke speelveld voor hotels en Air B&B’s De ruime meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van dit idee. De VVD heeft dit voorstel gedaan omdat ze graag een eerlijk speelveld willen creëren voor alle organisaties of personen die overnachtingen aanbieden.

Volgens het VVD-raadslid Bas van Es is er geen eerlijk speelveld voor hotels en Air B&B’s. Zo moeten hotels straks toeristenbelasting betalen, allerlei vergunningen aanvragen, brandveiligheidssystemen in huis hebben, etc. Personen die hun woning ter beschikking stellen bij sites zoals Marktplaats en Airbnb hoeven in theorie niets te doen. Ook Lammert de Vries van HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) vind het niet eerlijk. “Eigenaren van Air B&B kunnen bijvoorbeeld huursubsidie aanvragen, terwijl hoteleigenaren dit niet kunnen voor hun hotel.”

Hoe groot zijn de problemen?

Hoe groot de problemen zijn door de komst van Air B&B is onduidelijk. “Er is geen zicht op de grootte van de problematiek. Maar Arnhem is geen Amsterdam.” reageerde Lammert de Vries op de vraag van Groenlinks-raadlid Gemici. Volgens de gemeente zijn er maar 4 klachten binnen gekomen over Air B&B. VVD-raadslid Bas van Es vult aan met een casus waar een villa staat in Arnhem met 22 kamers. Deze wordt gerund door een man uit het westen van het land. “Dit is geen Air B&B maar gewoon een hotel.” aldus het VVD-raadslid. Volgens het VVD-raadslid zijn er op de piekmomenten in de zomerperiode ruim 200 – 400 Air B&B eenheden beschikbaar in Arnhem.

Niet naleven van de regels

Ook worden regels niet structureel nageleefd. SP-raadslid Gerrie Elfrink vroeg of er niet juist meer geïnvesteerd moet worden in meer  handhavers. “Ja, dat zou zeker wenselijk zijn. Maar we zouden nu met de huidige aantal handhavers kunnen afhandelen.” verdedigde Bas van Es zijn standpunt. Volgens het SP-raadslid is dit zeer onwenselijk. De partij ziet liever de handhavers bij de echte problemen in de Arnhemse gemeenschap.

Meerderheid voor meldplicht

Twaalf raadsleden van D66, CDA, PvdD en SP zijn niet eens met het voorstel van de VVD-raadslid en zullen volgende week tegen het voorstel stemmen. De 27 raadsleden van Arnhem Centraal, Partij voor de Arbeid, VVD, Denk Verenigd Arnhem, GroenLinks, PVV en ChristenUnie zullen voorstemmen. Daarmee wil de meerderheid van de gemeenteraad dat eigenaren van Air B&B zich gaan melden bij de gemeente.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair