Beginpagina Nieuws Archief Gratis wifi in Arnhemse binnenstad komt weer terug

Gratis wifi in Arnhemse binnenstad komt weer terug

6 min leestijd
0
gratis wifi

Gratis wifi in de Arnhemse binnenstad komt in de nabije toekomst weer terug. Dat zegt Raymond Driessen van bureau Smartvertizing. Bezoekers van het Korenkwartier in Arnhem kunnen sinds kort al gebruik maken van gratis wifi. Dit netwerk is aangelegd door kabelbedrijf Ziggo. Bureau Smartvertizing exploiteert dit. Bijzonder is volgens Driessen dat Ziggo actief betrokken is bij het project en ook zelf heeft geïnvesteerd in het gratis wifi-netwerk.

De wifi rond de Korenmarkt is een pilot, zegt de creative director van Smartvertizing BV. “Bezoekers die de Korenmarkt opkomen en op hun smartphone kijken, kunnen kiezen voor onze gratis wifi. Dat zijn er nu al zo’n 1.200 per dag. Via de website www.korenkwartier.nl, die ze automatisch zien als ze de gratis wifi accepteren, vinden ze relevante en actuele informatie over het Korenkwartier en alle ondernemers daar.”

Groene wifi-zones

“Daarnaast zijn we bezig het oude netwerk van Wireless Arnhem over te nemen en deze te verplaatsen, om zo groene wifi-zones in de stadsparken te krijgen”, vertelt Driessen verder. Dat gebeurt volgens hem in samenwerking met Wireless Arnhem. Vorig jaar ging het wifi-netwerk uit de lucht vanwege een faillissement van Stichting Binnenstad Arnhem. In het Korenkwartier zijn nu vijf wifi-punten en er zijn er zo’n 50 nodig om dekking voor de gehele binnenstad te krijgen. Ziggo bouwt deze nieuwe straatkasten.

Door het gratis wifi-netwerk krijgt de hele binnenstad een impuls en wordt deze aantrekkelijker voor bewoners, bezoekers en toeristen. Het is ook een steun voor lokale ondernemers. “Het netwerk is straks ook goed in te zetten voor de studenten in de stad, met speciaal op hen gerichte websites. Op dit moment lopen er gesprekken met Platform Binnenstad Arnhem, gemeente Arnhem en Ziggo om op korte termijn het netwerk uit te rollen.”

Arnhemcentrum.nl

Tegelijkertijd wordt de website www.arnhemcentrum.nl ontwikkeld. Daar zijn straks alle winkels, organisaties en bedrijven uit de binnenstad te vinden. De bedoeling is om op termijn de website meertalig te maken. De kosten worden momenteel gedragen door Smartvertizing. “Omdat wij hierin geloven en willen laten zien dat het werkt”, zegt Driessen daarover.

Driessen zegt dat centrum-ondernemersvereniging CCA steun aan deze plannen. “Daar ben ik erg blij mee.” Uit enquêtes blijkt volgens hem 80 procent van de bezoekers gebruik wil maken van gratis stadswifi. Van hen zegt 38 procent zegt langer te willen verblijven als er een stabiel wifinetwerk ligt.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Date for 2 banner onderzijde 28816-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Archief

Bekijk ook

Vitesse schiet niets op met 1-1 bij Zulte Waregem

Vitesse heeft aan het uitduel met Zulte Waregem in de Europa League een punt overgehouden.…