Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

App moet bereikbaarheid regio verbeteren

Willemstunnel

De provincie Gelderland wil met een app knelpunten in het verkeer in de regio Arnhem-Nijmegen oplossen. Die toepassing voor iPhone en Android is deze zaterdag verschenen. Met een campagne en deze Vély-app wil de provincie meer inzicht krijgen in verkeersgedrag van bewoners. Die krijgen in ruil een ‘slim reisadvies’, aldus de provinciewoordvoering.

Wie in de regio Arnhem-Nijmegen woont of werkt kan volgens Gelderland zelf op deze manier meewerken aan minder files. De Vély-app meet vijf weken lang de reis en hoe de reiziger die ervaart. Na die tijd stopt de app en krijgt de gebruiker een persoonlijk reisadvies.

Bemoedigende reacties

“Tussendoor geeft de app leuke en bemoedigende reacties én kun je waardebonnen winnen”, belooft de provincie. “Via een campagne benaderen we zoveel mogelijk mensen. Hoe meer mensen meedoen hoe beter!”

De Vély-app is beschikbaar voor iPhone en Android, legt de proviciewoordvoerder uit. “Je geeft aan met welk vervoermiddel je reist én hoe je je reis ervaart. Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig om met de gegevens. We gebruiken de gegevens alleen voor dit project en ze worden anoniem opgeslagen en verwerkt.”

Slimmer

De Vély-campagne is een initiatief van de provincie Gelderland en gemeenten Arnhem en Nijmegen. Opzet is dat er meer inzicht komt in het reisgedrag van inwoners. Daarbij gaat het vooral om de dagelijkse reis van huis naar werk, school en studie. “Met behulp van deze en andere gegevens bedenken we maatregelen om knelpunten op te lossen en mensen te stimuleren om slimmer te reizen.”

De regio Arnhem-Nijmegen moet zo beter bereikbaar worden. De Vély-app is één van de projecten van Slimopweg. Slimopweg is onderdeel van de landelijke aanpak Beter Benutten.


Meer nieuws uit Arnhem?

led lamp webshop versie 2-01

Reacties

Reacties

Archief

Hoogste groei Gelderse economie in 10 jaar

werk kantoor
De werkeloosheid blijft dalen. - Foto: CC0

De Gelderse economie groeide in 2017 met 3,1 procent. Dat is hoogste groei in 10 jaar tijd. Dat blijkt uit de Econometer van het Bureau Economisch Onderzoek van provincie Gelderland. In het vierde kwartaal groeide het BBP (bruto binnenlands product) met 2,9 procent.

De groei is met name toe te schrijven aan investeringen in woningen, machines en installaties en de export. De bouwsector en de industrie groeiden dan ook sterk in 2017.

Werkloosheid daalt

De werkloosheid in Gelderland blijft dalen. Met 3,7 procent zit Gelderland bijna weer op het niveau van voor de crisis. Toen werden  de laagste werkloosheidspercentages ooit gemeten. De werkloosheid in Gelderland is lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3 procent.

De industrie in Gelderland blijft het goed doen. Een belangrijke reden is de recordhoogte van het ondernemersvertrouwen in de Duitse industrie. De Duitse industrie is de belangrijkste afzetmarkt voor de industrie. De gunstige ontwikkelingen daar zorgen ervoor dat de industriële export vanuit Gelderland blijft groeien.

Omzetgroei daalt

Het percentage Gelderse bedrijven met omzetgroei is iets gedaald, Maar ze zitten nog altijd 2 procent boven het landelijk gemiddelde. Na een forse daling lijkt het aantal faillissementen in Gelderland te stabiliseren op het niveau van 2008, vlak voor de crisis.

Het ondernemersvertrouwen blijft ongekend hoog in zowel Gelderland als Nederland. Gelderse ondernemers geven aan dat zij hun winst de afgelopen 3 maanden hebben zien stijgen. En zij verwachten de komende 3 maanden hun personeelsbestand uit te breiden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair