Connect with us
He Komaan

Archief

App moet bereikbaarheid regio verbeteren

Willemstunnel

De provincie Gelderland wil met een app knelpunten in het verkeer in de regio Arnhem-Nijmegen oplossen. Die toepassing voor iPhone en Android is deze zaterdag verschenen. Met een campagne en deze Vély-app wil de provincie meer inzicht krijgen in verkeersgedrag van bewoners. Die krijgen in ruil een ‘slim reisadvies’, aldus de provinciewoordvoering.

Wie in de regio Arnhem-Nijmegen woont of werkt kan volgens Gelderland zelf op deze manier meewerken aan minder files. De Vély-app meet vijf weken lang de reis en hoe de reiziger die ervaart. Na die tijd stopt de app en krijgt de gebruiker een persoonlijk reisadvies.

Bemoedigende reacties

“Tussendoor geeft de app leuke en bemoedigende reacties én kun je waardebonnen winnen”, belooft de provincie. “Via een campagne benaderen we zoveel mogelijk mensen. Hoe meer mensen meedoen hoe beter!”

De Vély-app is beschikbaar voor iPhone en Android, legt de proviciewoordvoerder uit. “Je geeft aan met welk vervoermiddel je reist én hoe je je reis ervaart. Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig om met de gegevens. We gebruiken de gegevens alleen voor dit project en ze worden anoniem opgeslagen en verwerkt.”

Slimmer

De Vély-campagne is een initiatief van de provincie Gelderland en gemeenten Arnhem en Nijmegen. Opzet is dat er meer inzicht komt in het reisgedrag van inwoners. Daarbij gaat het vooral om de dagelijkse reis van huis naar werk, school en studie. “Met behulp van deze en andere gegevens bedenken we maatregelen om knelpunten op te lossen en mensen te stimuleren om slimmer te reizen.”

De regio Arnhem-Nijmegen moet zo beter bereikbaar worden. De Vély-app is één van de projecten van Slimopweg. Slimopweg is onderdeel van de landelijke aanpak Beter Benutten.


Meer nieuws uit Arnhem?

led lamp webshop versie 2-01

Reacties

Reacties

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Provincie vervangt oude laanbomen Koningsweg

Foto: Google StreetView

Provincie Gelderland vervangt deze maand ongeveer honderd laanbomen langs de Koningsweg (N311) in Arnhem. Een kwart van de laanbomen heeft een slechte vitaliteit en kan het bij de eerstvolgende storm zomaar begeven. De oude bomen worden deze maand gekapt en vervangen door nieuwe bomen.

Herstel Bomenlaan

De bomen staan tussen de aansluiting met de N310 en Droompark Hoge Veluwe. Na het kappen plant de provincie nieuwe bomen terug. Deze komen wel wat verder van de weg te staan. Tussen de N310 en de aansluiting met de A50 zijn de afgelopen jaren meer laanbomen vervangen om deze waardevolle bomenlanen te behouden.

Groot onderhoud

De provincie combineert het herstellen van deze bomenlaan met het groot onderhoud aan de Koningsweg (N311). Deze werkzaamheden starten naar verwachting in april/mei. Tijdens het groot onderhoud worden een aantal maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het verlagen van de maximum toegestane snelheid van 80 km/u naar 60km/u is daar onderdeel van.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair