Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Dieren moeten verhuizen voor Burgers Mangrove

Pangasius wijkt voor Mangrove

Vogels, reptielen en vissen moeten in Burgers Zoo wijken voor de nieuwe attractie Burgers Mangrove. Deze week verhuizen in totaal 240 dieren naar andere dierenparken in Europa. Volgens een strikt bouwschema begint precies een week na de transporten de sloop van de bestaande dierverblijven op deze locatie, zo laat de Arnhemse dierentuin weten.

Een groot deel van de huidige vogelafdeling verdwijnt. Biologen van het Koninklijke Burgers Zoo zijn maanden bezig geweest om voor alle vertrekkende dieren goede dierenparken te vinden. Het dierenpark blijft over een omvangrijke vogelcollectie beschikken. “In de zogeheten ecodisplays als Bush, Desert en Safari nemen tientallen vogelsoorten een belangrijke positie in.”

Deel vogels blijft

Bovendien blijft een deel van de huidige vogelafdeling bestaan, aldus Burgers Zoo. Daar zijn volgens de dierentuin straks onder meer flamingo’s, monniksgieren, tragopanen, neushoornvogels en incagaaien te bewonderen. Tenslotte verhuizen diverse vogelsoorten naar andere delen van het park waar zij in de ecodisplays worden geïntegreerd.

De bezoekers moeten een nog completere beleving van deze natuurgebieden krijgen, vindt Burgers. “Zo krijgen de roze pelikanen bijvoorbeeld een nieuw verblijf op de Safari, versterken de oranje voorhoofdvruchtenduiven en de witoorkatvogels de collectie van de Bush en blijft de dierentuin achter de schermen onder andere kweken met prachtvruchtenduiven.”

Grootste ter wereld

Burgers’ Mangrove wordt volgens Burgers Zoo grootste overdekte mangrove ter wereld. “Daar zeekoeien, vlinders, krabben, vogels, vissen en reptielen in grote vrijheid leven.”

Biologen van Burgers’ Zoo zijn al maandenlang bezig om voor elke vertrekkende vogel-, vis- of reptielsoort de beste bestemming te vinden binnen Europese collega-dierenparken. Sommige diersoorten zijn zeer gewild en makkelijk uit te plaatsen, maar van andere diersoorten zijn er reeds veel dieren in de Europese dierentuinpopulatie aanwezig en is het lastiger om een goede bestemming te vinden.

Geschikte dierenparken

Dankzij de nauwe samenwerking binnen de Nederlandse en Europese dierentuinverenigingen NVD en EAZA zijn volgens Burgers Zoo uiteindelijk voor alle dieren geschikte dierenparken gevonden. “Het plannen van de transporten vormt een aanvullende logistieke uitdaging, maar dankzij nauwkeurige planning en coördinatie is ook deze puzzel opgelost.”


Meer nieuws uit Arnhem?

led lamp webshop versie 2-01

Reacties

Reacties

Archief

Hoogste groei Gelderse economie in 10 jaar

werk kantoor
De werkeloosheid blijft dalen. - Foto: CC0

De Gelderse economie groeide in 2017 met 3,1 procent. Dat is hoogste groei in 10 jaar tijd. Dat blijkt uit de Econometer van het Bureau Economisch Onderzoek van provincie Gelderland. In het vierde kwartaal groeide het BBP (bruto binnenlands product) met 2,9 procent.

De groei is met name toe te schrijven aan investeringen in woningen, machines en installaties en de export. De bouwsector en de industrie groeiden dan ook sterk in 2017.

Werkloosheid daalt

De werkloosheid in Gelderland blijft dalen. Met 3,7 procent zit Gelderland bijna weer op het niveau van voor de crisis. Toen werden  de laagste werkloosheidspercentages ooit gemeten. De werkloosheid in Gelderland is lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3 procent.

De industrie in Gelderland blijft het goed doen. Een belangrijke reden is de recordhoogte van het ondernemersvertrouwen in de Duitse industrie. De Duitse industrie is de belangrijkste afzetmarkt voor de industrie. De gunstige ontwikkelingen daar zorgen ervoor dat de industriële export vanuit Gelderland blijft groeien.

Omzetgroei daalt

Het percentage Gelderse bedrijven met omzetgroei is iets gedaald, Maar ze zitten nog altijd 2 procent boven het landelijk gemiddelde. Na een forse daling lijkt het aantal faillissementen in Gelderland te stabiliseren op het niveau van 2008, vlak voor de crisis.

Het ondernemersvertrouwen blijft ongekend hoog in zowel Gelderland als Nederland. Gelderse ondernemers geven aan dat zij hun winst de afgelopen 3 maanden hebben zien stijgen. En zij verwachten de komende 3 maanden hun personeelsbestand uit te breiden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair