Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Recordaantal deelnemers Bridge to Bridge

wateruitdeling bridge to bridge

Een recordaantal lopers heeft dit jaar meegedaan aan 31e editie van Bridge to Bridge-loop. Ongeveer 5.600 deelnemers heeft zich ingeschreven voor een van de onderdelen, zo laat de organisatie weten. Dit jaar neemt bovendien een recordaantal kinderen (787 inschrijvingen) deel aan de MediaMarkt KidsRun. Ook voor de dit looponderdeel voor kinderen geldt dat het record van vorig jaar – 664 deelnemers in 2014 – is gesneuveld.

De jongste deelnemer dit jaar was met twee jaar en negen maanden Mara Som, de dochter van voormalig Europees kampioen op de 800 meter Bram Som. De oudste loper die zich heeft ingeschreven is Wout van Wieringen met 83 jaar. De Menzis 3 Engelse Mijl was traditioneel met ruim 1.400 aanmeldingen de meest populaire afstandDate for 2 banner onderzijde 28816-01

Dit zijn de winnaars van deze 31e editie van de Rabo Bridge to Bridge.

MediaMarkt Kidsrun 1EM meisjes:
1e Naomi van Wolferen
2e Mare Versluis
3e Yara Heideveld

MediaMarkt Kidsrun 1EM jongens:
1e Ipe Verbrugge
2e Tycho Hoekjan
3e Ziggy Peelen

MediaMarkt Kidsrun 2EM meisjes:
1e Bridget Konings
2e Demi Konings
3e Therese de Boer

Bij van Kleef

MediaMarkt Kidsrun 2EM jongens:
1e Maxwell Bayer
2e Karel van der Poel
3e Volkan Kodden

Van Wijnen 6EM vrouwen:
1e Eline de Jong
2e Suzanne Mulders-Broxterman
3e Monique Nijkamp

Van Wijnen 6EM mannen:
1e Gert-Jan Lieffers
2e Kees Adema
3e Erwin Reijmer

Airborne Memorial 10EM vrouwen:
1e Lineke Kroon
2e Ilonka Wolswinkel
3e Floortje Gierman

Airborne Memorial 10EM mannen:
1e Eyob van Lent
2e Daan Reintjes
3e Rik Wolswinkel

Menzis 3EM vrouwen:
1e Anna Hightower
2e Saskia Weinans
3e Lia Wijnberger

Menzis 3EM mannen:
1e Frank Futselaar
2e Edwin Wissema
3e Justin Meerenburg

Businessrun 6EM:
1e Van Amerongen team 1
2e Runnersworld Arnhem
3e Rijnstate team 5

Businessrun 10EM
1e Fysiotherapie Rijnkade
2e Runnersworld Arnhem
3e Running Team Arnhem 4

Business Run 3EM
1e Runnersworld Arnhem
2e Fysiotherapie Rijnkade
3e Van Amerongen team 1

Ik hou van Arnhem feliciteert alle winnaars en heeft respect voor iedereen die heeft meegelopen!

Meer nieuws uit Arnhem?


13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Hoogste groei Gelderse economie in 10 jaar

werk kantoor
De werkeloosheid blijft dalen. - Foto: CC0

De Gelderse economie groeide in 2017 met 3,1 procent. Dat is hoogste groei in 10 jaar tijd. Dat blijkt uit de Econometer van het Bureau Economisch Onderzoek van provincie Gelderland. In het vierde kwartaal groeide het BBP (bruto binnenlands product) met 2,9 procent.

De groei is met name toe te schrijven aan investeringen in woningen, machines en installaties en de export. De bouwsector en de industrie groeiden dan ook sterk in 2017.

Werkloosheid daalt

De werkloosheid in Gelderland blijft dalen. Met 3,7 procent zit Gelderland bijna weer op het niveau van voor de crisis. Toen werden  de laagste werkloosheidspercentages ooit gemeten. De werkloosheid in Gelderland is lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3 procent.

De industrie in Gelderland blijft het goed doen. Een belangrijke reden is de recordhoogte van het ondernemersvertrouwen in de Duitse industrie. De Duitse industrie is de belangrijkste afzetmarkt voor de industrie. De gunstige ontwikkelingen daar zorgen ervoor dat de industriële export vanuit Gelderland blijft groeien.

Omzetgroei daalt

Het percentage Gelderse bedrijven met omzetgroei is iets gedaald, Maar ze zitten nog altijd 2 procent boven het landelijk gemiddelde. Na een forse daling lijkt het aantal faillissementen in Gelderland te stabiliseren op het niveau van 2008, vlak voor de crisis.

Het ondernemersvertrouwen blijft ongekend hoog in zowel Gelderland als Nederland. Gelderse ondernemers geven aan dat zij hun winst de afgelopen 3 maanden hebben zien stijgen. En zij verwachten de komende 3 maanden hun personeelsbestand uit te breiden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair