Connect with us
He Komaan

Archief

Recordaantal deelnemers Bridge to Bridge

wateruitdeling bridge to bridge

Een recordaantal lopers heeft dit jaar meegedaan aan 31e editie van Bridge to Bridge-loop. Ongeveer 5.600 deelnemers heeft zich ingeschreven voor een van de onderdelen, zo laat de organisatie weten. Dit jaar neemt bovendien een recordaantal kinderen (787 inschrijvingen) deel aan de MediaMarkt KidsRun. Ook voor de dit looponderdeel voor kinderen geldt dat het record van vorig jaar – 664 deelnemers in 2014 – is gesneuveld.

De jongste deelnemer dit jaar was met twee jaar en negen maanden Mara Som, de dochter van voormalig Europees kampioen op de 800 meter Bram Som. De oudste loper die zich heeft ingeschreven is Wout van Wieringen met 83 jaar. De Menzis 3 Engelse Mijl was traditioneel met ruim 1.400 aanmeldingen de meest populaire afstandDate for 2 banner onderzijde 28816-01

Dit zijn de winnaars van deze 31e editie van de Rabo Bridge to Bridge.

MediaMarkt Kidsrun 1EM meisjes:
1e Naomi van Wolferen
2e Mare Versluis
3e Yara Heideveld

MediaMarkt Kidsrun 1EM jongens:
1e Ipe Verbrugge
2e Tycho Hoekjan
3e Ziggy Peelen

MediaMarkt Kidsrun 2EM meisjes:
1e Bridget Konings
2e Demi Konings
3e Therese de Boer

Bij van Kleef

MediaMarkt Kidsrun 2EM jongens:
1e Maxwell Bayer
2e Karel van der Poel
3e Volkan Kodden

Van Wijnen 6EM vrouwen:
1e Eline de Jong
2e Suzanne Mulders-Broxterman
3e Monique Nijkamp

Van Wijnen 6EM mannen:
1e Gert-Jan Lieffers
2e Kees Adema
3e Erwin Reijmer

Airborne Memorial 10EM vrouwen:
1e Lineke Kroon
2e Ilonka Wolswinkel
3e Floortje Gierman

Airborne Memorial 10EM mannen:
1e Eyob van Lent
2e Daan Reintjes
3e Rik Wolswinkel

Menzis 3EM vrouwen:
1e Anna Hightower
2e Saskia Weinans
3e Lia Wijnberger

Menzis 3EM mannen:
1e Frank Futselaar
2e Edwin Wissema
3e Justin Meerenburg

Businessrun 6EM:
1e Van Amerongen team 1
2e Runnersworld Arnhem
3e Rijnstate team 5

Businessrun 10EM
1e Fysiotherapie Rijnkade
2e Runnersworld Arnhem
3e Running Team Arnhem 4

Business Run 3EM
1e Runnersworld Arnhem
2e Fysiotherapie Rijnkade
3e Van Amerongen team 1

Ik hou van Arnhem feliciteert alle winnaars en heeft respect voor iedereen die heeft meegelopen!

Meer nieuws uit Arnhem?


13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Provincie vervangt oude laanbomen Koningsweg

Foto: Google StreetView

Provincie Gelderland vervangt deze maand ongeveer honderd laanbomen langs de Koningsweg (N311) in Arnhem. Een kwart van de laanbomen heeft een slechte vitaliteit en kan het bij de eerstvolgende storm zomaar begeven. De oude bomen worden deze maand gekapt en vervangen door nieuwe bomen.

Herstel Bomenlaan

De bomen staan tussen de aansluiting met de N310 en Droompark Hoge Veluwe. Na het kappen plant de provincie nieuwe bomen terug. Deze komen wel wat verder van de weg te staan. Tussen de N310 en de aansluiting met de A50 zijn de afgelopen jaren meer laanbomen vervangen om deze waardevolle bomenlanen te behouden.

Groot onderhoud

De provincie combineert het herstellen van deze bomenlaan met het groot onderhoud aan de Koningsweg (N311). Deze werkzaamheden starten naar verwachting in april/mei. Tijdens het groot onderhoud worden een aantal maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het verlagen van de maximum toegestane snelheid van 80 km/u naar 60km/u is daar onderdeel van.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair