Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Weer Bridge to Liberation Experience bij John Frostbrug

bridge to liberation 2015

De omgeving van de John Frostbrug staat vrijdag weer in het teken van de Bridge to Liberation Experience. Deze maand is het 72 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Daarop dwong de bezetter alle inwoners van Arnhem om te evacueren. De gemeente waarschuwt omwonenden voor geluidshinder, ook op donderdag, en verkeershinder.

Tijdens het event staan duizenden mensen op een historische plek stil bij wat oorlog met ze doet; wat vrijheid betekent en wordt bewustwording gecreëerd voor de toekomst. Het Gelders Orkest neemt Glennis Grace, Remy van Kesteren, Willeke Alberti en Michael Prins mee in een muzikale reis over liefde in oorlogstijd. De dans wordt verzorgd door Introdans en ArtEZ Dansacademie. De Bridge to Liberation Experience is er voor iedereen en is gratis te bezoeken.

Programma

  • 19.00 uur: de traditionele herdenking in aanwezigheid van de veteranen op het Airborneplein
  • 20.30 uur: multimediaspektakel Bridge to Liberation Experience op de John Frostbrug
  • 22.30 uur: einde

Geluid

Op donderdag 15 september zijn er repetities en wordt de techniek getest. Dat laat de gemeente Arnhem weten. Tussen 14.00 uur en 22.00 uur worden er geluidstesten uitgevoerd. Te horen zijn explosies en het luchtalarm uit de oorlogstijd. In de avond gaat het licht op de John Frostbrug uit. Het verkeer ondervindt hier geen hinder van.

Verkeershinder

  • Berenkuil vanaf 17.30 uur tot 20.00 uur
  • John Frostbrug is in beide richtingen van 18.15 tot 22.30 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer
  • Het fietspad van noord naar zuid is vanaf 18.00 uur afgesloten.
  • Het fietspad van Arnhem zuid naar noord is vanaf 20.00 uur, tijdens de Bridge to Liberation Experience, afgesloten.
  • Eusebiusplein vanaf de Rodenburgstraat tot aan de Eusebiusbuitensingel vanaf 19.45 uur afgesloten
  • De Oranjewachtstraat is tussen 19.30 uur – 22.30 uur afgesloten.

Meer informatie is te vinden op Bridgetoliberation.nl.

.

Meer nieuws uit Arnhem?

Tickets winnen voor het Openluchtmuseum? Vul ons lezersonderzoek in!


Date for 2 banner onderzijde 28816-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair