Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Weer Bridge to Liberation Experience bij John Frostbrug

bridge to liberation 2015

De omgeving van de John Frostbrug staat vrijdag weer in het teken van de Bridge to Liberation Experience. Deze maand is het 72 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Daarop dwong de bezetter alle inwoners van Arnhem om te evacueren. De gemeente waarschuwt omwonenden voor geluidshinder, ook op donderdag, en verkeershinder.

Tijdens het event staan duizenden mensen op een historische plek stil bij wat oorlog met ze doet; wat vrijheid betekent en wordt bewustwording gecreëerd voor de toekomst. Het Gelders Orkest neemt Glennis Grace, Remy van Kesteren, Willeke Alberti en Michael Prins mee in een muzikale reis over liefde in oorlogstijd. De dans wordt verzorgd door Introdans en ArtEZ Dansacademie. De Bridge to Liberation Experience is er voor iedereen en is gratis te bezoeken.

Programma

  • 19.00 uur: de traditionele herdenking in aanwezigheid van de veteranen op het Airborneplein
  • 20.30 uur: multimediaspektakel Bridge to Liberation Experience op de John Frostbrug
  • 22.30 uur: einde

Geluid

Op donderdag 15 september zijn er repetities en wordt de techniek getest. Dat laat de gemeente Arnhem weten. Tussen 14.00 uur en 22.00 uur worden er geluidstesten uitgevoerd. Te horen zijn explosies en het luchtalarm uit de oorlogstijd. In de avond gaat het licht op de John Frostbrug uit. Het verkeer ondervindt hier geen hinder van.

Verkeershinder

  • Berenkuil vanaf 17.30 uur tot 20.00 uur
  • John Frostbrug is in beide richtingen van 18.15 tot 22.30 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer
  • Het fietspad van noord naar zuid is vanaf 18.00 uur afgesloten.
  • Het fietspad van Arnhem zuid naar noord is vanaf 20.00 uur, tijdens de Bridge to Liberation Experience, afgesloten.
  • Eusebiusplein vanaf de Rodenburgstraat tot aan de Eusebiusbuitensingel vanaf 19.45 uur afgesloten
  • De Oranjewachtstraat is tussen 19.30 uur – 22.30 uur afgesloten.

Meer informatie is te vinden op Bridgetoliberation.nl.

.

Meer nieuws uit Arnhem?

Tickets winnen voor het Openluchtmuseum? Vul ons lezersonderzoek in!


Date for 2 banner onderzijde 28816-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair