Beginpagina Nieuws Archief Boris Johnson naar Slag om Arnhem-herdenking

Boris Johnson naar Slag om Arnhem-herdenking

3 min leestijd
0
Boris Johnson

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson komt vrijdag met zijn Nederlandse collega Bert Koenders naar Oosterbeek en Arnhem. Eerst bezoeken ze een Britse herdenking van de Slag om Arnhem bij de militaire begraafplaats te Oosterbeek. Daarna spreken ze in de Eusebiuskerk in Arnhem tijdens de Bridge to the Future-conferentie.

Bij de militaire herdenkingsceremonie zijn Britse en Nederlandse militairen aanwezig. De Britten hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens de operatie Market Garden. Koenders en Johnson zullen en marge van de herdenking ook met elkaar spreken over gezamenlijke doelen en belangen in Europa, aldus het ministerie. Ook andere actuele onderwerpen, zoals de situatie in Syrië, Turkije en de strijd tegen terreurorganisatie ISIS staan op de agenda.

Omstreden

Boris Johnson is vooral bekend vanwege zijn omstreden rol in de aanloop van het Britse EU-referendum eerder dit jaar. Daar voerde hij het zogeheten Brexit-kamp aan. Eerder was de flamboyante conservatief burgemeester van Londen.

Meer nieuws uit Arnhem?

Tickets winnen voor het Openluchtmuseum? Vul ons lezersonderzoek in!


led lamp webshop versie 2-01

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Archief

Bekijk ook

Vitesse schiet niets op met 1-1 bij Zulte Waregem

Vitesse heeft aan het uitduel met Zulte Waregem in de Europa League een punt overgehouden.…