Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Eerste editie Airborne Festival groot succes

Korenmarkt Festival

Twee avonden lang hing er op de Korenmarkt een topsfeer. Vele Arnhemmers en soldaten van over de hele wereld hebben twee dagen lang genoten van de eerste editie van het Airborne Festival. Een afgeladen plein was het resultaat van een succesvolle eerste editie.

‘Beter konden wij niet starten’

Bij een rondgang langs een aantal ondernemers op de Korenmarkt bleek de stemming er al goed in te zitten. Zij zijn blij met de hoge opkomst en de gezellige sfeer op het plein. Vooral de mix van Arnhemmers en soldaten maakte de sfeer bijzonder. Bezoekers waren respectvol naar elkaar.

De eigenaar van Café Barron was blij met de opkomst op de eerste avond. “Beter konden wij niet van start. Hopelijk is het morgen net zo gezellig”, aldus Ron Hofmans. Door de succesvolle eerste avond wisten vele bezoekers de hoop van de café-eigenaar invulling te geven. Want ook de zaterdag was er een goede sfeer en een volle Korenmarkt.

Juiste mix

Veel bezoekers waren vooral blij met de gezellige sfeer en juiste mix van muziek. “Eindelijk niet dat achterlijke house wat wij horen tijdens evenementen zoals Koningsdag, maar gezellige covermuziek. Dit mogen ze vaker doen!”, vindt bezoekster Eva Brouwer (36 jaar). “Dit is Korenmarkt op zijn best! Geen gezeur, prima topsfeertje en lekker bier”, meent Johan van Klaveren (56 jaar).

Ook de Poolse soldaat Stanislaw Wojtek (25 jaar) was zeer te spreken. “Ik ben blij verrast te zien hoe gastvrij Arnhem is. Niet alleen eervolle herdenkingen, maar juist ook dat bijzondere concert bij de John Frostbrug en dit bijzondere feest. Wij vinden dat Arnhemmers heel aardig zijn voor ons.”

Meer nieuws uit Arnhem?

Tickets winnen voor het Openluchtmuseum? Vul ons lezersonderzoek in!


led lamp webshop versie 2-01

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair