Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

HAN zoekt oplossing tekort aan stageplaatsen

HAN

De Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) wil op zoek naar een oplossing voor het probleem van een groep studenten Medische Hulpverlening. Dat zegt bestuurslid Frank Stöteler. Vanwege een tekort aan stageplaatsen lopen die studenten een studievertraging op. Via een gerechtelijke procedure eisen zij daarom een schadevergoeding van in totaal ruim een miljoen euro.

Stöteler zegt deze voorgenomen gang naar de rechter te betreuren. “De HAN hecht aan een goede verstandhouding met haar studenten”, stelt hij. “Wie te maken krijgen met het tekort aan stageplaatsen, wordt gedurende zijn ‘wachttijd’ al financieel ondersteund door het Profileringsfonds van de HAN. Hierover is de HAN continu in gesprek met de betrokken studenten. Ook in de voorlichting aan aankomende studenten is de HAN open over het ontbreken van de zogeheten BIG-registratie.”

Bevoegdheid

Zo’n registratie geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Een aanvraag neemt vaak jaren in beslag, laat de HAN weten. In 2010, bij de start van de nieuwe opleiding Medische Hulpverlening, zijn volgens de hogeschool direct de voorbereidingen getroffen voor de aanvraag bij het ministerie van de wettelijke registratie van het beroep medisch hulpverlener. “Zo’n registratie kan worden aangevraagd door het werkveld. De HAN heeft hierin ondersteund. Toen in 2014 de eerste student is afgestudeerd is de aanvraag formeel ingediend.”

Ondanks alle inspanningen ontbreekt op dit moment deze wettelijke registratie van het beroep medisch hulpverlener nog, zegt de HAN. “Dit heeft helaas invloed op het aantal beschikbare stageplaatsen voor studenten van desbetreffende opleiding. Daarom heeft de HAN de laatste jaren een numerus fixus ingesteld.”

Meer nieuws uit Arnhem?

Tickets winnen voor het Openluchtmuseum? Vul ons lezersonderzoek in!


Date for 2 banner onderzijde 28816-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair