Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Huis van de Maand: Kroonse Wal 75

In Arnhem staan altijd wel bijzondere huizen te koop. Ik hou van Arnhem licht er elke maand één uit.

Zijn bovenwoning aan de Kroonse Wal in De Laar-West bevalt Popke Dillingh prima. Toch willen hij en zijn vrouw Tanya iets anders. “We hebben een kind van anderhalf en we willen er heel graag nog meer. Het liefst zouden we naar een vrijstaand huis willen gaan.”

Aan de buurt ligt het in elk geval niet, verzekert Dillingh. “Die bevalt prima. Het is hier prachtig. De kinderen kunnen goed spelen. Er zijn veel speeltuinen en hier op het woonerf kun je lekker rustig rondlopen.”

kroonse-wal-75-arnhem-22

Ook de stad bevalt de geboren Fries prima. “Het is niet te klein en niet te groot. En er is veel natuur in de omgeving. Voor mijn werk als kapitein op een passagiersschip ligt het ideaal. Voor mensen die in Arnhem werken maar niet perse in de stad willen wonen, starters, jonge families en zelfs studenten is deze woning erg geschikt.”

Balkon

De woning zelf bestaat uit twee woonlagen, plus een bergzolder. Er zijn drie kamers. Waar Dillingh echt trots op is, is op het mooie balkon. Dat onderscheidt dit huis echt van andere woningen in de buurt. “Het ligt lekker in de zon. Ik heb er net een mooi, nieuw vlonderterras aangelegd. Dat hebben de buren niet!”

kroonse-wal-75-arnhem-08 kroonse-wal-75-arnhem-07 kroonse-wal-75-arnhem-06 kroonse-wal-75-arnhem-05 kroonse-wal-75-arnhem-04 kroonse-wal-75-arnhem-02

Op 1 oktober, tijdens de Open Huizendag, kan elke belangstellende een kijkje komen nemen, zegt Dillingh. Verwacht hij die dag veel kijkers? “Ik ga in elk geval extra koffie inslaan”, lacht hij.

kroonse-wal-75-arnhem-14 kroonse-wal-75-arnhem-13 kroonse-wal-75-arnhem-12 kroonse-wal-75-arnhem-11 kroonse-wal-75-arnhem-10 kroonse-wal-75-arnhem-09

Kroonse Wal 75: de feiten

 • Vraagprijs: 131.000 euro
 • Bouwjaar: 1985
 • Woonoppervlakte: 66 vierkante meter; overige ruimte 34 vierkante meter
 • Inhoud: 200 kubieke meter
 • Indeling: 3 kamers, waarvan 2 slaapkamers. Badkamer met douche en wc
 • Energielabel: C

Meer informatie over dit huis? Kijk op Funda.nl.

Reacties

Reacties

Archief

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour in Musis

foto: Musis en Stadstheater

Zondag 23 september om 15:00 komt Harry Bannink, Frank Groothof en Gijs Groenteman naar Arnhem komen. Er wordt een avond vol verhalen vertelt en liederen gemaakt in de parkzaal van Musis.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Meer informatie of kaartjes kopen? Check hier!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gemeenteraad: ‘Air B&B meld u’

hotel molendal arnhem
foto: hotel molendal arnhem

Woensdag avond is in de gemeenteraad de meldplicht voor Air B&B besproken. De VVD maakt zich zorgen over de eerlijke speelveld voor hotels en Air B&B’s De ruime meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van dit idee. De VVD heeft dit voorstel gedaan omdat ze graag een eerlijk speelveld willen creëren voor alle organisaties of personen die overnachtingen aanbieden.

Volgens het VVD-raadslid Bas van Es is er geen eerlijk speelveld voor hotels en Air B&B’s. Zo moeten hotels straks toeristenbelasting betalen, allerlei vergunningen aanvragen, brandveiligheidssystemen in huis hebben, etc. Personen die hun woning ter beschikking stellen bij sites zoals Marktplaats en Airbnb hoeven in theorie niets te doen. Ook Lammert de Vries van HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) vind het niet eerlijk. “Eigenaren van Air B&B kunnen bijvoorbeeld huursubsidie aanvragen, terwijl hoteleigenaren dit niet kunnen voor hun hotel.”

Hoe groot zijn de problemen?

Hoe groot de problemen zijn door de komst van Air B&B is onduidelijk. “Er is geen zicht op de grootte van de problematiek. Maar Arnhem is geen Amsterdam.” reageerde Lammert de Vries op de vraag van Groenlinks-raadlid Gemici. Volgens de gemeente zijn er maar 4 klachten binnen gekomen over Air B&B. VVD-raadslid Bas van Es vult aan met een casus waar een villa staat in Arnhem met 22 kamers. Deze wordt gerund door een man uit het westen van het land. “Dit is geen Air B&B maar gewoon een hotel.” aldus het VVD-raadslid. Volgens het VVD-raadslid zijn er op de piekmomenten in de zomerperiode ruim 200 – 400 Air B&B eenheden beschikbaar in Arnhem.

Niet naleven van de regels

Ook worden regels niet structureel nageleefd. SP-raadslid Gerrie Elfrink vroeg of er niet juist meer geïnvesteerd moet worden in meer  handhavers. “Ja, dat zou zeker wenselijk zijn. Maar we zouden nu met de huidige aantal handhavers kunnen afhandelen.” verdedigde Bas van Es zijn standpunt. Volgens het SP-raadslid is dit zeer onwenselijk. De partij ziet liever de handhavers bij de echte problemen in de Arnhemse gemeenschap.

Meerderheid voor meldplicht

Twaalf raadsleden van D66, CDA, PvdD en SP zijn niet eens met het voorstel van de VVD-raadslid en zullen volgende week tegen het voorstel stemmen. De 27 raadsleden van Arnhem Centraal, Partij voor de Arbeid, VVD, Denk Verenigd Arnhem, GroenLinks, PVV en ChristenUnie zullen voorstemmen. Daarmee wil de meerderheid van de gemeenteraad dat eigenaren van Air B&B zich gaan melden bij de gemeente.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

 • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
 • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
 • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
 • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
 • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

  Meer nieuws?

   

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair