Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Huis van de Maand: Kroonse Wal 75

In Arnhem staan altijd wel bijzondere huizen te koop. Ik hou van Arnhem licht er elke maand één uit.

Zijn bovenwoning aan de Kroonse Wal in De Laar-West bevalt Popke Dillingh prima. Toch willen hij en zijn vrouw Tanya iets anders. “We hebben een kind van anderhalf en we willen er heel graag nog meer. Het liefst zouden we naar een vrijstaand huis willen gaan.”

Aan de buurt ligt het in elk geval niet, verzekert Dillingh. “Die bevalt prima. Het is hier prachtig. De kinderen kunnen goed spelen. Er zijn veel speeltuinen en hier op het woonerf kun je lekker rustig rondlopen.”

kroonse-wal-75-arnhem-22

Ook de stad bevalt de geboren Fries prima. “Het is niet te klein en niet te groot. En er is veel natuur in de omgeving. Voor mijn werk als kapitein op een passagiersschip ligt het ideaal. Voor mensen die in Arnhem werken maar niet perse in de stad willen wonen, starters, jonge families en zelfs studenten is deze woning erg geschikt.”

Balkon

De woning zelf bestaat uit twee woonlagen, plus een bergzolder. Er zijn drie kamers. Waar Dillingh echt trots op is, is op het mooie balkon. Dat onderscheidt dit huis echt van andere woningen in de buurt. “Het ligt lekker in de zon. Ik heb er net een mooi, nieuw vlonderterras aangelegd. Dat hebben de buren niet!”

kroonse-wal-75-arnhem-08 kroonse-wal-75-arnhem-07 kroonse-wal-75-arnhem-06 kroonse-wal-75-arnhem-05 kroonse-wal-75-arnhem-04 kroonse-wal-75-arnhem-02

Op 1 oktober, tijdens de Open Huizendag, kan elke belangstellende een kijkje komen nemen, zegt Dillingh. Verwacht hij die dag veel kijkers? “Ik ga in elk geval extra koffie inslaan”, lacht hij.

kroonse-wal-75-arnhem-14 kroonse-wal-75-arnhem-13 kroonse-wal-75-arnhem-12 kroonse-wal-75-arnhem-11 kroonse-wal-75-arnhem-10 kroonse-wal-75-arnhem-09

Kroonse Wal 75: de feiten

  • Vraagprijs: 131.000 euro
  • Bouwjaar: 1985
  • Woonoppervlakte: 66 vierkante meter; overige ruimte 34 vierkante meter
  • Inhoud: 200 kubieke meter
  • Indeling: 3 kamers, waarvan 2 slaapkamers. Badkamer met douche en wc
  • Energielabel: C

Meer informatie over dit huis? Kijk op Funda.nl.

Reacties

Reacties

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair