Connect with us
He Komaan

Archief

Huis van de Maand: Kroonse Wal 75

In Arnhem staan altijd wel bijzondere huizen te koop. Ik hou van Arnhem licht er elke maand één uit.

Zijn bovenwoning aan de Kroonse Wal in De Laar-West bevalt Popke Dillingh prima. Toch willen hij en zijn vrouw Tanya iets anders. “We hebben een kind van anderhalf en we willen er heel graag nog meer. Het liefst zouden we naar een vrijstaand huis willen gaan.”

Aan de buurt ligt het in elk geval niet, verzekert Dillingh. “Die bevalt prima. Het is hier prachtig. De kinderen kunnen goed spelen. Er zijn veel speeltuinen en hier op het woonerf kun je lekker rustig rondlopen.”

kroonse-wal-75-arnhem-22

Ook de stad bevalt de geboren Fries prima. “Het is niet te klein en niet te groot. En er is veel natuur in de omgeving. Voor mijn werk als kapitein op een passagiersschip ligt het ideaal. Voor mensen die in Arnhem werken maar niet perse in de stad willen wonen, starters, jonge families en zelfs studenten is deze woning erg geschikt.”

Balkon

De woning zelf bestaat uit twee woonlagen, plus een bergzolder. Er zijn drie kamers. Waar Dillingh echt trots op is, is op het mooie balkon. Dat onderscheidt dit huis echt van andere woningen in de buurt. “Het ligt lekker in de zon. Ik heb er net een mooi, nieuw vlonderterras aangelegd. Dat hebben de buren niet!”

kroonse-wal-75-arnhem-08 kroonse-wal-75-arnhem-07 kroonse-wal-75-arnhem-06 kroonse-wal-75-arnhem-05 kroonse-wal-75-arnhem-04 kroonse-wal-75-arnhem-02

Op 1 oktober, tijdens de Open Huizendag, kan elke belangstellende een kijkje komen nemen, zegt Dillingh. Verwacht hij die dag veel kijkers? “Ik ga in elk geval extra koffie inslaan”, lacht hij.

kroonse-wal-75-arnhem-14 kroonse-wal-75-arnhem-13 kroonse-wal-75-arnhem-12 kroonse-wal-75-arnhem-11 kroonse-wal-75-arnhem-10 kroonse-wal-75-arnhem-09

Kroonse Wal 75: de feiten

  • Vraagprijs: 131.000 euro
  • Bouwjaar: 1985
  • Woonoppervlakte: 66 vierkante meter; overige ruimte 34 vierkante meter
  • Inhoud: 200 kubieke meter
  • Indeling: 3 kamers, waarvan 2 slaapkamers. Badkamer met douche en wc
  • Energielabel: C

Meer informatie over dit huis? Kijk op Funda.nl.

Reacties

Reacties

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt looddief aan

politie

In de nacht van dinsdag 20 februari op woensdag 21 februari heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal van lood. De politie kwam de man op het spoor na een melding van een alerte getuige.

Rond 05.00 uur in de ochtend kreeg de politie een melding dat iemand op het dak liep van een woning aan de Jansbuitensingel. Agenten waren binnen 5 minuten ter plaatse en troffen een 40-jarige Arnhemmer aan op het dak.

Heterdaad

Op het dak lag opgerold lood en gereedschap. Dit was voor de agenten voldoende aanleiding om de man op heterdaad aan te houden voor diefstal van lood. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor, het gereedschap en lood is in beslag genomen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair