Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Makelaar verwacht piek herbestemming kantoren in 2017

kantoren-rosendaalsestraat

Analisten van Strijbosch Thunnissen verwachten een piek in het aantal transformaties van Arnhemse kantoren naar andere bestemmingen. Dat blijkt uit de zogeheten transformatiescan, die de makelaardij vrijdag naar buiten heeft gebracht. “In 2016 wordt circa 30.000 vierkante meter kantoor getransformeerd naar nieuwe functies. In 2017 zal dit verder oplopen naar circa 70.000 vierkante meter”, zo is de verwachting.

De helft van deze kantoren wordt woning. Sinds 2013 is door de herbestemmingen ruim 140.000 vierkante meter kantoorruimte aan de voorraad en (toekomstige) leegstand onttrokken. “Er staat op dit moment zo’n 180.000 vierkante meter kantoorruimte in Arnhem leeg, wat neerkomt op ongeveer 18  procent van de totale voorraad. Zonder de transformaties zou de leegstand bijna twee keer zo groot zijn”, stelt Jacco Vogelaar van Strijbosch Thunnissen.

Verschuiving naar Zuid

Dergelijke verbouwingen van overbodige kantoorruimte vinden voor 90 procent plaats in Arnhem-Noord. Voor 2017 en 2018 verschuift dat voor een deel naar het zuiden van de stad, verwacht de makelaaar. Daar zou momenteel sprake zijn van de meeste leegstand. In Arnhem-Noord zullen de transformaties na 2017 langzaam opdrogen, aangezien er nog weinig voor transformatie geschikte panden en locaties beschikbaar zijn. Een in het oog springend project is komend jaar het voormalige ING-kantoor aan de Velperweg.

In 2016 vinden er ongeveer net zoveel transformatieprojecten plaats als in 2015. Het volume is echter een stuk kleiner. Reden hiervoor is dat er in 2015 een aantal grote complexen herbestemd zijn, zoals de voormalige Rijkswaterstaattoren in Presikhaaf (14.000 vierkante meter) en het kantoorgebouw aan de IJssellaan 82 (10.000 vierkante meter ). In het afgelopen jaar zijn er geen grote gebouwen getransformeerd, zo is te lezen in de transformatiescan.

Meer nieuws uit Arnhem?


Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Kijk Alles onder banner-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair