Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Makelaar verwacht piek herbestemming kantoren in 2017

kantoren-rosendaalsestraat

Analisten van Strijbosch Thunnissen verwachten een piek in het aantal transformaties van Arnhemse kantoren naar andere bestemmingen. Dat blijkt uit de zogeheten transformatiescan, die de makelaardij vrijdag naar buiten heeft gebracht. “In 2016 wordt circa 30.000 vierkante meter kantoor getransformeerd naar nieuwe functies. In 2017 zal dit verder oplopen naar circa 70.000 vierkante meter”, zo is de verwachting.

De helft van deze kantoren wordt woning. Sinds 2013 is door de herbestemmingen ruim 140.000 vierkante meter kantoorruimte aan de voorraad en (toekomstige) leegstand onttrokken. “Er staat op dit moment zo’n 180.000 vierkante meter kantoorruimte in Arnhem leeg, wat neerkomt op ongeveer 18  procent van de totale voorraad. Zonder de transformaties zou de leegstand bijna twee keer zo groot zijn”, stelt Jacco Vogelaar van Strijbosch Thunnissen.

Verschuiving naar Zuid

Dergelijke verbouwingen van overbodige kantoorruimte vinden voor 90 procent plaats in Arnhem-Noord. Voor 2017 en 2018 verschuift dat voor een deel naar het zuiden van de stad, verwacht de makelaaar. Daar zou momenteel sprake zijn van de meeste leegstand. In Arnhem-Noord zullen de transformaties na 2017 langzaam opdrogen, aangezien er nog weinig voor transformatie geschikte panden en locaties beschikbaar zijn. Een in het oog springend project is komend jaar het voormalige ING-kantoor aan de Velperweg.

In 2016 vinden er ongeveer net zoveel transformatieprojecten plaats als in 2015. Het volume is echter een stuk kleiner. Reden hiervoor is dat er in 2015 een aantal grote complexen herbestemd zijn, zoals de voormalige Rijkswaterstaattoren in Presikhaaf (14.000 vierkante meter) en het kantoorgebouw aan de IJssellaan 82 (10.000 vierkante meter ). In het afgelopen jaar zijn er geen grote gebouwen getransformeerd, zo is te lezen in de transformatiescan.

Meer nieuws uit Arnhem?


Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Kijk Alles onder banner-01Bij van Kleef13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair