Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Horrorclowns slaan toe in De Laar-Oost

horrorclown

Drie zogeheten horrorclowns hebben een bewoonster van De Laar-Oost zondagavond de stuipen op het lijf gejaagd. Volgens de vrouw, die niet bij naam wil worden genoemd, ging het om ‘drie pubers, in het zwart gekleed met It-maskers en een nepmes.’ It is een akelige clown uit gelijknamige horror-boeken en -films.

De bewoonster van De Laar noemt het een ‘hele nare en bedreigende ervaring’. “Het was om 19 uur ’s avonds, voor mijn eigen deur”, vertelt ze. “Mijn dochter van vier was gelukkig net binnen met haar vader en ik was nog wat achter uit de auto aan het pakken.”

Grap

Ze kan de grap in elk geval niet waarderen, schrijft ze aan Ik hou van Arnhem. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie. “Ik wil ook geen sensatie schoppen, maar wel dat mensen er op bedacht zijn en veel eerder de politie bellen. Die dame bij 0900 8844 vertelde me dat hier ook best 112 gebeld voor mocht worden, omdat dit onder bedreiging valt. Hoe eerder wordt gemeld, hoe meer kans dat er actie op gezet kan worden.”

Daarnaast, vindt de Arnhemse,”Als je weet dat het een zieke ‘grap’ is, is het minder eng om mee te maken.” De politie vermoedt dat de actie te maken heeft met Halloween, dat er aan staat te komen. Volgens de woordvoerder staat deze grap op zichzelf. “We hebben nog geen verdere meldingen van dit soort acties gehad”, vertelt hij.

Belletje trekken

Hij spreekt eerder van ‘een kwajongensstreek’ dan van bedreiging. “Het is een soort belletje trekken voor gevorderden. De jongens zijn er na deze ‘grap’ ook snel mee opgehouden.” In landen als Australië en de VS komen dit soort grappen met ‘killer clowns’ vaker voor. Daar is zelfs sprake van een hype op dit gebied.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Reacties

Reacties

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair