Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

Horrorclowns slaan toe in De Laar-Oost

horrorclown

Drie zogeheten horrorclowns hebben een bewoonster van De Laar-Oost zondagavond de stuipen op het lijf gejaagd. Volgens de vrouw, die niet bij naam wil worden genoemd, ging het om ‘drie pubers, in het zwart gekleed met It-maskers en een nepmes.’ It is een akelige clown uit gelijknamige horror-boeken en -films.

De bewoonster van De Laar noemt het een ‘hele nare en bedreigende ervaring’. “Het was om 19 uur ’s avonds, voor mijn eigen deur”, vertelt ze. “Mijn dochter van vier was gelukkig net binnen met haar vader en ik was nog wat achter uit de auto aan het pakken.”

Grap

Ze kan de grap in elk geval niet waarderen, schrijft ze aan Ik hou van Arnhem. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie. “Ik wil ook geen sensatie schoppen, maar wel dat mensen er op bedacht zijn en veel eerder de politie bellen. Die dame bij 0900 8844 vertelde me dat hier ook best 112 gebeld voor mocht worden, omdat dit onder bedreiging valt. Hoe eerder wordt gemeld, hoe meer kans dat er actie op gezet kan worden.”

Daarnaast, vindt de Arnhemse,”Als je weet dat het een zieke ‘grap’ is, is het minder eng om mee te maken.” De politie vermoedt dat de actie te maken heeft met Halloween, dat er aan staat te komen. Volgens de woordvoerder staat deze grap op zichzelf. “We hebben nog geen verdere meldingen van dit soort acties gehad”, vertelt hij.

Belletje trekken

Hij spreekt eerder van ‘een kwajongensstreek’ dan van bedreiging. “Het is een soort belletje trekken voor gevorderden. De jongens zijn er na deze ‘grap’ ook snel mee opgehouden.” In landen als Australië en de VS komen dit soort grappen met ‘killer clowns’ vaker voor. Daar is zelfs sprake van een hype op dit gebied.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair