Beginpagina Nieuws Archief Treinreizigers sneller naar Nijmegen en vaker naar Tiel

Treinreizigers sneller naar Nijmegen en vaker naar Tiel

5 min leestijd
0
Arnhem Centraal

Sneller naar Nijmegen en vaker naar Tiel vanuit Arnhem. Dat zijn twee belangrijke wijzigingen in de nieuwe NS-dienstregeling voor komend jaar. De spoorwegmaatschappij heeft die vrijdag bekendgemaakt. In december gaan de nieuwe vertrektijden in.

Tussen Arnhem en Nijmegen komen zes snelle treinen per uur. Dat zijn er nu nog vier. De Intercity Roosendaal – Zwolle stopt op dit moment nog op ieder station tussen Arnhem en Nijmegen. Vanaf december zal de trein onderweg geen stops meer maken. Arnhem wordt zo sneller bereikbaar vanuit Roosendaal, Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch.

Sprinters

Om te voorkomen dat de overige stations erop achteruit gaan, gaan de treinen ‘s-Hertogenbosch – Nijmegen doorrijden naar Arnhem. Op die manier blijven er tussen Arnhem en Nijmegen vier Sprinters per uur. Tussen Nijmegen en Wijchen rijden er nu in de spits twee extra treinen per uur. Deze treinen gaan in 2017 ook in de daluren rijden en worden gekoppeld aan de Sprinter Zutphen – Nijmegen.

Tussen Arnhem en Wijchen rijden straks dus vier rechtstreekse Sprinters per uur. Verder gaat de trein Arnhem – Tiel op werkdagen ook overdag twee keer per uur rijden. Dat is nu alleen nog zo tijdens de spits.

Kortere treinen

Wel zullen de Intercity’s richting Utrecht soms korter worden dan nu het geval is, aldus de NS. Dat heeft te maken met gebrek aan materieel. “NS heeft forse concessies gedaan op het gebied van robuustheid en de materieelinzet.” De vervoerder laat verder weten dat de dienstregeling rond Nijmegen en Arnhem kwetsbaarder zal worden vanwege een toename van treinen.

Verder komt er een regionale trein tussen Arnhem en Düsseldorf. De dienstregeling is nog niet definitief. Consumentenorganisaties kunnen er namelijk nog advies over uitbrengen.

Meer nieuws uit Arnhem?


Date for 2 banner onderzijde 28816-01

banner13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Archief

Bekijk ook

Politie zoekt belagers jongeren Park Sonsbeek

Een groepje van vijf jongeren is dinsdagavond belaagd door een andere groep van een man of…