Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Treinreizigers sneller naar Nijmegen en vaker naar Tiel

Arnhem Centraal

Sneller naar Nijmegen en vaker naar Tiel vanuit Arnhem. Dat zijn twee belangrijke wijzigingen in de nieuwe NS-dienstregeling voor komend jaar. De spoorwegmaatschappij heeft die vrijdag bekendgemaakt. In december gaan de nieuwe vertrektijden in.

Tussen Arnhem en Nijmegen komen zes snelle treinen per uur. Dat zijn er nu nog vier. De Intercity Roosendaal – Zwolle stopt op dit moment nog op ieder station tussen Arnhem en Nijmegen. Vanaf december zal de trein onderweg geen stops meer maken. Arnhem wordt zo sneller bereikbaar vanuit Roosendaal, Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch.

Sprinters

Om te voorkomen dat de overige stations erop achteruit gaan, gaan de treinen ‘s-Hertogenbosch – Nijmegen doorrijden naar Arnhem. Op die manier blijven er tussen Arnhem en Nijmegen vier Sprinters per uur. Tussen Nijmegen en Wijchen rijden er nu in de spits twee extra treinen per uur. Deze treinen gaan in 2017 ook in de daluren rijden en worden gekoppeld aan de Sprinter Zutphen – Nijmegen.

Tussen Arnhem en Wijchen rijden straks dus vier rechtstreekse Sprinters per uur. Verder gaat de trein Arnhem – Tiel op werkdagen ook overdag twee keer per uur rijden. Dat is nu alleen nog zo tijdens de spits.

Kortere treinen

Wel zullen de Intercity’s richting Utrecht soms korter worden dan nu het geval is, aldus de NS. Dat heeft te maken met gebrek aan materieel. “NS heeft forse concessies gedaan op het gebied van robuustheid en de materieelinzet.” De vervoerder laat verder weten dat de dienstregeling rond Nijmegen en Arnhem kwetsbaarder zal worden vanwege een toename van treinen.

Verder komt er een regionale trein tussen Arnhem en Düsseldorf. De dienstregeling is nog niet definitief. Consumentenorganisaties kunnen er namelijk nog advies over uitbrengen.

Meer nieuws uit Arnhem?


Date for 2 banner onderzijde 28816-01

banner13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair