Connect with us

Archief

Gemeente waarschuwt voor wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Op verschillende plekken in Arnhem wordt de komende weken aan de weg gewerkt. Dat laat de gemeente weten. Hieronder is te lezen om welke wegen het gaat.

Eldensedijk 24 /tm 28 oktober

Van maandag 24 oktober 07.00 uur t/m vrijdag 28 oktober 17.00 uur is de Eldensedijk  afgesloten voor al het verkeer. Stadsblokken blijft bereikbaar via de Gelderse Rooslaan of de Eldenseweg. Ook De Praets blijft bereikbaar vanaf de Eldenseweg via een noodweg. De Haven van Coers en de Stadsblokkenweg zijn steeds vanaf één zijde bereikbaar.

Eusebiusbuitensingel 24 en 25 oktober

Gedurende twee nachten wordt er gewerkt aan de Eusebiusbuitensingel. Het gaat om de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 oktober en de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 oktober. Beide nachten wordt de Eusebiusbuitensingel tussen Parkstraat en Spijkerstraat van 20.00 uur – 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de busbaan aan de Velperbinnensingel. Fietsers worden omgeleid via het park Lauwersgracht. Het voetpad langs de Eusebiusbuitensingel blijft toegankelijk voor voetgangers.

Oude Kraan 24 /tm 28 oktober

Van maandag 24 oktober 07.00 uur t/m vrijdag 28 oktober 17.00 uur wordt de rijbaan van de Oude Kraan afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de werkzaamheden geldt er een parkeerverbod voor de parkeervakken langs de Oude Kraan. Fietsers vanuit het centrum worden over een deel van het voetpad geleid. Fietsers vanuit Oosterbeek worden over het fietspad aan de rivierzijde geleid.

Bakenbergseweg/Schelmseweg 31 oktober tot 14 november

Van maandag 31 oktober tot 14 november is steeds een deel van de Bakenbergseweg en de aansluiting op de Schelmseweg afgesloten voor al het verkeer. Met borden wordt aangegeven welk wegvak wanneer wordt afgesloten. Er is een omleidingsroute voor het doorgaand verkeer en de bussen. Bij de Bakenbergseweg wordt ook een voetgangersoversteek gemaakt. De werkzaamheden op de Schelmseweg worden zoveel mogelijk in de avond en nacht uitgevoerd. De Schelmseweg blijft overdag toegankelijk.

Rijkerswoerdsestraat 31 oktober t/m 25 november

Van maandag 31 oktober 7.00 t/m vrijdag 25 november 17.00 uur is de Rijkerswoerdsestraat afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk. Alleen op de dag dat er geasfalteerd wordt, zal de bereikbaarheid beperkt zijn. Aanwonenden worden hierover apart geïnformeerd.

De Monchyplein – Nijmeegseplein 11 t/m 14 november

In het weekend van 11 t/m 14 november gaan drie wegbeheerders tegelijk aan de slag. Er wordt dan gewerkt aan het Nijmeegseplein (de provincie), het De Monchyplein (de gemeente) en de John Frostbrug (Rijkswaterstaat). De werkzaamheden en omleidingen zijn op elkaar afgestemd om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Het De Monchyplein is afgesloten van vrijdag 11 november 19:00 uur tot maandag 14 november 05.00 uur. Wel is doorgaand verkeer mogelijk over de John Frostbrug naar de Huissensestraat en omgekeerd. Malburgen-West is bereikbaar via de Nelson Mandelabrug en afslag de Praets of via het Meldeplein.

Voor informatie over de werkzaamheden aan het Nijmeegseplein zie  www.bereikbaargelderland.nl.

Overlast

Wij realiseren ons dat het onderhoud aan bovengenoemde wegen de nodige overlast met zich mee kan brengen. Wij vragen hiervoor uw begrip en doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Meer informatie

Zie www.arnhem.nl/wegwerkzaamheden. U kunt hier de kaart van Slimopweg bekijken met alle actuele wegwerkzaamheden in de regio.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Reacties

Reacties

Archief

Marcouch achtervolgd door uitspraak over PVV-agenten

agenten
foto: politie

In het verleden deed Ahmed Marcouch scherpe uitspraken over de PVV en Denk. Één van deze uitspraken kreeg de burgemeester teruggekoppeld van de lokale PVV afdeling tijdens de gemeenteraadsvergadering. 

Afgelopen woensdag werd de veiligheid’s kadernota van Arnhem behandeld in de gemeenteraad. Hierop werd ook de diversiteit van de politiekorps behandeld. Fractie Denk Verenigd Arnhem stelde de vraag of burgemeester Marcouch de diversiteit van de korps Nederland Oost kon bespreken met de politiechef. Dit wilde de burgemeester doen. Op dat antwoord stelde PVV-fractievoorzitter Coen Verheij de volgende vraag: “De heer Marcouch heeft ooit in een tv-interview gezegd dat mensen met het PVV-gedachtegoed eigenlijk niet thuis hoort bij de politie. Ik hoor hem nu zeggen dat hij gaat voor zoveel mogelijk diversiteit. Komt hij nu op die uitspraak terug?” aldus fractievoorzitter Coen Verheij van de PVV “Nee voorzitter, Ik heb die uitspraak nooit gemaakt. Maar voorzitter bij de politie moet je voldoen aan de specifieke eisen, kwaliteiten en competenties om bij de politie te functioneren. Daar gaat het niet om welke partij je stemt, maar wel of je goed politieman of -vrouw kunt zijn. Daar worden mensen op geselecteerd en toe opgeleid en ook ingezet.” aldus burgemeester Marcouch. Maar klopt de reactie van burgemeester Marcouch wel?

Gif

Als je in het verleden kijkt van Marcouch kun je concluderen dat burgemeester Marcouch niet geheel de waarheid heeft gesproken tegenover de PVV-fractievoorzitter Coen Verheij. Het klopt dat letterlijk de woorden van de PVV-fractievoorzitter niet zijn gezegd, maar wel woorden van gelijke strekking. Want op 12 april 2015 schreef toenmalig PvdA-Kamerlid Marcouch een blog voor de site Joop.nl o.a. de volgende uitspraak. “Wie zich schuldig maakt aan de productie van gif , hoort recht voor zijn raap ontslag aangezegd te krijgen. Wat betreft de nieuwe agenten, doet de korpschef er goed aan zijn sollicitanten te checken op PVV-achtige opvattingen die destructief zijn en voor het politiewerk ronduit fataal. Juist bij de politie is het onderscheid tussen goed en kwaad zo belangrijk, dat juist het politieberoep onderzoek verdient naar de antecedenten en het milieu van de sollicitanten.”. Maar daar bleef het niet bij. Want het jaar erop kwam Marcouch opnieuw in opspraak met zelfs Kamervragen tot gevolg.

Privebericht

In een privé bericht tussen toenmalig PvdA-kamerlid Marcouch en activist Frank van der Linde kwam opnieuw de discussie op gang. De volgende screenshot is daarvan gemaakt en gepubliceerd op Twitter.

Op deze uitspraak werd Marcouch gevraagd in een interview bij tv programma Pauw op 30 november 2016. Jeroen Pauw stelde de volgende vraag “Ik las ergens op een tweet dat PVV-ers geen agent moeten worden.” Daarop reageerde Marcouch “Nee, ik heb gezegd. De politie hanteert een aantal waarde van gelijkheid en hoe je met de mensen omgaat. Als je de overtuiging van de PVV aanhoudt vind ik dat je bij de politie niets hebt te zoeken. Je kunt stemmen wat je wil. Het gaat er mij dus om dat als je de ideologie van de PVV aanhangt waarin mensen ongelijk worden behandeld, voor moslims geen plek hebt. Dan hanteer je waarde die niet passen bij de politie. Dan heb je daar niets te zoeken.

PVV-agenten welkom in Arnhem?

“Ik denk inderdaad dat de burgemeester in die bewuste reactie heeft gelogen, ik kan het alleen niet hard maken, ik kan immers niet in zijn hoofd kijken.” laat de PVV-fractievoorzitter Coen Verheij weten. “Het was overduidelijk wat de strekking van mijn vraag was en op welke uitspraken ik doelde en het leek alsof hem die vraag op dat moment niet goed uitkwam en hij bewust zijn uitspraken ontkende. Ik zou heel graag willen weten hoe dhr. Marcouch, die verantwoordelijk is voor de veiligheid en openbare orde, nu echt aankijkt tegen politiemensen die het pvv-gedachtengoed aanhangen. Hij zegt te gaan voor zoveel mogelijk diversiteit, maar gaat het hem daarbij alleen om huidskleur en afkomst of ook om een diversiteit van overtuigingen? En zijn politieagenten of PVV-aanhangers die politieagent willen worden wel welkom in Arnhem? Wat mij betreft doet de burgemeester óf afstand van zijn uitspraken óf we moeten concluderen dat hij in ieder geval op het gebied van ideeën geen diversiteit nastreeft en hij liever niet heeft dat PVV-aanhangers politieagent zijn of worden in Arnhem. Zeker ook omdat Arnhem 40 politieagenten erbij krijgt. Heeft het voor hen wel zin om te solliciteren in Arnhem als je het PVV-gedachtengoed aanhangt?” 

De redactie heeft Ahmed Marcouch via zijn woordvoerder om een reactie gevraagd. Die geeft aan dat Marcouch alles wat hij wilde zeggen afgelopen woensdag heeft gedaan. 

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Museum Arnhem ontvangt werken van internationaal toonaangevende kunstenaars

Foto: Museum Arnhem

Museum Arnhem ontvangt uit particulier bezit een schenking van werk van James Brown en van Raquel Maulwurf. Het schilderij van James Brown en de tekening van Raquel Maulwurf zijn nu opgenomen in de collectie van Museum Arnhem. Beide kunstwerken drukken een visie op de natuur uit. De Amerikaanse kunstenaar Brown en de Spaans-Nederlandse kunstenares Maulwurf hebben internationaal hun sporen verdiend in de kunstwereld.

Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Beide werken hebben een grote toegevoegde waarde voor de collectie van Museum Arnhem. De kunstwerken balanceren tussen abstractie en herkenbare figuratie. Deze laatste is een belangrijk uitgangspunt als het gaat om de collectie van Museum Arnhem.“

Links: Raquel Maulwurf, Hurricane I, houtskool en pastel op museumboard, 197 x 152 cm, 2013 Rechts: James Brown, View from a Window of My Other House, olieverf op doek, 142 x 119 cm, 2013

James Brown
James Brown (Los Angeles, 1951) is geen onbekende voor Museum Arnhem. Brown had in 1978 zijn allereerste museale tentoonstelling in het toenmalig geheten Gemeentemuseum Arnhem, nu Museum Arnhem. Het werk dat het museum nu geschonken krijgt, is een schilderij afkomstig uit een serie waarin Brown het nachtelijk uitzicht vanuit een raam in zijn huis op het Mexicaanse platteland schildert. View from a Window of My Other House (2013) laat een ovale donkere vorm zien waartegen pastelkleurige lichtbronnen afsteken. Het werk van James Brown is onder andere opgenomen in het Whitney Museum en MOMA.

Raquel Maulwurf
Raquel Maulwurf (Madrid, 1975) volgde haar opleiding aan ArtEZ in Arnhem. Haar werk was in 2014 opgenomen in de tentoonstelling Realms of Memory in Museum Arnhem. De collectie van Museum Arnhem wordt verrijkt met haar grote tekening Hurricane I (2013) die afkomstig is uit de serie Air. In deze serie is de lucht, de sterrenhemel of, zoals in het geschonken werk, een orkaan het onderwerp. Het werk van Raquel Maulwurf wordt regelmatig tentoongesteld in binnen- en buitenland.


Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Vlak bij en veelzijdig: ontdek het Ruhrgebied per fiets!

Het zijn onze buren, we doen er zaken mee, maar wat weten we eigenlijk van het grootste industriegebied van Duitsland? Wij kijken graag de aankomende twee maanden over de schutting naar het Oosten. 

Weinig tijd of geen zin om ver te rijden? Dan is een vakantie naar Duitsland een goed idee! In het westen van Duitsland, net over de 
grens, ligt het Ruhrgebied. Ooit was het Ruhrgebied in Noordrijn – Westfale  een van de grootste industriegebieden van Europa. Echter heeft het 
Ruhrgebied de afgelopen jaren een transitie ondergaan en is nu de 
broedplaats van creatieve initiatieven in het industriële erfgoed.
Wat dacht je van touwklimmen tussen hoogovens of pirouettes draaien op
een schaatsbaan omgeven door imposante cokesovens en hoge schoorstenen? Bovendien is het Ruhrgebied dé bestemming om per fiets te ontdekken. Trek er komend  voorjaar op uit in dit gebied vlakbij Arnhem!

Stap op je fiets en laat je meevoeren door al het groen dat je hier – misschien geheel tegen je verwachting in – vindt, langs  rivieren en kanalen, maar ook door gezellige dorpen en steden. Of volg de 
Route der Industriekultur , die dwars door het Ruhrgebied loopt en je langs
indrukwekkende industriële bezienswaardigheden leidt. Zo kom je onder andere langs het hoogovencomplex Landschaftspark Duisburg –  Nord en de oude kolenmijn Zeche Zollver ein in Essen. Leuk feitje is dat de 
fietspaden gelegen zijn op de plekken waar vroeger de mijntreinen reden. In totaal bestaat het netwerk uit maar liefst 1200 kilometer aan fietspaden, genoeg te ontdekken, 
dus! Lees meer over fietsen in het Ruhrgebied 
op de speciale website www.radrevier.ruhr.

 3D Streetart in Arnhem

Alvast een voorproefje nemen op alles wat het Ruhrgebied te bieden heeft?
Het Ruhrgebied heeft enkele highlights laten vertalen naar gave 3D Street 
Art die zij op diverse plekken in het Musiskwartier in het centrum van Arnhem hebben laten plaatsen. Maak een wandeling 
door de straten van het Musiskwartier en ontdek de vijf 3D schilderingen, 
die elk een bijzondere kijk op de bestemming bieden. Door een optische illusie krijg je een 3D – beeld van de bezienswaardigheden die het landschap van het Ruhrgebied sieren te zien en door de manier van tekenen kan je als bezoeker zelf plaatsnemen in de bestemming De schilderingen zijn gemaakt door professionele kunstenaars van 
GRAFFITINETWERK en hebben elk een gemiddelde afmeting van 25 m2.  De  schilderingen zullen deze winter (2018/2019) te zien zijn. 
Een van de tekeningen op het Brouwersplein laat zien dat het Ruhrgebied een uitstekende regio is om met de fiets te verkennen! Op de tekening wordt een van de Bahntrassenradeln afgebeeld. Dit zijn voormalige spoorlijnen, waarvan de spoorbielzen en spoortaven zijn weggehaald en daarvoor in de 
plaats een verharding is aangebracht. Deze moderne fietspaden leiden je langs vele industriële monumenten en andere highlights!

Win een reis naar het Ruhrgebied!

Met een beetje geluk win jij een van de trips naar het Ruhrgebied! Fietsliefh ebbers balanceren op de getekende fiets voor een mooie foto bij een van de fietspaden richting museum Ga someter in Oberhausen, UNESCO – Werelder goed Zeche Zollverein in Essen en het Landschaftspark Duisburg – Nord. 
Post je creatieve selfie voor 14 februari 2019 op Instagram met de hashtags #MijnRuhrgebied, #radrevier en #Arnhem en maak kans op het winnen van een reis naar het Ruhrgebied! Deze reis is inclusief 1 overnachting voor 2  personen in het Maritim Hotel in Gelsenkirche en 2 keer een huurfiets! Kijk voor meer informatie op www.ruhr-tourismus.de/nl/win 


Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair