Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Gemeente waarschuwt voor wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Op verschillende plekken in Arnhem wordt de komende weken aan de weg gewerkt. Dat laat de gemeente weten. Hieronder is te lezen om welke wegen het gaat.

Eldensedijk 24 /tm 28 oktober

Van maandag 24 oktober 07.00 uur t/m vrijdag 28 oktober 17.00 uur is de Eldensedijk  afgesloten voor al het verkeer. Stadsblokken blijft bereikbaar via de Gelderse Rooslaan of de Eldenseweg. Ook De Praets blijft bereikbaar vanaf de Eldenseweg via een noodweg. De Haven van Coers en de Stadsblokkenweg zijn steeds vanaf één zijde bereikbaar.

Eusebiusbuitensingel 24 en 25 oktober

Gedurende twee nachten wordt er gewerkt aan de Eusebiusbuitensingel. Het gaat om de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 oktober en de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 oktober. Beide nachten wordt de Eusebiusbuitensingel tussen Parkstraat en Spijkerstraat van 20.00 uur – 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de busbaan aan de Velperbinnensingel. Fietsers worden omgeleid via het park Lauwersgracht. Het voetpad langs de Eusebiusbuitensingel blijft toegankelijk voor voetgangers.

Oude Kraan 24 /tm 28 oktober

Van maandag 24 oktober 07.00 uur t/m vrijdag 28 oktober 17.00 uur wordt de rijbaan van de Oude Kraan afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de werkzaamheden geldt er een parkeerverbod voor de parkeervakken langs de Oude Kraan. Fietsers vanuit het centrum worden over een deel van het voetpad geleid. Fietsers vanuit Oosterbeek worden over het fietspad aan de rivierzijde geleid.

Bakenbergseweg/Schelmseweg 31 oktober tot 14 november

Van maandag 31 oktober tot 14 november is steeds een deel van de Bakenbergseweg en de aansluiting op de Schelmseweg afgesloten voor al het verkeer. Met borden wordt aangegeven welk wegvak wanneer wordt afgesloten. Er is een omleidingsroute voor het doorgaand verkeer en de bussen. Bij de Bakenbergseweg wordt ook een voetgangersoversteek gemaakt. De werkzaamheden op de Schelmseweg worden zoveel mogelijk in de avond en nacht uitgevoerd. De Schelmseweg blijft overdag toegankelijk.

Rijkerswoerdsestraat 31 oktober t/m 25 november

Van maandag 31 oktober 7.00 t/m vrijdag 25 november 17.00 uur is de Rijkerswoerdsestraat afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk. Alleen op de dag dat er geasfalteerd wordt, zal de bereikbaarheid beperkt zijn. Aanwonenden worden hierover apart geïnformeerd.

De Monchyplein – Nijmeegseplein 11 t/m 14 november

In het weekend van 11 t/m 14 november gaan drie wegbeheerders tegelijk aan de slag. Er wordt dan gewerkt aan het Nijmeegseplein (de provincie), het De Monchyplein (de gemeente) en de John Frostbrug (Rijkswaterstaat). De werkzaamheden en omleidingen zijn op elkaar afgestemd om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Het De Monchyplein is afgesloten van vrijdag 11 november 19:00 uur tot maandag 14 november 05.00 uur. Wel is doorgaand verkeer mogelijk over de John Frostbrug naar de Huissensestraat en omgekeerd. Malburgen-West is bereikbaar via de Nelson Mandelabrug en afslag de Praets of via het Meldeplein.

Voor informatie over de werkzaamheden aan het Nijmeegseplein zie  www.bereikbaargelderland.nl.

Overlast

Wij realiseren ons dat het onderhoud aan bovengenoemde wegen de nodige overlast met zich mee kan brengen. Wij vragen hiervoor uw begrip en doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Meer informatie

Zie www.arnhem.nl/wegwerkzaamheden. U kunt hier de kaart van Slimopweg bekijken met alle actuele wegwerkzaamheden in de regio.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Reacties

Reacties

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour in Musis

foto: Musis en Stadstheater

Zondag 23 september om 15:00 komt Harry Bannink, Frank Groothof en Gijs Groenteman naar Arnhem komen. Er wordt een avond vol verhalen vertelt en liederen gemaakt in de parkzaal van Musis.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Meer informatie of kaartjes kopen? Check hier!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gemeenteraad: ‘Air B&B meld u’

hotel molendal arnhem
foto: hotel molendal arnhem

Woensdag avond is in de gemeenteraad de meldplicht voor Air B&B besproken. De VVD maakt zich zorgen over de eerlijke speelveld voor hotels en Air B&B’s De ruime meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van dit idee. De VVD heeft dit voorstel gedaan omdat ze graag een eerlijk speelveld willen creëren voor alle organisaties of personen die overnachtingen aanbieden.

Volgens het VVD-raadslid Bas van Es is er geen eerlijk speelveld voor hotels en Air B&B’s. Zo moeten hotels straks toeristenbelasting betalen, allerlei vergunningen aanvragen, brandveiligheidssystemen in huis hebben, etc. Personen die hun woning ter beschikking stellen bij sites zoals Marktplaats en Airbnb hoeven in theorie niets te doen. Ook Lammert de Vries van HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) vind het niet eerlijk. “Eigenaren van Air B&B kunnen bijvoorbeeld huursubsidie aanvragen, terwijl hoteleigenaren dit niet kunnen voor hun hotel.”

Hoe groot zijn de problemen?

Hoe groot de problemen zijn door de komst van Air B&B is onduidelijk. “Er is geen zicht op de grootte van de problematiek. Maar Arnhem is geen Amsterdam.” reageerde Lammert de Vries op de vraag van Groenlinks-raadlid Gemici. Volgens de gemeente zijn er maar 4 klachten binnen gekomen over Air B&B. VVD-raadslid Bas van Es vult aan met een casus waar een villa staat in Arnhem met 22 kamers. Deze wordt gerund door een man uit het westen van het land. “Dit is geen Air B&B maar gewoon een hotel.” aldus het VVD-raadslid. Volgens het VVD-raadslid zijn er op de piekmomenten in de zomerperiode ruim 200 – 400 Air B&B eenheden beschikbaar in Arnhem.

Niet naleven van de regels

Ook worden regels niet structureel nageleefd. SP-raadslid Gerrie Elfrink vroeg of er niet juist meer geïnvesteerd moet worden in meer  handhavers. “Ja, dat zou zeker wenselijk zijn. Maar we zouden nu met de huidige aantal handhavers kunnen afhandelen.” verdedigde Bas van Es zijn standpunt. Volgens het SP-raadslid is dit zeer onwenselijk. De partij ziet liever de handhavers bij de echte problemen in de Arnhemse gemeenschap.

Meerderheid voor meldplicht

Twaalf raadsleden van D66, CDA, PvdD en SP zijn niet eens met het voorstel van de VVD-raadslid en zullen volgende week tegen het voorstel stemmen. De 27 raadsleden van Arnhem Centraal, Partij voor de Arbeid, VVD, Denk Verenigd Arnhem, GroenLinks, PVV en ChristenUnie zullen voorstemmen. Daarmee wil de meerderheid van de gemeenteraad dat eigenaren van Air B&B zich gaan melden bij de gemeente.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair