Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

Gemeente waarschuwt voor wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Op verschillende plekken in Arnhem wordt de komende weken aan de weg gewerkt. Dat laat de gemeente weten. Hieronder is te lezen om welke wegen het gaat.

Eldensedijk 24 /tm 28 oktober

Van maandag 24 oktober 07.00 uur t/m vrijdag 28 oktober 17.00 uur is de Eldensedijk  afgesloten voor al het verkeer. Stadsblokken blijft bereikbaar via de Gelderse Rooslaan of de Eldenseweg. Ook De Praets blijft bereikbaar vanaf de Eldenseweg via een noodweg. De Haven van Coers en de Stadsblokkenweg zijn steeds vanaf één zijde bereikbaar.

Eusebiusbuitensingel 24 en 25 oktober

Gedurende twee nachten wordt er gewerkt aan de Eusebiusbuitensingel. Het gaat om de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 oktober en de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 oktober. Beide nachten wordt de Eusebiusbuitensingel tussen Parkstraat en Spijkerstraat van 20.00 uur – 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de busbaan aan de Velperbinnensingel. Fietsers worden omgeleid via het park Lauwersgracht. Het voetpad langs de Eusebiusbuitensingel blijft toegankelijk voor voetgangers.

Oude Kraan 24 /tm 28 oktober

Van maandag 24 oktober 07.00 uur t/m vrijdag 28 oktober 17.00 uur wordt de rijbaan van de Oude Kraan afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de werkzaamheden geldt er een parkeerverbod voor de parkeervakken langs de Oude Kraan. Fietsers vanuit het centrum worden over een deel van het voetpad geleid. Fietsers vanuit Oosterbeek worden over het fietspad aan de rivierzijde geleid.

Bakenbergseweg/Schelmseweg 31 oktober tot 14 november

Van maandag 31 oktober tot 14 november is steeds een deel van de Bakenbergseweg en de aansluiting op de Schelmseweg afgesloten voor al het verkeer. Met borden wordt aangegeven welk wegvak wanneer wordt afgesloten. Er is een omleidingsroute voor het doorgaand verkeer en de bussen. Bij de Bakenbergseweg wordt ook een voetgangersoversteek gemaakt. De werkzaamheden op de Schelmseweg worden zoveel mogelijk in de avond en nacht uitgevoerd. De Schelmseweg blijft overdag toegankelijk.

Rijkerswoerdsestraat 31 oktober t/m 25 november

Van maandag 31 oktober 7.00 t/m vrijdag 25 november 17.00 uur is de Rijkerswoerdsestraat afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk. Alleen op de dag dat er geasfalteerd wordt, zal de bereikbaarheid beperkt zijn. Aanwonenden worden hierover apart geïnformeerd.

De Monchyplein – Nijmeegseplein 11 t/m 14 november

In het weekend van 11 t/m 14 november gaan drie wegbeheerders tegelijk aan de slag. Er wordt dan gewerkt aan het Nijmeegseplein (de provincie), het De Monchyplein (de gemeente) en de John Frostbrug (Rijkswaterstaat). De werkzaamheden en omleidingen zijn op elkaar afgestemd om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Het De Monchyplein is afgesloten van vrijdag 11 november 19:00 uur tot maandag 14 november 05.00 uur. Wel is doorgaand verkeer mogelijk over de John Frostbrug naar de Huissensestraat en omgekeerd. Malburgen-West is bereikbaar via de Nelson Mandelabrug en afslag de Praets of via het Meldeplein.

Voor informatie over de werkzaamheden aan het Nijmeegseplein zie  www.bereikbaargelderland.nl.

Overlast

Wij realiseren ons dat het onderhoud aan bovengenoemde wegen de nodige overlast met zich mee kan brengen. Wij vragen hiervoor uw begrip en doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Meer informatie

Zie www.arnhem.nl/wegwerkzaamheden. U kunt hier de kaart van Slimopweg bekijken met alle actuele wegwerkzaamheden in de regio.

Meer nieuws uit Arnhem?


Kijk Alles onder banner-01

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair