Niemand minder dan Helga van Leur, Victoria Koblenko, Prinses Laurentien, Brecht van Hulten en Tanja Jess dragen een colbert van de Arnhemse DutchSpirit. Normaal spot je ze niet in hetzelfde jasje. Maar tegenwoordig wel, de dames delen het ‘Colbert2Share’, met Helga van Leur als eerste draagster. Zij overhandigde op 10 oktober het jasje aan niemand minder dan Prinses Laurentien.

Duurzaamheid
Kleding veroorzaakt veel vervuiling. Dus je maakt een groot verschil door minder te kopen of vaker je garderobe te delen. Met het doorgeefjasje van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal maken de sterren een modestatement: ‘kleding delen is in!’. Steeds nieuwe kleding kopen veroorzaakt per persoon gemiddeld 550 kilo CO2 uitstoot per jaar. Dat is evenveel als 2.500 km rijden in een benzineauto. Voor het maken van kledingstoffen zijn veel land, water, energie en chemicaliën nodig. Als we een kwart minder kleding zouden kopen door onze garderobe vaker te delen, kunnen we in Nederland 2,3 miljard kilo CO2 besparen. Dat is meer dan het jaarlijkse energiegebruik van alle Amsterdamse en Utrechtse huishoudens samen.

Tips duurzame garderobe
Je kunt als consument makkelijk overstappen op een duurzame modestijl. Zo tipt Milieu Centraal om te gaan voor tijdloos design dat langer dan enkele seizoenen meekan, te investeren in kleding met een goede pasvorm en klassiekers te combineren met trenditems. En je garderobe te delen. “Voor de fashionistas die graag de allernieuwste modetrends volgen, is delen en ruilen een uitkomst: vind een modemaatje en je garderobe is eindeloos afwisselend zonder dat het ten koste gaat van het milieu”, vertelt Kirsten Palland van Milieu Centraal.

DutchSpirit
De Arnhemse DutchSpirit maakt al voor vele bekende Nederlanders maatpakken. Zo is weervrouw Helga van Leur een graag geziende gast bij DutchSpirit. Ze steunt dan de Colbert2Share actie van harte: “Duurzame mode is genieten van een mooi, eerlijk kledingstuk en er dan weer een ander blij mee maken”.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog