Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

Nieuwe vintage sportschool opent binnenkort zijn deuren

Op de Velperweg 27 word binnenkort een nieuwe vintage sportschool geopend. Het sportlokaal heeft een minimalistische uitstraling met een knipoog naar de jaren 30 tijdens de gymlessen. De ondernemer en tevens fitnessdeskundigen Evert van der Zee heeft als doel mensen weer op een leuke manier aan het sporten te krijgen.

Net als vroeger
Het sportlokaal straalt een sfeer uit van een ouderwetse gymzaal. Daar waar een bok, klimrekken, lange banken, gietijzeren gewichten en een kooi vol oude leren ballen niet alleen voor de sier staan. Op de vloer licht een ouderwetse donkere houten vloer die je alleen nog tegen komt in de sporthallen. De gekleurde vlakken op de houten vloer laten zien dat de vloer afkomstig is uit een flink aantal oude gymzalen.”Ik heb veel rond gekeken bij andere succesvolle sportscholen. De trend is ‘back to basic’. Daar geloof ik ook in. Het past meer bij mij en ik geloof niet in al die nieuwe technieken.” laat Evert ons weten. Dat Evert hier een succes te pakken kan hebben, blijkt bij de succesvolle sportschool van Arie Boomsma. Die heeft een gelijksoortige sfeer en veel mensen komen daar graag op af. “Geen welness, zonnehemel of dvd verhuur. Wel bieden we bokszaktraining, hardlopen, functionele training (crossgym), de WOD, 50+ fit en spinning. Om te sporten dus. Niets meer en niets minder.” aldus Evert.

14522808_812543565554318_2320978877595628526_n

Spinning
Niet alleen de ouderwetse sfeer zal naar voren komen in het sportlokaal. Ook Evert zijn specialisme komt duidelijk naar voren. Evert is al jaren één van de succesvolste spinninginstructeurs van Nederland. Door zijn stevige aanpak en zijn motiverende woorden weet Evert vele mensen over de streep te trekken en net dat laatste beetje energie te geven. Evert is zo succesvol dat er films zijn gemaakt die door het hele land gaan bij sportscholen.

14199231_787904541351554_1524681597923328927_n 

Opening
Voor de nieuwsgierige Arnhemmers hebben wij alvast twee sfeerbeelden van de verbouwing. Maar wil je al voor de opening een kijkje nemen kun je op 6 november even buurten. Een dag later kunnen de sportieve Arnhemmers compleet los willen in het Sportlokaal. Meer informatie is te vinden op hun website.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair