Connect with us
He Komaan

Archief

Nieuwe vintage sportschool opent binnenkort zijn deuren

Op de Velperweg 27 word binnenkort een nieuwe vintage sportschool geopend. Het sportlokaal heeft een minimalistische uitstraling met een knipoog naar de jaren 30 tijdens de gymlessen. De ondernemer en tevens fitnessdeskundigen Evert van der Zee heeft als doel mensen weer op een leuke manier aan het sporten te krijgen.

Net als vroeger
Het sportlokaal straalt een sfeer uit van een ouderwetse gymzaal. Daar waar een bok, klimrekken, lange banken, gietijzeren gewichten en een kooi vol oude leren ballen niet alleen voor de sier staan. Op de vloer licht een ouderwetse donkere houten vloer die je alleen nog tegen komt in de sporthallen. De gekleurde vlakken op de houten vloer laten zien dat de vloer afkomstig is uit een flink aantal oude gymzalen.”Ik heb veel rond gekeken bij andere succesvolle sportscholen. De trend is ‘back to basic’. Daar geloof ik ook in. Het past meer bij mij en ik geloof niet in al die nieuwe technieken.” laat Evert ons weten. Dat Evert hier een succes te pakken kan hebben, blijkt bij de succesvolle sportschool van Arie Boomsma. Die heeft een gelijksoortige sfeer en veel mensen komen daar graag op af. “Geen welness, zonnehemel of dvd verhuur. Wel bieden we bokszaktraining, hardlopen, functionele training (crossgym), de WOD, 50+ fit en spinning. Om te sporten dus. Niets meer en niets minder.” aldus Evert.

14522808_812543565554318_2320978877595628526_n

Spinning
Niet alleen de ouderwetse sfeer zal naar voren komen in het sportlokaal. Ook Evert zijn specialisme komt duidelijk naar voren. Evert is al jaren één van de succesvolste spinninginstructeurs van Nederland. Door zijn stevige aanpak en zijn motiverende woorden weet Evert vele mensen over de streep te trekken en net dat laatste beetje energie te geven. Evert is zo succesvol dat er films zijn gemaakt die door het hele land gaan bij sportscholen.

14199231_787904541351554_1524681597923328927_n 

Opening
Voor de nieuwsgierige Arnhemmers hebben wij alvast twee sfeerbeelden van de verbouwing. Maar wil je al voor de opening een kijkje nemen kun je op 6 november even buurten. Een dag later kunnen de sportieve Arnhemmers compleet los willen in het Sportlokaal. Meer informatie is te vinden op hun website.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt looddief aan

politie

In de nacht van dinsdag 20 februari op woensdag 21 februari heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal van lood. De politie kwam de man op het spoor na een melding van een alerte getuige.

Rond 05.00 uur in de ochtend kreeg de politie een melding dat iemand op het dak liep van een woning aan de Jansbuitensingel. Agenten waren binnen 5 minuten ter plaatse en troffen een 40-jarige Arnhemmer aan op het dak.

Heterdaad

Op het dak lag opgerold lood en gereedschap. Dit was voor de agenten voldoende aanleiding om de man op heterdaad aan te houden voor diefstal van lood. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor, het gereedschap en lood is in beslag genomen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair