Connect with us
Korenkwartier

Archief

Nieuwe vintage sportschool opent binnenkort zijn deuren

Op de Velperweg 27 word binnenkort een nieuwe vintage sportschool geopend. Het sportlokaal heeft een minimalistische uitstraling met een knipoog naar de jaren 30 tijdens de gymlessen. De ondernemer en tevens fitnessdeskundigen Evert van der Zee heeft als doel mensen weer op een leuke manier aan het sporten te krijgen.

Net als vroeger
Het sportlokaal straalt een sfeer uit van een ouderwetse gymzaal. Daar waar een bok, klimrekken, lange banken, gietijzeren gewichten en een kooi vol oude leren ballen niet alleen voor de sier staan. Op de vloer licht een ouderwetse donkere houten vloer die je alleen nog tegen komt in de sporthallen. De gekleurde vlakken op de houten vloer laten zien dat de vloer afkomstig is uit een flink aantal oude gymzalen.”Ik heb veel rond gekeken bij andere succesvolle sportscholen. De trend is ‘back to basic’. Daar geloof ik ook in. Het past meer bij mij en ik geloof niet in al die nieuwe technieken.” laat Evert ons weten. Dat Evert hier een succes te pakken kan hebben, blijkt bij de succesvolle sportschool van Arie Boomsma. Die heeft een gelijksoortige sfeer en veel mensen komen daar graag op af. “Geen welness, zonnehemel of dvd verhuur. Wel bieden we bokszaktraining, hardlopen, functionele training (crossgym), de WOD, 50+ fit en spinning. Om te sporten dus. Niets meer en niets minder.” aldus Evert.

14522808_812543565554318_2320978877595628526_n

Spinning
Niet alleen de ouderwetse sfeer zal naar voren komen in het sportlokaal. Ook Evert zijn specialisme komt duidelijk naar voren. Evert is al jaren één van de succesvolste spinninginstructeurs van Nederland. Door zijn stevige aanpak en zijn motiverende woorden weet Evert vele mensen over de streep te trekken en net dat laatste beetje energie te geven. Evert is zo succesvol dat er films zijn gemaakt die door het hele land gaan bij sportscholen.

14199231_787904541351554_1524681597923328927_n 

Opening
Voor de nieuwsgierige Arnhemmers hebben wij alvast twee sfeerbeelden van de verbouwing. Maar wil je al voor de opening een kijkje nemen kun je op 6 november even buurten. Een dag later kunnen de sportieve Arnhemmers compleet los willen in het Sportlokaal. Meer informatie is te vinden op hun website.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair