Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Vanavond griezelen tijdens Halloween in de Arnhemse binnenstad

Vanavond is het griezelen in de binnenstad. In de straten lopen de engste griezels rond, pleinen worden overgenomen door griezels en het engste spookhuis van Nederland staat in Arnhem! Kortom je bent alvast gewaarschuwd!

Zombiewalk
Voor het goede doel word vandaag de zesde editie van de Zombiewalk gehouden. De zombiewalk begint om 17 uur vanaf Willemeen en duurt tot een 20 uur. De organisatie heeft al laten weten dan meer dan 100 zombies zullen meelopen dit jaar. Dit jaar zal er op Willemeen een donatiepot staat waar mensen geld kunnen doneren aan het Arnhemse dierenasiel.

Halloween Parade
Ook zal er vanavond een Halloween parade dwars door de binnenstad lopen. De parade vertrekt om 18 uur bij de Duivelshuis (gemeentehuis). Een bonte stoet van vampiers, heksen, enge clowns, horror auto’s, vleermuizen, zombies, monsters, demonen, onheil voorspellers, bloedende bruiden, creepy dokters en mummies lopen, rijden en kruipen vanaf het Duivelshuis in de richting van het Rozet.  De parade zal uiteindelijk samenvoegen met de Zombiewalk. De Halloweenparade zal vanaf de Duivelshuis langs de kerkplein, Emmastraat, Gele Rijdersplein, Musis Sacrum, Rijnstraat richting het Rozet gaan.

Jansplein wordt Horrorplein
Ook het Jansplein wordt veranderd tot een echte Horrorplein. Op het plein zullen Halloween decorstukken staan, de Koepelkerk zal speciaal worden verlicht en er zullen 10 enge griezels rondlopen om mensen te laten schrikken.

Engste spookhuis van Nederland
Twee dagen geleden was al te lezen dat het engste spookhuis van Nederland te vinden is in Arnhem. Op de Korenmarkt (Korenkwartier) kun je 45 minuten jouw engste nachtmerries ontmoeten in het echt. Mocht je dit weekend of volgend weekend willen griezelen, dan kun je het artikel meer informatie vinden.

Andere Horror Feestjes in de stad
Ook zijn er op diverse plekken in Arnhem zo genoemde horror feesten. Voor sommige feesten moet je wel entree betalen. De volgende feesten zijn in Arnhem te vinden.
† Halloween partij Café Colours
† Arnhem Halloween ( Luxor Live )

† Forms ( Willemeen )
† Manhattan
† Dutch Horror House (Korenmarkt)
† Het Gelders Orkest
† Burgers Zoo – Dia de los Muertos

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Archief

Gemeenteraad: ‘Air B&B meld u’

hotel molendal arnhem
foto: hotel molendal arnhem

Woensdag avond is in de gemeenteraad de meldplicht voor Air B&B besproken. De VVD maakt zich zorgen over de eerlijke speelveld voor hotels en Air B&B’s De ruime meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van dit idee. De VVD heeft dit voorstel gedaan omdat ze graag een eerlijk speelveld willen creëren voor alle organisaties of personen die overnachtingen aanbieden.

Volgens het VVD-raadslid Bas van Es is er geen eerlijk speelveld voor hotels en Air B&B’s. Zo moeten hotels straks toeristenbelasting betalen, allerlei vergunningen aanvragen, brandveiligheidssystemen in huis hebben, etc. Personen die hun woning ter beschikking stellen bij sites zoals Marktplaats en Airbnb hoeven in theorie niets te doen. Ook Lammert de Vries van HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) vind het niet eerlijk. “Eigenaren van Air B&B kunnen bijvoorbeeld huursubsidie aanvragen, terwijl hoteleigenaren dit niet kunnen voor hun hotel.”

Hoe groot zijn de problemen?

Hoe groot de problemen zijn door de komst van Air B&B is onduidelijk. “Er is geen zicht op de grootte van de problematiek. Maar Arnhem is geen Amsterdam.” reageerde Lammert de Vries op de vraag van Groenlinks-raadlid Gemici. Volgens de gemeente zijn er maar 4 klachten binnen gekomen over Air B&B. VVD-raadslid Bas van Es vult aan met een casus waar een villa staat in Arnhem met 22 kamers. Deze wordt gerund door een man uit het westen van het land. “Dit is geen Air B&B maar gewoon een hotel.” aldus het VVD-raadslid. Volgens het VVD-raadslid zijn er op de piekmomenten in de zomerperiode ruim 200 – 400 Air B&B eenheden beschikbaar in Arnhem.

Niet naleven van de regels

Ook worden regels niet structureel nageleefd. SP-raadslid Gerrie Elfrink vroeg of er niet juist meer geïnvesteerd moet worden in meer  handhavers. “Ja, dat zou zeker wenselijk zijn. Maar we zouden nu met de huidige aantal handhavers kunnen afhandelen.” verdedigde Bas van Es zijn standpunt. Volgens het SP-raadslid is dit zeer onwenselijk. De partij ziet liever de handhavers bij de echte problemen in de Arnhemse gemeenschap.

Meerderheid voor meldplicht

Twaalf raadsleden van D66, CDA, PvdD en SP zijn niet eens met het voorstel van de VVD-raadslid en zullen volgende week tegen het voorstel stemmen. De 27 raadsleden van Arnhem Centraal, Partij voor de Arbeid, VVD, Denk Verenigd Arnhem, GroenLinks, PVV en ChristenUnie zullen voorstemmen. Daarmee wil de meerderheid van de gemeenteraad dat eigenaren van Air B&B zich gaan melden bij de gemeente.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair