Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Vanavond griezelen tijdens Halloween in de Arnhemse binnenstad

Vanavond is het griezelen in de binnenstad. In de straten lopen de engste griezels rond, pleinen worden overgenomen door griezels en het engste spookhuis van Nederland staat in Arnhem! Kortom je bent alvast gewaarschuwd!

Zombiewalk
Voor het goede doel word vandaag de zesde editie van de Zombiewalk gehouden. De zombiewalk begint om 17 uur vanaf Willemeen en duurt tot een 20 uur. De organisatie heeft al laten weten dan meer dan 100 zombies zullen meelopen dit jaar. Dit jaar zal er op Willemeen een donatiepot staat waar mensen geld kunnen doneren aan het Arnhemse dierenasiel.

Halloween Parade
Ook zal er vanavond een Halloween parade dwars door de binnenstad lopen. De parade vertrekt om 18 uur bij de Duivelshuis (gemeentehuis). Een bonte stoet van vampiers, heksen, enge clowns, horror auto’s, vleermuizen, zombies, monsters, demonen, onheil voorspellers, bloedende bruiden, creepy dokters en mummies lopen, rijden en kruipen vanaf het Duivelshuis in de richting van het Rozet.  De parade zal uiteindelijk samenvoegen met de Zombiewalk. De Halloweenparade zal vanaf de Duivelshuis langs de kerkplein, Emmastraat, Gele Rijdersplein, Musis Sacrum, Rijnstraat richting het Rozet gaan.

Jansplein wordt Horrorplein
Ook het Jansplein wordt veranderd tot een echte Horrorplein. Op het plein zullen Halloween decorstukken staan, de Koepelkerk zal speciaal worden verlicht en er zullen 10 enge griezels rondlopen om mensen te laten schrikken.

Engste spookhuis van Nederland
Twee dagen geleden was al te lezen dat het engste spookhuis van Nederland te vinden is in Arnhem. Op de Korenmarkt (Korenkwartier) kun je 45 minuten jouw engste nachtmerries ontmoeten in het echt. Mocht je dit weekend of volgend weekend willen griezelen, dan kun je het artikel meer informatie vinden.

Andere Horror Feestjes in de stad
Ook zijn er op diverse plekken in Arnhem zo genoemde horror feesten. Voor sommige feesten moet je wel entree betalen. De volgende feesten zijn in Arnhem te vinden.
† Halloween partij Café Colours
† Arnhem Halloween ( Luxor Live )

† Forms ( Willemeen )
† Manhattan
† Dutch Horror House (Korenmarkt)
† Het Gelders Orkest
† Burgers Zoo – Dia de los Muertos

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair