Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Vanavond griezelen tijdens Halloween in de Arnhemse binnenstad

Vanavond is het griezelen in de binnenstad. In de straten lopen de engste griezels rond, pleinen worden overgenomen door griezels en het engste spookhuis van Nederland staat in Arnhem! Kortom je bent alvast gewaarschuwd!

Zombiewalk
Voor het goede doel word vandaag de zesde editie van de Zombiewalk gehouden. De zombiewalk begint om 17 uur vanaf Willemeen en duurt tot een 20 uur. De organisatie heeft al laten weten dan meer dan 100 zombies zullen meelopen dit jaar. Dit jaar zal er op Willemeen een donatiepot staat waar mensen geld kunnen doneren aan het Arnhemse dierenasiel.

Halloween Parade
Ook zal er vanavond een Halloween parade dwars door de binnenstad lopen. De parade vertrekt om 18 uur bij de Duivelshuis (gemeentehuis). Een bonte stoet van vampiers, heksen, enge clowns, horror auto’s, vleermuizen, zombies, monsters, demonen, onheil voorspellers, bloedende bruiden, creepy dokters en mummies lopen, rijden en kruipen vanaf het Duivelshuis in de richting van het Rozet.  De parade zal uiteindelijk samenvoegen met de Zombiewalk. De Halloweenparade zal vanaf de Duivelshuis langs de kerkplein, Emmastraat, Gele Rijdersplein, Musis Sacrum, Rijnstraat richting het Rozet gaan.

Jansplein wordt Horrorplein
Ook het Jansplein wordt veranderd tot een echte Horrorplein. Op het plein zullen Halloween decorstukken staan, de Koepelkerk zal speciaal worden verlicht en er zullen 10 enge griezels rondlopen om mensen te laten schrikken.

Engste spookhuis van Nederland
Twee dagen geleden was al te lezen dat het engste spookhuis van Nederland te vinden is in Arnhem. Op de Korenmarkt (Korenkwartier) kun je 45 minuten jouw engste nachtmerries ontmoeten in het echt. Mocht je dit weekend of volgend weekend willen griezelen, dan kun je het artikel meer informatie vinden.

Andere Horror Feestjes in de stad
Ook zijn er op diverse plekken in Arnhem zo genoemde horror feesten. Voor sommige feesten moet je wel entree betalen. De volgende feesten zijn in Arnhem te vinden.
† Halloween partij Café Colours
† Arnhem Halloween ( Luxor Live )

† Forms ( Willemeen )
† Manhattan
† Dutch Horror House (Korenmarkt)
† Het Gelders Orkest
† Burgers Zoo – Dia de los Muertos

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair