Connect with us
Korenkwartier

Archief

Vanavond griezelen tijdens Halloween in de Arnhemse binnenstad

Vanavond is het griezelen in de binnenstad. In de straten lopen de engste griezels rond, pleinen worden overgenomen door griezels en het engste spookhuis van Nederland staat in Arnhem! Kortom je bent alvast gewaarschuwd!

Zombiewalk
Voor het goede doel word vandaag de zesde editie van de Zombiewalk gehouden. De zombiewalk begint om 17 uur vanaf Willemeen en duurt tot een 20 uur. De organisatie heeft al laten weten dan meer dan 100 zombies zullen meelopen dit jaar. Dit jaar zal er op Willemeen een donatiepot staat waar mensen geld kunnen doneren aan het Arnhemse dierenasiel.

Halloween Parade
Ook zal er vanavond een Halloween parade dwars door de binnenstad lopen. De parade vertrekt om 18 uur bij de Duivelshuis (gemeentehuis). Een bonte stoet van vampiers, heksen, enge clowns, horror auto’s, vleermuizen, zombies, monsters, demonen, onheil voorspellers, bloedende bruiden, creepy dokters en mummies lopen, rijden en kruipen vanaf het Duivelshuis in de richting van het Rozet.  De parade zal uiteindelijk samenvoegen met de Zombiewalk. De Halloweenparade zal vanaf de Duivelshuis langs de kerkplein, Emmastraat, Gele Rijdersplein, Musis Sacrum, Rijnstraat richting het Rozet gaan.

Jansplein wordt Horrorplein
Ook het Jansplein wordt veranderd tot een echte Horrorplein. Op het plein zullen Halloween decorstukken staan, de Koepelkerk zal speciaal worden verlicht en er zullen 10 enge griezels rondlopen om mensen te laten schrikken.

Engste spookhuis van Nederland
Twee dagen geleden was al te lezen dat het engste spookhuis van Nederland te vinden is in Arnhem. Op de Korenmarkt (Korenkwartier) kun je 45 minuten jouw engste nachtmerries ontmoeten in het echt. Mocht je dit weekend of volgend weekend willen griezelen, dan kun je het artikel meer informatie vinden.

Andere Horror Feestjes in de stad
Ook zijn er op diverse plekken in Arnhem zo genoemde horror feesten. Voor sommige feesten moet je wel entree betalen. De volgende feesten zijn in Arnhem te vinden.
† Halloween partij Café Colours
† Arnhem Halloween ( Luxor Live )

† Forms ( Willemeen )
† Manhattan
† Dutch Horror House (Korenmarkt)
† Het Gelders Orkest
† Burgers Zoo – Dia de los Muertos

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair