Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

Vitesse verliest helaas van PSV

In een goed gevuld GelreDome heeft Vitesse gisteren met 0-2 verloren van PSV. De regerend landskampioen kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een goal van Gaston Pereiro. In de tweede helft zocht Vitesse naar de gelijkmaker, maar was het opnieuw Pereiro die scoorde. In de blessuretijd maakte hij de tweede treffer van de avond en trok daarmee de overwinning over de streep.

image
Vitesse begon fel aan de wedstrijd. Het eerste gevaar van Arnhemse zijde kwam vanuit een voorzet van Sheran Yeini. Hij gaf de bal voor, maar Navarone Foor kwam net te kort. De volgende bal van Yeini belandde bij Rashica. Vanaf de achterlijn geef hij een bal voor die uiteindelijk stuitte op de Brabantse verdediging. Kruiswijk probeerde het vervolgens vanaf de linkerkant. Zijn voorzet werd door keeper Pasveer uit de lucht geplukt.
image
Maar het eerste doelpunt viel aan de andere kant. De allereerste mogelijkheid van PSV was direct raak. Pereiro schoot de bal binnen en zette PSV op een 0-1 voorsprong. In de daaropvolgende fase werd PSV sterker. Een volley van Pereiro ging rakelings langs het doel van Eloy Room en niet veel later was het Miazga die met een goed blok voorkwam dat PSV haar voorsprong uitbreidde. Een poging van Bart Ramselaar verdween naast het doel.
image
Vitesse probeerde op gelijke hoogte te komen via Ricky van Wolfswinkel en Adnane Tighadouini. Van Wolfswinkel mikte de bal net naast het doel en een schot van Tighadouini werd gepakt door Pasveer. Tighadouini zorgde nog voor dreiging door op het doel van Pasveer af te stormen maar stuitte op de verdediging van PSV. In de tweede helft ging op zoek naar de gelijkmaker. Vitesse voetbalde zich door de verdediging van PSV maar Foor speelde de bal te ver voor zich uit. In een counter kwam
image
PSV er gevaarlijk uit maar greep Kruiswijk zelfverzekerd in op de inzet van de Eindhovenaren. Vitesse leek op weg naar een gelijkmaker. Een prachtige bal van Nakamba op Van Wolfswinkel werd door de spits goed klaargelegd op Rashica. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Een voorzet van Baker kwam bij niemand terecht. In de blessuretijd was het PSV die aan het langste eind trok. Pereiro was opnieuw trefzeker en zette de einduitslag op 0-2.
image
Volgende week zondag ontvang Vitesse Heracles Almelo. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in GelreDome.
image

Meer nieuws uit Arnhem
?


Date for 2 banner onderzijde 28816-01

13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair