Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Vitesse verliest helaas van PSV

In een goed gevuld GelreDome heeft Vitesse gisteren met 0-2 verloren van PSV. De regerend landskampioen kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een goal van Gaston Pereiro. In de tweede helft zocht Vitesse naar de gelijkmaker, maar was het opnieuw Pereiro die scoorde. In de blessuretijd maakte hij de tweede treffer van de avond en trok daarmee de overwinning over de streep.

image
Vitesse begon fel aan de wedstrijd. Het eerste gevaar van Arnhemse zijde kwam vanuit een voorzet van Sheran Yeini. Hij gaf de bal voor, maar Navarone Foor kwam net te kort. De volgende bal van Yeini belandde bij Rashica. Vanaf de achterlijn geef hij een bal voor die uiteindelijk stuitte op de Brabantse verdediging. Kruiswijk probeerde het vervolgens vanaf de linkerkant. Zijn voorzet werd door keeper Pasveer uit de lucht geplukt.
image
Maar het eerste doelpunt viel aan de andere kant. De allereerste mogelijkheid van PSV was direct raak. Pereiro schoot de bal binnen en zette PSV op een 0-1 voorsprong. In de daaropvolgende fase werd PSV sterker. Een volley van Pereiro ging rakelings langs het doel van Eloy Room en niet veel later was het Miazga die met een goed blok voorkwam dat PSV haar voorsprong uitbreidde. Een poging van Bart Ramselaar verdween naast het doel.
image
Vitesse probeerde op gelijke hoogte te komen via Ricky van Wolfswinkel en Adnane Tighadouini. Van Wolfswinkel mikte de bal net naast het doel en een schot van Tighadouini werd gepakt door Pasveer. Tighadouini zorgde nog voor dreiging door op het doel van Pasveer af te stormen maar stuitte op de verdediging van PSV. In de tweede helft ging op zoek naar de gelijkmaker. Vitesse voetbalde zich door de verdediging van PSV maar Foor speelde de bal te ver voor zich uit. In een counter kwam
image
PSV er gevaarlijk uit maar greep Kruiswijk zelfverzekerd in op de inzet van de Eindhovenaren. Vitesse leek op weg naar een gelijkmaker. Een prachtige bal van Nakamba op Van Wolfswinkel werd door de spits goed klaargelegd op Rashica. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Een voorzet van Baker kwam bij niemand terecht. In de blessuretijd was het PSV die aan het langste eind trok. Pereiro was opnieuw trefzeker en zette de einduitslag op 0-2.
image
Volgende week zondag ontvang Vitesse Heracles Almelo. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in GelreDome.
image

Meer nieuws uit Arnhem
?


Date for 2 banner onderzijde 28816-01

13565509_519990644868787_253689823_n

Reacties

Reacties

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour in Musis

foto: Musis en Stadstheater

Zondag 23 september om 15:00 komt Harry Bannink, Frank Groothof en Gijs Groenteman naar Arnhem komen. Er wordt een avond vol verhalen vertelt en liederen gemaakt in de parkzaal van Musis.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Meer informatie of kaartjes kopen? Check hier!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gemeenteraad: ‘Air B&B meld u’

hotel molendal arnhem
foto: hotel molendal arnhem

Woensdag avond is in de gemeenteraad de meldplicht voor Air B&B besproken. De VVD maakt zich zorgen over de eerlijke speelveld voor hotels en Air B&B’s De ruime meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van dit idee. De VVD heeft dit voorstel gedaan omdat ze graag een eerlijk speelveld willen creëren voor alle organisaties of personen die overnachtingen aanbieden.

Volgens het VVD-raadslid Bas van Es is er geen eerlijk speelveld voor hotels en Air B&B’s. Zo moeten hotels straks toeristenbelasting betalen, allerlei vergunningen aanvragen, brandveiligheidssystemen in huis hebben, etc. Personen die hun woning ter beschikking stellen bij sites zoals Marktplaats en Airbnb hoeven in theorie niets te doen. Ook Lammert de Vries van HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) vind het niet eerlijk. “Eigenaren van Air B&B kunnen bijvoorbeeld huursubsidie aanvragen, terwijl hoteleigenaren dit niet kunnen voor hun hotel.”

Hoe groot zijn de problemen?

Hoe groot de problemen zijn door de komst van Air B&B is onduidelijk. “Er is geen zicht op de grootte van de problematiek. Maar Arnhem is geen Amsterdam.” reageerde Lammert de Vries op de vraag van Groenlinks-raadlid Gemici. Volgens de gemeente zijn er maar 4 klachten binnen gekomen over Air B&B. VVD-raadslid Bas van Es vult aan met een casus waar een villa staat in Arnhem met 22 kamers. Deze wordt gerund door een man uit het westen van het land. “Dit is geen Air B&B maar gewoon een hotel.” aldus het VVD-raadslid. Volgens het VVD-raadslid zijn er op de piekmomenten in de zomerperiode ruim 200 – 400 Air B&B eenheden beschikbaar in Arnhem.

Niet naleven van de regels

Ook worden regels niet structureel nageleefd. SP-raadslid Gerrie Elfrink vroeg of er niet juist meer geïnvesteerd moet worden in meer  handhavers. “Ja, dat zou zeker wenselijk zijn. Maar we zouden nu met de huidige aantal handhavers kunnen afhandelen.” verdedigde Bas van Es zijn standpunt. Volgens het SP-raadslid is dit zeer onwenselijk. De partij ziet liever de handhavers bij de echte problemen in de Arnhemse gemeenschap.

Meerderheid voor meldplicht

Twaalf raadsleden van D66, CDA, PvdD en SP zijn niet eens met het voorstel van de VVD-raadslid en zullen volgende week tegen het voorstel stemmen. De 27 raadsleden van Arnhem Centraal, Partij voor de Arbeid, VVD, Denk Verenigd Arnhem, GroenLinks, PVV en ChristenUnie zullen voorstemmen. Daarmee wil de meerderheid van de gemeenteraad dat eigenaren van Air B&B zich gaan melden bij de gemeente.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair